ZAAGMOLENKADE 22

In het gewilde en gezellige Tuinwijk, aan de gewilde groenstrook op de Zaagmolenkade ruime en lichte 3-kamer benedenwoning met ‘slaaptoren’. Deze woning ligt op loopafstand van het centrum en het Griftpark om de hoek. Een benedenwoning met een grote tuin pal op het zuid/zuidoosten. Genieten dus!

Zaagmolenkade 22: een woning waar historie en een modern afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd! In 2015 is de woning gerenoveerd waarbij o.a. installaties zijn vernieuwd en het onderhoudsniveau aanzienlijk is verbeterd. In 2015 zijn o.a. de keuken en de badkamer vernieuwd. Ook de elektrische installatie (behoudens de installatie in de plafonds), de cv-installatie inclusief alle radiatoren en waterleidingen zijn compleet vernieuwd. Het ornamentenplafond is hersteld, houten vloeren zijn gelegd en wanden zijn gestuukt. Naast de flinke renovatie is er goed nagedacht over afwerking en behoud van originele details zoals de mooie en-suite deuren met glas-in-lood, de prachtige schouwen en bijzondere radiatoren. Van buiten een woning uit 1903 maar van binnen een gerenoveerde woning met alle karakteristieken elementen behouden.

De woning is slim en praktisch ingedeeld met opvallend veel bergruimte. Vanuit de ruime gang loop je langs een trapkast en vaste kast de fijne en ruime woonkamer (kamer-en-suite) in. De sfeervolle en lichte woonkamer heeft een hoog plafond, mooie houten vloer, openslaande deuren naar de ruime tuin en toegang tot de moderne keuken. De mooie aangelegde en ruime achtertuin moet je komen ervaren! Zie je het al voor je; heerlijk tafelen en tot laat genieten tijdens de mooie nazomeravonden in je eigen tuin? De ruime slaapkamer op de begane grond, met handige inbouwkast, is toegankelijk vanuit de tussenhal. De moderne badkamer is toegankelijk vanuit de keuken. Via de trapopgang kom je op de eerste verdieping waar je een ruime tweede slaapkamer aantreft.

De woning is gelegen in dé wijk die grenst aan het centrum, nabij de Bemuurde Weerd, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. het Griftpark, de Neude, gezellige tentjes in de Vogelenbuurt en het steeds populairder wordende Zijdebalen. Genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht in de Merelstraat of verderop aan het Willem van Noortplein. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op fietsafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. Tenslotte bevindt het Universiteitscentrum De Uithof zich ook op fietsafstand.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
ZAAGMOLENKADE 22

WIJK
TUINWIJK

VRAAGPRIJS
€ 350.000,- K.K.

BOUWJAAR
1903

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
71 M2

ACHTERTUIN
45 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
112 M2

INHOUD
268 M3

AANTAL KAMERS
3 (2
 SLAAPKAMERS)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 122,75 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 60389613

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 7380 A1

EIGENDOMSSITUATIE
ERFPACHT

CANON
EEUWIGDUREND AFGEKOCHT

Bekijk de video!

In het gewilde en gezellige Tuinwijk, aan de gewilde groenstrook op de Zaagmolenkade ruime en lichte 3-kamer benedenwoning met ‘slaaptoren’.

Deze woning ligt op loopafstand van het centrum en het Griftpark om de hoek. Een benedenwoning met een grote tuin pal op het zuid/zuidoosten. Genieten dus!


Zaagmolenkade 22
€ 350.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Tuinwijk/Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (‘t Koffieboontje, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Badhu, Il Mulino) maken Vogelenbuurt/Tuinwijk een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park. Even wat geschiedenisles; Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.Tuinwijk/Vogenlenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Ben je op zoek naar een woning in Tuinwijk/Vogelenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden