WILLEM VAN NOORTSTRAAT 57

In het gewilde en gezellige Tuinwijk, op de grens met Vogelenbuurt bieden wij deze bijzondere en ruime benedenwoning met ‘slaaptoren’ aan. Deze woning ligt op loopafstand van het centrum en het Griftpark om de hoek. Een benedenwoning met één van de grotere tuinen in Tuinwijk en dat vol op het zuiden. Genieten dus!

Willem van Noortstraat 57: een woning met een bijzonder hoog afwerkingsniveau! In 2018 is de woning volledig gerenoveerd waarbij o.a. installaties zijn vernieuwd en het onderhoudsniveau aanzienlijk is verbeterd. In 2018 zijn o.a. de keuken, de badkamer en de toiletruimte vernieuwd. Ook de elektrische installatie, de cv-installatie inclusief alle radiatoren en waterleidingen zijn compleet vernieuwd. De plafonds, vloeren, kozijnen, ramen en het rookkanaal zijn vervangen en geïsoleerd. Naast de flinke renovatie is er bijzonder goed nagedacht over indeling, afwerking en materiaal- en kleurkeuze. Van buiten een huis uit 1906 maar van binnen een compleet gerenoveerde woning met alle karakteristieken elementen behouden.

De woning is slim en praktisch ingedeeld. In de vestibule wordt je verwelkomd met een mooie industriële deur. Vanuit de ruime gang loop je langs de kelder en moderne toiletruimte de fijne en ruime woonkamer in. De sfeervolle en lichte woonkamer heeft een hoog plafond, mooie houten visgraat vloer, openslaande deuren naar de tuin en een open, luxueuze keuken. De muur tussen de woonkamer en de keuken is in 2018 doorgebroken waardoor beide ruimtes mooi in verbinding staan. De sfeervolle en ruime achtertuin moet je komen ervaren! Zie je het al voor je; heerlijk tafelen en tot laat genieten tijdens de mooie nazomeravonden in je eigen tuin? De tuin biedt zelf nog mogelijkheid voor een aanbouw, bijvoorbeeld als derde slaapkamer. De ruime slaapkamer op de begane grond, met handige trapkast, is toegankelijk vanuit de gang. Via de statige trapopgang kom je op de eerste verdieping waar je je zult wanen in je eigen spa. De luxueuze badkamer is o.a. voorzien van een prachtig vrijstaand bad, eikenhouten wastafelmeubel met dubbele waskom, zeer ruime inloopdouche, vloerverwarming en een mooie combinatie tussen tegel- en stucwerk. Op de tweede verdieping tref je een ruime tweede slaapkamer aan met uitzicht op de Domtoren. De ruime kelder met wasmachine-/drogeropstelling is toegankelijk vanuit de gang en zeker het vermelden waard.

De woning is gelegen in dé wijk die grenst aan het centrum, nabij de Bemuurde Weerd, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. het Griftpark, de Neude, gezellige tentjes in de Vogelenbuurt en het steeds populairder wordende Zijdebalen. Genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht in de Merelstraat of verderop aan het Willem van Noortplein. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op fietsafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. Tenslotte bevindt het Universiteitscentrum De Uithof zich ook op fietsafstand.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
WILLEM VAN NOORTSTRAAT 57

WIJK
TUINWIJK

VRAAGPRIJS
€ 469.500,- K.K.

BOUWJAAR
1906

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
98 M2

KELDER
9 M2

INHOUD
395 M3

PERCEELOPPERVLAKTE
144 M2

AANTAL KAMERS
3 (2
 SLAAPKAMERS)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 70,12 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 69498423

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, VLOER-, GEVEL- EN DAKISOLATIE

KADASTER
LAUWERECHT / C / 9444 A1

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het gewilde en gezellige Tuinwijk, op de grens met Vogelenbuurt gelegen bijzondere, goed onderhouden en ruime benedenwoning met ‘slaaptoren’ en tuin vol op het zuiden.


Willem van Noortstraat 57
€ 469.500,- K.K. 

IN DE BUURT!

Tuinwijk/Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (‘t Koffieboontje, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Badhu, Il Mulino) maken Vogelenbuurt/Tuinwijk een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park. Even wat geschiedenisles; Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.Tuinwijk/Vogenlenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Ben je op zoek naar een woning in Tuinwijk/Vogelenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden