TESSELSCHADESTRAAT 28

In één van de sfeervolste straten in de Dichterswijk, met de binnenstad om de hoek, ligt deze karakteristieke, lichte en ruime benedenwoning met ‘slaaptoren’ (± 1924, energielabel C), ruime achtertuin (± 60 m2) op het zuiden én handige tuinkamer. Een heerlijke plek om te wonen; rust, maar ook dicht bij openbaar vervoer en uitvalswegen.

De Tesselschadestraat 28: een ruime 4-kamer benedenwoning (± 120 m2 inclusief de tuinkamer) waar een speelse indeling en een goed afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd. Een ruime benedenwoning verdeeld over drie verdiepingen die door de jaren heen flink verbouwd is. Gelegen in de rustige Tesselschadestraat tegen de binnenstad aan met uitzicht op de groene Coornhertstraat. Een omgeving die zich kenmerkt door rust, bomen en een diversiteit aan rijke bouwstijlen. Mooie panden die gelukkig behouden zijn gebleven en veel historie en karakter uitstralen. 

Voor het pand valt het karakter van de kenmerkende jaren ’20 gevel op en verklapt de gevel de voormalige winkel. Via de entree/gang kom je binnen in de opvallend ruime woonkamer. De ruimte, de lichtinval, de stoere houten vloer, de strakke wanden en plafond, de plafondhoogte, de raampartijen en de heerlijke leefkeuken… dit voelt direct aan als ’thuis’! De woonkamer is ruim 9 meter diep en op het breedste punt ruim 5 meter. Een mooi formaat woonkamer en binnen dit segment vrij uniek. De keuken, met een aanrechtblad van 6 meter, is het hart van het huis. Heel veel werkruimte, inbouwapparatuur en open uitgevoerd. Een keuken waar je heerlijk kunt kokkerellen met veel ruimte om na te tafelen met toegang tot de mooie en zonnige achtertuin. De achtertuin, ± 60 m2 groot met de zonligging op het zuiden, is in 2022 flink aangepakt en fraai aangelegd. Tijdens de tuinrenovatie is een tuinkamer gebouwd. De tuinkamer is multifunctioneel en op dit moment in gebruik als werk-/speelkamer. In de tuinkamer is ook nagedacht over bergruimte in de vorm van een ruime kastenwand. De tuinkamer is meegeteld als GO (gebruiksoppervlak) Wonen i.p.v. externe bergruimte vanwege de multifunctionele gebruiksmogelijkheden. De ruime kelder is uiteraard wel enkel als overig inpandig meegenomen. Terug naar de woning…  

De kelder is toegankelijk vanuit de woonkamer. De kelder is ± 1.71m hoog. Vanuit de keuken is via een hal de toiletruimte, trapopgang naar de eerste verdieping en de eerste slaapkamer bereikbaar; de slaaptoren. De toiletruimte is modern uitgevoerd met zwevend toilet en fontein. Op de eerste verdieping kom je een overloop, de trapopgang naar de tweede verdieping en de tweede slaapkamer tegen. Op deze verdieping is ook de badkamer aanwezig. De moderne badkamer is uitgevoerd met bad, wastafelmeubel, tweede toilet en raampartij. Op de tweede verdieping kom je op een overloop, met uitermate handige was-/stookruimte en de derde slaapkamer. 

In tegenstelling tot veel benedenwoningen met slaaptoren in Utrecht zul je merken dat de slaaptoren in deze woning ruim is uitgevoerd. De slaapkamers zijn allen van een goed formaat, de plafonds zijn hoog (ruim 2.70m) en er zijn fatsoenlijke overlopen aanwezig.

Nog even een aantal jaartallen op een rij: in 2012 is de woning flink aangepakt met o.a. een vergroting van de woonkamer door het toevoegen van de voormalige gang aan de woonkamer en deels renovatie van water, C.V.-leidingen en elektra. In 2013 zijn de binnenwanden in de slaapkamers op de eerste en tweede verdieping geïsoleerd. In 2019 is het extern schilderwerk uitgevoerd en in 2022 de tuin gerenoveerd inclusief de bouw van de tuinkamer. Het energielabel is C.

Dichterswijk grenst aan de binnenstad en wordt omringd door water en begrensd door de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De centrale ligging en de leuke tentjes in de buurt (koffiezaak Ohøj, De Pomp, Camping Ganspoort, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) maken Dichterswijk een gewilde wijk onder een breed publiek. Tevens is er een groot aanbod van (eet)winkels en zijn supermarkten en winkels in het centrum dichtbij. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex. Dichterswijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer en heeft sinds 2016 op loopafstand een trein- en tramstation, station Vaartsche Rijn. Fietsend ben je in een mum van tijd op Utrecht CS en met de auto zit je binnen 10 minuten op de ringweg.

Interesse in deze mooie en ruime benedenwoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
TESSELSCHADESTRAAT 28

WIJK
DICHTERSWIJK

VRAAGPRIJS
€ 545.000,- K.K.

BOUWJAAR
1924

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
120 M2 INCL. DE TUINKAMER

DE TUINKAMER VAN ± 14 M2 IS MEEGETELD ALS GO (GEBRUIKSOPPERVLAK) WONEN I.P.V. EXTERNE BERGUIMTE.

PERCEELOPPERVLAKTE
143 M2

TUIN
± 60 M2

ZONLIGGING TUIN
ZUIDEN

TUINKAMER
14 M2

INHOUD
429 M3

AANTAL KAMERS
4 (3 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & DEELS VLOERISOLATIE

ENERGIELABEL
C (GELDIG TOT 01/05/2033)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 130,76 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 50798162

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / D / 8225 A1

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In één van de sfeervolste straten in de Dichterswijk, met de binnenstad om de hoek, ligt deze karakteristieke, lichte en ruime benedenwoning met ‘slaaptoren’ (± 1924, energielabel C), ruime achtertuin (± 60 m2) op het zuiden én handige tuinkamer.


Tesselschadestraat 28
€ 545.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Dichterswijk wordt gezien als één van de leukere wijken van de stad Utrecht. De nabijheid van het oude centrum en de afwisseling in type straten en bebouwing geven de wijk een leuk karakter met het grote voordeel dat je zo in de binnenstad bent. Dichterswijk wordt omringd door water en begrensd door de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De centrale ligging en de leuke tentjes (koffiezaak Ohøj, De Pomp, Camping Ganspoort, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) maken Dichterswijk een gewilde wijk onder een breed publiek.

Dichterswijk is een buurt in de wijk Zuidwest in Utrecht. De buurt ligt direct naast de Rivierenwijk, en over de kanalen heen grenst het aan o.a. aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. De bebouwing is verder divers en verschilt van arbeiderswoningen tot woningen met een meer tuindorp-achtige stijl. Dichterswijk grenst aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Tevens is er een groot aanbod van (eet)winkels. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex.

Kortom, een sfeervolle en gezellige woonomgeving voor iedereen die wil genieten van de stad. Tenslotte is Dichterswijk goed te bereiken met het openbaar vervoer en bij het begin van de Vaartsche Rijn is een nieuw treinstation gelegen, station Vaartsche Rijn. Fietsend ben je in een mum van tijd op Utrecht CS en met de auto zit je binnen 10 minuten op de ringweg. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Dichterswijk e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden