RENDIERSTRAAT 10

In de populaire wijk Tolsteeg gelegen ruime en moderne 3-kamer benedenwoning met voortuin, heerlijke achtertuin op het zuiden met achterom en eigen berging. Leuke en centrale plek om te wonen; op fietsafstand van het centrum en nabij groen, openbaar vervoer en uitvalswegen.

Op wandelafstand (± 1 km) van het centrum en veel groen en waterpartijen is dit ruim en modern 3-kamerappartement (± 80 m2) met voor- en achtertuin gelegen. Het appartement beschikt over een goede indeling met o.a. twee (slaap)kamers, een ruime woonkamer met mooie achtertuin op het zuiden, een ruime semi-open keuken en een nette badkamer. In de achtertuin kun je dankzij de zuidelijke ligging heerlijk genieten van de zon. Zie je het al voor je… heerlijk natafelen in de mooie zomeravonden in je eigen tuin. Zomers heb je al vanaf ± 08:30 uur tot ± 19:30 uur zon! Veel zon, maar ook lekker schaduw door de mooie bomen aan de achterzijde.

We nemen je mee door de woning; via de voortuin kom je binnen in een ruime entree/gang met meterkastopstelling met o.a. toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde. De woonkamer is opvallend ruim en beschikt over een loopdeur naar de achtertuin. De ruime, semi-open keuken ligt aan de voorzijde van de woning. De keuken is in dubbele opstelling uitgevoerd met veel werkblad en voorzien van inbouwapparatuur. Naast de mooie opstelling van de keuken behoeven een aantal frontjes wel wat aandacht. Door de positie van de keuken aan de voorzijde ontstaat er een zgn. tuingeoriënteerde woonkamer. De zonnige achtertuin is gelegen op het zuiden en beschikt over een achterom. De ruime tweede (slaap)kamer, nu in gebruik als werkkamer, is toegankelijk vanuit de woonkamer. De badkamer, o.a. voorzien van een ligbad, is toegankelijk vanuit de gang. De toiletruimte is separaat en niet in de badkamer. Verder beschikt het appartement over een eigen berging. Als eigenaar van dit appartement ben je lid van een een ‘Vereniging van Eigenaars’. De ‘Vereniging van Eigenaars’ zorgt voor het beheer en het onderhoud van het complex. Volop gemak.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum en veel groen. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Tolsteeg grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, winkelcentrum Smaragdplein met meerdere supermarkten en diverse winkels, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12..

Interesse in dit leuke appartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
RENDIERSTRAAT 10

WIJK
TOLSTEEG

VRAAGPRIJS
€ 325.000,- K.K.

BOUWJAAR
1996

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
80 M2

BERGING
6 M2

INHOUD
243 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
VLOER-, MUURISOLATIE & DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
B (07-02-2027)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 172,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 50175718

VERWARMING & WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
ABSTEDE / C / 7710 A2

EIGENDOMSSITUATIE
ERFPACHT

CANON
EEWIGDUREND AFGEKOCHT (AV 1989)

Bekijk de video!

In de populaire wijk Tolsteeg gelegen ruime en moderne 3-kamer benedenwoning met voortuin, heerlijke achtertuin op het zuiden met achterom en eigen berging.

Leuke en centrale plek om te wonen; op fietsafstand van het centrum en nabij groen, openbaar vervoer en uitvalswegen.


Rendierstraat 10
€ 325.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; vrijwel direct na het verkrijgen van stadsrechten in 1122 werd de stad Utrecht omgracht en omwald/ommuurd. De toegang tot de stad over land zou voortaan via stadspoorten geschieden. Direct buiten de zuidelijke stadspoort, de Tolsteegpoort, ontwikkelde zich reeds in de middeleeuwen een voorstadje. Per 1 januari 1818 werd er een gemeente Tolsteeg gevormd, die niet alleen uit het voormalige gerecht Tolsteeg of Klein Kovelswade, maar ook uit de voormalige gerechten Soestbergen of de Ganssteeg, Oost Raven (Hoog Raven en Laag Raven) en West Raven bestond. Op 1 augustus 1823 werd de gemeente opgeheven en verdeeld. Tolsteeg en Soesbergen werden weer bij Utrecht gevoegd en Oost en West Raven werden opnieuw verbonden met Jutphaas. Tolsteeg was gunstig gelegen aan een knooppunt van waterwegen, gevormd door de Stadsbuitengracht, Oudegracht, Kromme Rijn en Vaartsche Rijn.

Vanaf 1573 tot 1795 was Tolsteeg tevens een wijk onder deze noemer, die in de jaren erna Wijk K heette. De huidige subwijk onder de naam Tolsteeg ligt in het voormalige buitengerecht. Het heeft tot na de Tweede Wereldoorlog (1956) geduurd voordat de woningen van de subwijk Tolsteeg werden gebouwd. Bij deze woningbouw ligt het accent op middelhoge flatbouw zonder lift, kenmerkend voor de architectuur van de wederopbouw.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met een kenmerkende bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Tolsteeg? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden