WESTRAVENSTRAAT 4

De Westravenstraat 4; sfeer, licht en opvallend diepe achtertuin vol op het zuiden! Een tussenwoning uit de gewilde bouwperiode midden jaren ’20 gelegen in de Westravenstraat nabij de Vaartsche Rijn. Een rustige, fijne straat in Rivierenwijk.

Deze sfeervolle woning kenmerkt zich door veel lichtinval en verrassend veel binnen- en buitenruimte. De woning heeft een moderne afwerking met een praktische indeling. Groot voordeel bij deze woning is dat de tweede verdieping toegankelijk is met een vaste trap. Daarnaast is er een grote dakkapel geplaatst aan de voor- en achterzijde waardoor de woning over drie ruime slaapkamers beschikt. Via de entree/hal kom je in de ruime en lichte woonkamer. De woonkamer is opvallend licht dankzij de grote raampartijen aan de voor- en achterzijde met mooie zichtlijnen naar de achtertuin. In 2010 is de woonkamer aangepakt waarbij o.a. de wanden en het plafond zijn gestuukt. Samen met een houten vloer ontstaat er een fijne en huiselijke sfeer. De ruime, semi-open keuken is in 2011 vervangen en geeft toegang tot de moderne toiletruimte, de handige bijkeuken en de diepe achtertuin. De achtertuin is maar liefst ± 16 meter diep pal op het zuiden! Heerlijk natafelen en tot laat genieten tijdens de mooie nazomeravonden in je eigen tuin.

Op de eerste verdieping kom je op een ruime overloop, met een moderne badkamer en twee slim ingedeelde slaapkamers. De badkamer is aan de achterzijde gelegen en beschikt o.a. over natuurlijke ventilatie en lichtinval, een mooie douchecabine en een tweede toilet. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een handige walk-in closet. De tweede verdieping is maximaal benut dankzij de dakkapellen aan de voor- en achterzijde. Hier is op een slimme manier een fijne slaapkamer en werkkamer met veel bergruimte gecreëerd.

Rivierenwijk wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht. De wijk grenst aan de binnenstad en wordt omringd door water en begrensd door de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De centrale ligging en de leuke tentjes in de buurt (koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Camping Ganspoort, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) maken Rivierenwijk een gewilde wijk onder een breed publiek. Tevens is er een groot aanbod van (eet)winkels en is winkelcentrum Smaragdplein op fietsafstand gelegen. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex. Rivierenwijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer en heeft sinds 2016 op loopafstand een trein- en tramstation, station Vaartsche Rijn. Fietsend ben je in een mum van tijd op Utrecht CS en met de auto zit je binnen 10 minuten op de ringweg.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
WESTRAVENSTRAAT 4

WIJK
RIVIERENWIJK

VRAAGPRIJS
€ 395.000,- k.k.

BOUWJAAR
1926

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
87 M2 INCL. DE 2E VERDIEPING

BERGING
7 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
101 M2

INHOUD
301 M3

AANTAL KAMERS
4 (3 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / D / 7321

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

De Westravenstraat 4; sfeer, licht en opvallend diepe achtertuin vol op het zuiden!

Een tussenwoning uit de gewilde bouwperiode midden jaren ’20 gelegen in de Westravenstraat nabij de Vaartsche Rijn. Een rustige, fijne straat in Rivierenwijk.


Westravenstraat 4
€ 395.000,- k.k. 

IN DE BUURT!

Rivierenwijk wordt gezien als één van de leukere wijken van de stad Utrecht. De nabijheid van het oude centrum en de afwisseling in type straten en bebouwing geven de wijk een leuk karakter met het grote voordeel dat je zo in de binnenstad bent. Rivierenwijk wordt omringd door water en begrensd door de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De centrale ligging en de leuke tentjes (koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Camping Ganspoort, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) maken Rivierenwijk een gewilde wijk onder een breed publiek.

Rivierenwijk is een buurt in de wijk Zuidwest in Utrecht. De buurt ligt direct naast de Dichterswijk, en over de kanalen heen grenst het aan o.a. aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. De bebouwing is verder divers en verschilt van arbeiderswoningen tot woningen met een meer tuindorp-achtige stijl. Rivierenwijk grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Tevens is er een groot aanbod van (eet)winkels. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex.

Kortom, een sfeervolle en gezellige woonomgeving voor iedereen die wil genieten van de stad. Tenslotte is Rivierenwijk goed te bereiken met het openbaar vervoer en bij het begin van de Vaartsche Rijn is een nieuw treinstation gelegen, station Vaartsche Rijn. Fietsend ben je in een mum van tijd op Utrecht CS en met de auto zit je binnen 10 minuten op de ringweg. Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Rivierenwijk. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Rivierenwijk e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden