TOLSTEEGPLANTSOEN 14 II

In het gewilde Tolsteegplantsoen gelegen licht en modern appartement van het grotere type met twee balkons en eigen berging. Rustig en centraal en op loopafstand van het centrum en nabij gunstige uitvalswegen en openbaar vervoer.

De Tolsteegplantsoen 14 II, een ruim appartement (4-kamer variant) waar indeling en een modern afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd. Een appartement met een heerlijk ruime woonkamer en twee balkons waaronder een zonnig en groot balkon op het westen. Het appartement is gelegen in het ruim opgezette Tolsteegplantsoen in een appartementencomplex ontworpen door de Amsterdamse architect G. Leeuwenberg. In 2016 zijn de flats aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de rijke architectuur en omdat de flats een bijzonder ensemble vormen door hun stedenbouwkundige opzet en ze daarmee beeldbepalend zijn als entree tot de wijk.

We nemen je graag mee door het appartement; via een bordestrap kom je in de entree/hal van het appartementencomplex met trappenhuis en toegang naar de bergingen. Het appartement is gelegen op de derde verdieping. Via de ruime entree/hal met meterkast en nette toiletruimte loop je de woonkamer in. De woonkamer is opvallend ruim, sfeervol en heeft dankzij het hoge plafond en grote raampartijen veel lichtinval. Dankzij de ligging op de derde verdieping heb je vanuit het appartement leuke zichtlijnen naar buiten. Het brede en zonnige balkon is toegankelijk vanuit de woonkamer. Het balkon is ± 10 m2 groot en ligt op het westen. Zie je het al voor je, heerlijk natafelen op je eigen balkon…

De twee voormalige slaapkamers zijn toegevoegd aan de woonkamer waardoor de woonkamer heerlijk ruim is en zelfs over een eetkamer beschikt. Mocht je het aantal slaapkamers nodig hebben, dan is het vrij gemakkelijk om de indeling aan te passen en deze slaapkamers weer terug te brengen. De hoofdslaapkamer is toegankelijk vanuit de entree/hal en beschikt over een vaste kast en geeft ook toegang tot het balkon. De keuken, een Piet Zwart keuken van Bruynzeel, is modern en uitgevoerd in een dubbele opstelling. Je hebt hierdoor veel werkblad tot je beschikking. Het balkon aan de voorzijde is toegankelijk vanuit de keuken en ligt op het oosten. Ideaal voor de ochtendkoffie. De mooie badkamer is ook toegankelijk vanuit de keuken. De badkamer is in 2017 vernieuwd en voorzien van beton-ciré wandafwerking, een wastafelmeubel, een inloopdouche en vloerverwarming. In het souterrain beschikt het appartement over een ruime, eigen berging. 

Als eigenaar van dit appartement ben je lid van een actieve ‘Vereniging van Eigenaars’. De ‘Vereniging van Eigenaars’ zorgt voor het beheer en het onderhoud van het complex. Zo is bijvoorbeeld in 2014 het dak gedaan, in 2017 het schilderwerk in het trappenhuis en in 2022 de balkonpilaren en schilderwerk achterzijde. De servicekosten bedragen € 125,72 per maand. Het appartement is vrijwel volledig voorzien van dubbel glas (badkamerraam is enkel glas) en beschikt over energielabel C. Er zijn vier zonnepanelen ter overname via Buurtstroom.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum en veel groen. De centrale ligging en de leuke tentjes (Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, Koffiezaak Ohøj, Vis Dock etc.) in dit deel van Utrecht maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouwappartementen zijn gerealiseerd. Tolsteeg grenst vrijwel aan het centrum. Op loopafstand zijn ook daar vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, de Twijnstraat en winkelcentrum Smaragdplein met meerdere supermarkten en diverse winkels, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12.

Interesse in dit mooie appartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
TOLSTEEGPLANTSOEN 14 II

WIJK
TOLSTEEG

VRAAGPRIJS
€ 375.000,- K.K.

BOUWJAAR
1957

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
69 M2

BALKONS
12 M2

BERGING
6 M2

INHOUD
226 M3

AANTAL KAMERS
4 (1 SLAAPKAMER)

GEMEENTELIJK MONUMENT
JA

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
C (23/12/2030)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 125,72 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA,30276045

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
TOLSTEEG / B / 1748 A6

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het gewilde Tolsteegplantsoen gelegen licht en modern appartement van het grotere type met twee balkons en eigen berging.

Rustig en centraal en op loopafstand van het centrum en nabij gunstige uitvalswegen en openbaar vervoer.


Tolsteegplantsoen 14 II
€ 375.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; vrijwel direct na het verkrijgen van stadsrechten in 1122 werd de stad Utrecht omgracht en omwald/ommuurd. De toegang tot de stad over land zou voortaan via stadspoorten geschieden. Direct buiten de zuidelijke stadspoort, de Tolsteegpoort, ontwikkelde zich reeds in de middeleeuwen een voorstadje. Per 1 januari 1818 werd er een gemeente Tolsteeg gevormd, die niet alleen uit het voormalige gerecht Tolsteeg of Klein Kovelswade, maar ook uit de voormalige gerechten Soestbergen of de Ganssteeg, Oost Raven (Hoog Raven en Laag Raven) en West Raven bestond. Op 1 augustus 1823 werd de gemeente opgeheven en verdeeld. Tolsteeg en Soesbergen werden weer bij Utrecht gevoegd en Oost en West Raven werden opnieuw verbonden met Jutphaas. Tolsteeg was gunstig gelegen aan een knooppunt van waterwegen, gevormd door de Stadsbuitengracht, Oudegracht, Kromme Rijn en Vaartsche Rijn.

Vanaf 1573 tot 1795 was Tolsteeg tevens een wijk onder deze noemer, die in de jaren erna Wijk K heette. De huidige subwijk onder de naam Tolsteeg ligt in het voormalige buitengerecht. Het heeft tot na de Tweede Wereldoorlog (1956) geduurd voordat de woningen van de subwijk Tolsteeg werden gebouwd. Bij deze woningbouw ligt het accent op middelhoge flatbouw zonder lift, kenmerkend voor de architectuur van de wederopbouw.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met een kenmerkende bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Tolsteeg? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden