TOLSTEEGPLANTSOEN 53 II

Aan het gewilde Tolsteegplantsoen gelegen licht en goed onderhouden 3-kamer hoekappartement (energielabel C) met twee balkons (oost en zuidwest) en handige, eigen berging.

Binnen het Tolsteegplantsoen wat ons betreft de mooiste plek om te wonen met weids en vrij uitzicht over het groene plantsoen, waar je de seizoenen ziet veranderen!

Het Tolsteegplantsoen 53 II, een ruim hoekappartement van het grotere type op de tweede verdieping met een fijne indeling, een goed afwerkingsniveau, opvallend veel lichtinval en een heerlijk, zonnig balkon op het zuidwesten. Centraal en prettig gelegen; op loopafstand van het centrum, het bruisende Rotsoord en treinstation Vaartsche Rijn en vlakbij uitvalswegen. Gebouwd in de jaren ’50 met een bijzondere bouwstijl ontworpen door de Amsterdamse architect G. Leeuwenberg. In 2016 zijn de flats aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de rijke architectuur en de bijzondere stedenbouwkundige opzet. Ze zijn hiermee beeldbepalend als entree tot de wijk. We nemen je graag mee door het appartement.

Via een bordestrap kom je in de gemeenschappelijke entree met trappenhuis en toegang naar bergingen. Een mooi trappenhuis met veel details uit de jaren ’50. Een fijn welkom. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping. Via de ruime entree/hal met originele tegelvloer en tegellambrisering loop je de eet- en woonkamer in. De woonkamer is ruim, sfeervol en opvallend licht dankzij de hoekligging en grote raampartijen, die zijn voorzien van elektrische screens. Dankzij deze hoekligging heb je vanuit het appartement leuke zichtlijnen over het groene plantsoen en de oude watertoren met daarin restaurant WT Urban Kitchen. De eetkamer is verbonden aan de woonkamer, een voormalige slaapkamer. Het brede en zonnige balkon is toegankelijk vanuit de woonkamer. Het balkon is ± 10 m2 groot en ligt op het zuidwesten. Zie je het al voor je, heerlijk genieten en natafelen op je eigen balkon…

Een groot voordeel aan dit appartement is dat er naast de eetkamer, een voormalige slaapkamer, nog twee slaapkamers zijn. De hoofdslaapkamer is toegankelijk vanuit de badkamer en is ruim uitgevoerd en voorzien van een grote kastenwand. De tweede slaapkamer is te bereiken vanuit de hal. De tweede slaapkamer beschikt over een vaste kast en heeft ook toegang tot het balkon. De keuken is modern en uitgevoerd in een dubbele opstelling. Je hebt hierdoor veel werkblad tot je beschikking. Het balkon aan de voorzijde is toegankelijk vanuit de keuken en ligt op het oosten. Ideaal voor de ochtendkoffie. De moderne badkamer is ook toegankelijk vanuit de keuken. De badkamer is in 2016 deels vernieuwd en voorzien van modern tegelwerk, een wastafelmeubel en ruime douche. De toiletruimte is separaat uitgevoerd en te bereiken vanuit de hal. In het souterrain is er een eigen berging en een gezamenlijke fietsenstalling. Ideaal om bijvoorbeeld je (race)fiets binnen te zetten.  

Als eigenaar van dit appartement ben je lid van een actieve ‘Vereniging van Eigenaars’ (VvE). De VvE zorgt voor het beheer en voert actief onderhoud uit aan het complex. Even wat jaartallen op een rij; recent zijn de standleidingen (2023) en het bordes (2021) gerenoveerd. In 2019 zijn nieuwe voordeuren met driepuntssloten geplaatst en is het voegwerk rondom het hele pand en de schoorstenen bijgewerkt. In 2018 is de trapbekleding vernieuwd en schilderwerk uitgevoerd. Tot slot is in 2016 de zijgevel geïsoleerd. De servicekosten bedragen circa € 176,29 per maand.  

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum en veel groen. De centrale ligging en de leuke tentjes (Kaffeetaria, Vis Dock, Klein Berlijn, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in de nabije omgeving maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse leuke horeca is geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Tolsteeg grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers liggen Louis Hartlooper Complex en poppodium de Helling op wandelafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, winkelcentrum Smaragdplein met meerdere supermarkten en diverse winkels, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. 

Interesse in dit fijne appartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
TOLSTEEGPLANTSOEN 53 II

WIJK
TOLSTEEG

VRAAGPRIJS
€ 389.000,- K.K.

BOUWJAAR
1957

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
± 71 M2

BALKONS
± 12 M2

BERGING
± 6 M2

INHOUD
± 234 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

GEMEENTELIJK MONUMENT
JA

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & ZIJGEVEL GEÏSOLEERD

ENERGIELABEL
C (15/08/2033)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 176,29 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30286228

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
TOLSTEEG / B / 1889 A6

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Aan het gewilde Tolsteegplantsoen gelegen licht en goed onderhouden 3-kamer hoekappartement (energielabel C) met twee balkons (oost en zuidwest) en handige, eigen berging.


Tolsteegplantsoen 53 II
€ 389.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; vrijwel direct na het verkrijgen van stadsrechten in 1122 werd de stad Utrecht omgracht en omwald/ommuurd. De toegang tot de stad over land zou voortaan via stadspoorten geschieden. Direct buiten de zuidelijke stadspoort, de Tolsteegpoort, ontwikkelde zich reeds in de middeleeuwen een voorstadje. Per 1 januari 1818 werd er een gemeente Tolsteeg gevormd, die niet alleen uit het voormalige gerecht Tolsteeg of Klein Kovelswade, maar ook uit de voormalige gerechten Soestbergen of de Ganssteeg, Oost Raven (Hoog Raven en Laag Raven) en West Raven bestond. Op 1 augustus 1823 werd de gemeente opgeheven en verdeeld. Tolsteeg en Soestbergen werden weer bij Utrecht gevoegd en Oost en West Raven werden opnieuw verbonden met Jutphaas. Tolsteeg was gunstig gelegen aan een knooppunt van waterwegen, gevormd door de Stadsbuitengracht, Oudegracht, Kromme Rijn en Vaartsche Rijn.

Vanaf 1573 tot 1795 was Tolsteeg tevens een wijk onder deze noemer, die in de jaren erna Wijk K heette. De huidige subwijk onder de naam Tolsteeg ligt in het voormalige buitengerecht. Het heeft tot na de Tweede Wereldoorlog (1956) geduurd voordat de woningen van de subwijk Tolsteeg werden gebouwd. Bij deze woningbouw ligt het accent op middelhoge flatbouw zonder lift, kenmerkend voor de architectuur van de wederopbouw.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met een kenmerkende bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Tolsteeg? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden