VAN HOORNSTRAAT 6

Licht, ruim en handen uit de mouwen! In het geliefde Hilversum Zuid, nabij het centrum gelegen tussenwoning (± 1927) met voortuin, zonnige stadstuin, meerdere (slaap)kamers en een ruime tweede verdieping.

Van Hoornstraat 6: een 4-kamer tussenwoning uit de gewilde bouwperiode jaren ’20 nabij (internationale) scholen, de prachtige ‘Hoorneboegse’ heide en de gezellige winkelstraat de ‘Gijsbrecht’. Een fijne en kindvriendelijke plek om te wonen met veel voorzieningen op loopafstand. Een woning met karakter en ruimte waarbij wij verwachten dat je nog wel aan de slag gaat. 

We nemen je mee door de woning. Via de voortuin kom je binnen in de entree/gang met handige trap-/kelderkast, trapopgang naar de eerste verdieping en toiletruimte. De woonkamer, type kamer-en-suite, is opvallend licht mede dankzij het hoge plafond (± 2.78m) en biedt toegang naar de stadstuin. De keuken is ruim en dit geldt ook voor de daarachter gelegen bijkeuken. Wij kunnen ons voorstellen dat je deze ruimtes samenvoegt. Via de bijkeuken met wasmachineaansluiting heb je toegang tot de stadstuin. De stadstuin is fraai aangelegd en gelegen op het west/noordwesten. De stadstuin is ook te bereiken via de achterom. 

Op de eerste verdieping kom je twee slaapkamers, toegang tot de ruime tweede verdieping, meerdere dakkapellen en de badkamer tegen. Beide slaapkamers zijn van een goed formaat en voorzien van een brede dakkapel. Dit zorgt ervoor dat beide slaapkamers ruim en praktisch zijn. De badkamer is aan de achterzijde gelegen en is o.a. voorzien van een ligbad, wastafel en het tweede toilet. De tweede verdieping is nu bereikbaar via een vlizotrap. Plaats je een vaste trap, dan voeg je ± 11 m2 toe aan het m2 gebruiksoppervlak en kom je uit op ± 97 m2 gebruiksoppervlak. De tweede verdieping beschikt namelijk over twee dakkapellen, twee dakramen en verwarming. Een ideale derde (slaap)kamer.  

Door de jaren heen is de woning qua onderhoud bijgehouden en uitgebreid met o.a. dakkapellen. Er zijn o.a. kunststof kozijnen geplaatst met dubbel glas. De C.V.-ketel (Atag) is vernieuwd in 2012 met een gekoppelde hybride warmtepomp, Remeha Elga Ace. De Remeha Elga Ace werkt samen met de C.V.-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De C.V.-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater.

De Van Hoornstraat ligt in het kindvriendelijke en groene Staatsliedenkwartier Een fijne woonbuurt gelegen in het zuiden van Hilversum. Mooie woningen en een veilige buitenspeelplek voor kinderen. Een rustige buurt met een eigen klein winkelcentrum. Vlakbij ligt de gezellige en levendige Gijsbrecht van Amstelstraat. Samen met het centrum op fietsafstand maakt de buurt een geliefde woonplek. De buurt is met de auto vanaf de snelweg goed te bereiken. Het centrum van Hilversum en het bijbehorende stationsgebied is met de fiets in 5 minuten bereikbaar. Het is een gewilde, rustige en prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
VAN HOORNSTRAAT 6

WIJK
STAATSLIEDENKWARTIER, HILVERSUM

VRAAGPRIJS
€ 350.000,- K.K.

BOUWJAAR
1927

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
86 M2 (EXCL. 2E VERDIEPING)

2E VERDIEPING
11 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
98 M2

INHOUD
344 M3

AANTAL KAMERS
4 (3 SLAAPKAMERS)

ENERGIELABEL
C (25/06/2030)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

VERWARMING
C.V.-KETEL + HYBRIDE ‘SPLIT’ WARMTEPOMP LUCHT/WATER

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
HILVERSUM / M / 1044

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

AANVULLENDE VERKOOPVOORWAARDEN
ZIE VERKOOPVOORWAARDEN VOOR AANVULLENDE CLAUSULES

Bekijk de video!

Licht, ruim en handen uit de mouwen!

In het geliefde Hilversum Zuid, nabij het centrum gelegen tussenwoning (± 1927) met voortuin, zonnige stadstuin, meerdere (slaap)kamers en een ruime tweede verdieping.


Van Hoornstraat 6
€ 350.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Het Staatsliedenkwartier wordt gezien als een van de leukere buurten in Hilversum. De mooie straten geven de buurt een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes op de ‘Gijsbrecht’ maken het Staatsliedenkwartier een geliefde buurt. 

Het kindvriendelijke en groene Staatsliedenkwartier is een fijne woonbuurt gelegen in het zuiden van Hilversum. Mooie woningen en een fijne buitenspeelplek voor kinderen. Een rustige buurt met een eigen klein winkelcentrum. Vlakbij ligt de gezellige en levendige Gijsbrecht van Amstelstraat. Samen met het centrum op fietsafstand maakt de buurt een geliefde woonplek. De buurt is met de auto vanaf de snelweg goed te bereiken. Het centrum van Hilversum en het bijbehorende stationsgebied is met de fiets in 5 minuten bereikbaar. Het is een gewilde, rustige en prettige woonomgeving.

Foto’s


Plattegronden