SERINGSTRAAT 90


SERINGSTRAAT 90

In de gewilde Bloemenbuurt gelegen sfeervolle, lichte en uitgebouwde tussenwoning (± 1915) met stadstuin én dakterras op het zuiden/zuidwesten! De Seringstraat 90; sfeer, licht en ruimte! Een tussenwoning uit de gewilde bouwperiode begin 1900 gelegen op een rustige plek in de Bloemenbuurt. Een fijne plek die zich kenmerkt door weinig verkeer.

Een goede indeling met veel ruimte kenmerken deze leuke woning. Vanuit de lichte en ruime woonkamer heb je toegang tot de open, moderne woonkeuken en de moderne badkamer. De zonnige stadstuin, gelegen op het zuiden/zuidwesten, is toegankelijk vanuit de woonkeuken. Door de zuidelijke ligging van de stadstuin en westelijke oriëntatie heb je veel zon in de tuin. De berging (± 8 m2) in de stadstuin is opvallend ruim. Op de eerste verdieping kom je twee ruime slaapkamers en was-/stookruimte tegen. Dankzij de opgetrokken voor- en achtergevel zijn beide kamers goed in te delen. Het ruime dakterras aan de achterzijde is toegankelijk vanuit de slaapkamer aan de achterzijde.

In 2013 is het dakterras aangelegd en in 2014 is de groepenkast vervangen. In 2019 zijn twee kozijnen in de slaapkamer aan de achterzijde vervangen en is (grotendeels) het extern schilderwerk gedaan.

De Seringstraat is een rustige en kindvriendelijke straat met een centrale ligging. Met de fiets ben je in ongeveer 5 tot 10 minuten in hartje Utrecht. Even een drankje doen in de stad hoeft geen moeite meer te kosten. Andere leuke tentjes zoals The Food Club, GYS, Satriales Pizzabar liggen zelfs op loopafstand. Een lekker ontbijt, lunch of diner kun je al lopend doen. Het levendige Julianapark ligt om de hoek. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het station Utrecht Zuilen is op loopafstaand en Utrecht CS is een paar minuten fietsen. Diverse uitvals- en snelwegen zijn goed bereikbaar. Daarnaast kun je de auto altijd goed kwijt in de straat waar je gratis parkeert. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij diverse winkels en supermarkten op de Amsterdamsestraatweg of bij diverse markten in de buurt en in het centrum.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
SERINGSTRAAT 90

WIJK
BLOEMENBUURT

VRAAGPRIJS
€ 275.000,- k.k.

BOUWJAAR
1915

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
66 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
70 M2

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS (GROTENDEELS)

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / B / 4177

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In de gewilde Bloemenbuurt gelegen sfeervolle, lichte en uitgebouwde tussenwoning (± 1915) met stadstuin én dakterras op het zuiden/zuidwesten! 


Seringstraat 90
€ 275.000,- k.k. 

IN DE BUURT!

De Bloemenbuurt wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht met een mix aan bebouwing en bewoners. De gezellige straten geven de wijk een dorps karakter met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Familie Van Rijk, The Food Club, Satriale Pizzabar en Bagels & Beans) maken de Bloemenbuurt een geliefde plek onder starters. De Bloemenbuurt is een kleine buurt aan de Amsterdamsestraatweg, grenzend aan Ondiep en nabij de Cartesiusweg/Marnixlaan en het Julianapark.

De Amsterdamsestraatweg is in 1812 in opdracht van Napoleon aangelegd als weg van de hoogste categorie, de zogenaamde “Route Imperiale”. Hiermee ontstond er een aantrekkelijke en makkelijke verbinding tussen Amsterdam en Parijs. De Bloemenbuurt wordt getypeerd door karakteristieke arbeiderswoningen, die in het begin van de 20e eeuw door particulieren zijn opgezet. De huizen waren bestemd voor arbeiders van de verschillende spoorwegmaatschappijen, die zich vanaf 1860 ten zuiden van de Daalsedijk langs het spoor Utrecht-Amsterdam vestigden. In het midden van de buurt staat een opvallende watertoren De Bloemenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer; station Zuilen is op steenworp afstand. Fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de snelweg. Ben je op zoek naar een woning in Bloemenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden