ST.-JANSHOVENSTRAAT 151


ST.-JANSHOVENSTRAAT 151

In een rustige en fijne woonstraat gelegen sfeervolle en ruime tussenwoning (± 1907) met dakopbouw en stadstuin. Een tussenwoning uit de gewilde bouwperiode begin 1900 gelegen in de St.-Janshovenstraat in Wittevrouwen. Een rustige en fijne plek in Wittevrouwen die zich kenmerkt door weinig verkeer.

Veel lichtinval, ruimte en een moderne afwerking met een goede indeling kenmerken deze sfeervolle woning. De karakteristieke gevel met fraaie rollagen en het mooie en rustige gevelbeeld maken het plaatje compleet. Via de lange gang met mooie Portugese vloertegel kom je in de ruime woonkamer. De woonkamer is opvallend licht dankzij het hoge plafond, de grote raampartijen aan de voorzijde, het raampartij in de achtergevel en de lichtinval vanuit de keuken. Het perceel van de woning is ± 67 m2 en de stadstuin is ± 6 meter diep. Een voor de wijk Wittevrouwen ruim perceel met zomers van ± 09.00 tot ± 16.00 zon. De stadstuin is toegankelijk via de loopdeur vanuit de moderne keuken. Vanuit de keuken is ook de kelder toegankelijk.

Opvallend aan deze woning zijn de hoge plafonds op elke verdieping. Zelfs in de aanbouw is het plafond opvallend hoog! De hoge plafonds in combinatie met het lichtinval zorgen voor een bijzonder ruimtelijk gevoel. Op de eerste verdieping kom je een ruime en lichte overloop met vaste trapopgang naar de tweede verdieping (lichtkoepel), een moderne, ruime badkamer en twee slim ingedeelde slaapkamers tegen. De badkamer is compleet uitgevoerd met o.a. een inloopdouche, een ruim hoekbad en een tweede toilet. De badkamer is in het midden van de verdieping geplaatst en de slaapkamers aan de voor- en achterzijde. Dankzij de grote dakopbouw (2008) is er een complete verdieping ontstaan. In stijl met de andere woningen beschikt de woning aan de voorzijde over een dakkapel. Op de tweede verdieping is aan de voorzijde een ruime slaapkamer gecreëerd. Aan de achterzijde is een L-vormige slaapkamer met grote dakramen gecreëerd. In het midden op deze verdieping is een handige wasruimte gecreëerd.

De St.-Janshovenstraat; een fijne en rustige straat waar kinderen ouderwets op straat kunnen spelen en bewoners een praatje met de buren maken. Een straat waarbij de mooie gevels eenheid en historie uitstralen. Centraal gelegen in Wittevrouwen en op loopafstand van het centrum. Op wandelafstand is ‘Descansa’, ‘Spaghetteria Wittevrouwensingel’, ‘Chidoz’, ‘Bagel & Beans’ gelegen. Verderop in de wijk tref je ‘Goesting’, ‘Koffie75’, de wereldberoemde ‘Roberto Gelato’, C’est Ça, ‘Gastmaal Café’ en een warme bakker. Om de hoek op de Biltstraat kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen of voor een hapje of drankje. Ook het Griftpark is op loopafstand gelegen. Het oude centrum is op wandelafstand gelegen. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Het is een gewilde, rustige en prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
ST.-JANSHOVENSTRAAT 151

WIJK
WITTEVROUWEN

VRAAGPRIJS
€ 525.000,- K.K.

BOUWJAAR
1907

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
108 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
67 M2

INHOUD
425 M3

ZONLIGGING TUIN
OOSTEN

AANTAL KAMERS
5 (4 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, VLOER- (DEELS) & DAKISOLATIE

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
ABSTEDE / B / 4313

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In een rustige en fijne woonstraat gelegen sfeervolle en ruime 5-kamertussenwoning (± 1907) met dakopbouw en stadstuin.

Een tussenwoning uit de gewilde bouwperiode begin 1900 gelegen in de St.-Janshovenstraat in Wittevrouwen.


St.-Janshovenstraat 151
€ 525.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Wittevrouwen wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café, Descansa, Spaghetteria Wittevrouwensingel, Chidoz, Bagel & Beans) maken Wittevrouwen een geliefde wijk. De wijk is vernoemd naar het toenmalige klooster dat middenin de wijk stond. Het klooster werd in de volksmond Wittevrouwenklooster genoemd, naar de kleur habijt van de nonnen. Ondanks de sloop van het klooster in de 16e eeuw is de volksnaam gebleven.

Wittevrouwen heeft dankzij de hofjes, de binnentuinen, de herenhuizen en arbeiderswoningen een karakteristieke uitstraling met een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht. Grenzend aan de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in Wittevrouwen zelf zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast zit de wijk direct aan de Vogelenbuurt, Buiten-Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt. De Bilstraat vormt de zuidgrens van deze mooie wijk. De vele uitzendbureaus in de Biltstraat hebben door de jaren heen plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten.

Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen is in het park. Wittevrouwen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Zo loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht door de wijk. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Wittenvrouwen. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Wittevrouwen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden