MELKHOEVE 55

Licht, ruim en modern! In een rustige straat tegen het centrum van Houten aan gelegen moderne, uitgebouwde 6-kamer eengezinswoning met ruime en zonnige achtertuin, voortuin met parkeermogelijkheid, mooie berging met overkapping en vijf slaapkamers.

De Melkhoeve 55; een ruime, uitgebouwde en instapklare tussenwoning gelegen in het brede deel van de Melkhoeve. Een rustige straat met brede stoepen waar kinderen ouderwets op straat kunnen spelen met het centrum met al haar winkels op loopafstand. Een fijne en rustige straat in de wijk De Hoeve tegen het centrum aan. Een woning met een strakke afwerking met veel ruimte. Ruimte die zich vertaald in een mooie uitbouw met brede lichtstraat, een recht opgetrokken achtergevel op de eerste verdieping en een brede dakkapel op de tweede verdieping. Een woning met een praktische en slimme indeling met in totaal 6 kamers waarvan 5 slaapkamers!

We nemen je graag mee door de woning. Via de ruime voortuin waar je gemakkelijk een bakfiets en auto kwijt kunt kom je binnen in een ruime entree/hal. Bij binnenkomst valt de moderne afwerking gelijk op. Die gietvloer in de entree is niet alleen praktisch, maar geeft ook veel sfeer. De trapopgang naar de eerste verdieping, de garderobekast met meterkastopstelling en de moderne toiletruimte met zwevend toilet en fontein zijn toegankelijk vanuit de entree/hal. De woonkamer is in 2020 uitgebouwd waarbij de uitbouw dezelfde plafondhoogte heeft als de woonkamer. Dankzij de mooie uitbouw met gave lichtstraat is de woning ± 12 meter diep vanaf de keuken en dankzij dezelfde plafondhoogte ontstaat er een bijzonder ruimtelijk effect. De raampartij aan de voorzijde, het hogere plafond in de keuken met dakraam, de grote pui aan de achterzijde en de lichtstraat zorgen voor opvallend veel lichtinval. De houten vloer samen met de strakke wanden en plafond geven een fijne en huiselijke sfeer. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. De keuken is semi-open en modern uitgevoerd in een hoekopstelling en voorzien van inbouwapparatuur. In de keuken is ook gekozen voor een gietvloer. Een stuk praktischer dan een houten vloer! De keuken is aan de voorzijde van de woning gelegen. Dit zorgt voor een fijne, tuingeoriënteerde woonkamer. Een hele prettige en logisch indeling. De achtertuin is toegankelijk via de openslaande deuren en ligt op het noordwesten. Zomers heb je bijna de hele dag zon in de tuin. Zie je het al voor je, heerlijk natafelen in je eigen tuin. De achtertuin is fraai aangelegd waarbij in 2021 de mooie, houten berging met overkapping is geplaatst. De achtertuin is ook bereikbaar via een achterom. 

Onder de trapopgang naar de eerste verdieping is een ruime trapkast aanwezig. Op de eerste verdieping kom je drie slaapkamers, een vaste trapopgang naar de tweede verdieping en een moderne badkamer tegen. De slaapkamers zijn allen van een goed formaat. Dankzij de rechte achtergevel op deze verdieping zijn de slaapkamers goed in te richten. De badkamer is modern uitgevoerd. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een ligbad, een wastafelmeubel en tweede toilet. De badkamer is aan de voorzijde gelegen en beschikt over een uitzetraam. Door naar de tweede verdieping.

Op de tweede verdieping vind je de vierde en vijfde slaapkamer. Op de ruime overloop is op een slimme manier de was-/drogeropstelling met C.V.-opstelling weggewerkt in een vaste kast. Wat opvalt op deze verdieping is de hoogte. De nok is ± 3.37m hoog. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een dakraam. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een brede dakkapel met veel lichtinval. Bergruimte is op deze verdieping te vinden achter de knieschotten en in de vaste kasten. 

De woning is door de jaren heen goed bijgehouden. In 2019 is de brede dakkapel geplaatst op de tweede verdieping. In 2020 is de begane grond met ± 3 meter uitgebouwd en is o.a. vloerverwarming aangelegd. Er zijn gietvloer en houten vloer geplaatst en de wanden en plafonds op de begane grond en eerste verdieping zijn gestuct. Op de begane grond zijn gave inbouwspots geplaatst. In 2021 is de houten berging met overkapping geplaatst. De voortuin is aangelegd door een erkende hovenier. De strakke wanden, plafonds en vloeren samen met de moderne keuken, badkamer en toiletruimte maken het plaatje compleet en een comfortabele woning!

De Melkhoeve is een fijne en rustige straat. Centraal gelegen in Houten en op loopafstand van het oude centrum, het theater, de bioscoop, de bibliotheek en het Oude Dorp en het Wulvense Bos. Het mooie Imkerspark ligt op wandelafstand. Mooie wandelpaden met veel water en veel groen. Een heerlijke plek om even te ontstressen. Reis je veel met het openbaar vervoer? NS-station Houten ligt op ± 2 minuten lopen waarbij je Utrecht centrum binnen 10 minuten kunt bereiken. Hier vind je ook meerdere busverbindingen. Met een E-bike ben je binnen een kwartier zelfs in Utrecht. De woning ligt aan de goede kant van Houten qua fiets- of rijafstand naar Utrecht. In het Rond kun je ook terecht bij diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. De wijk is ook goed te bereiken met de auto. Het is een gewilde, rustige en prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke en moderne eengezinswoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
MELKHOEVE 55

WIJK
DE HOEVE/CENTRUM

VRAAGPRIJS
€ 525.000,- K.K.

BOUWJAAR
1981

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
127 M2

BERGING
6 M2

ACHTERTUIN
52 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
167 M2

INHOUD
423 M2

AANTAL KAMERS
6 (5 SLAAPKAMERS)

ENERGIELABEL
C (GELDIG TOT 16/11/2029)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, DAK- & VLOERISOLATIE

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
HOUTEN / A / 4453

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Licht, ruim en modern!

In een rustige straat tegen het centrum van Houten aan gelegen moderne, uitgebouwde 6-kamer eengezinswoning met ruime en zonnige achtertuin, voortuin met parkeermogelijkheid, mooie berging met overkapping en vijf slaapkamers.


Melkhoeve 55
€ 525.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Even wat geschiedenis: archeologisch onderzoek langs het spoortraject Vleuten-Geldermalsen heeft aangetoond dat de omgeving van Houten al in de Bronstijd werd bewoond. Sporen die zijn gevonden gaan terug tot 2200 v. Chr. Houten is waarschijnlijk als vestigingsplaats gekozen vanwege de hoger gelegen stroomruggen van de Rijn. In een oude rivierbedding werden twee vroegmiddeleeuwse nederzettingen opgegraven. De naam Houten is waarschijnlijk afgeleid van “Haltna”, dat mogelijk “woonplaats in het bos” of “open plek in het bos” betekent. 

Houten ligt ten zuidoosten van Utrecht en ligt tussen de A12, A27 en de rivier de Lek. Begin jaren zeventig was Houten een dorp van ongeveer 4.000 inwoners. In de jaren tachtig groeide Houten naar 30.000 inwoners en in de jaren negentig startte een tweede groeiperiode. Houten is uniek om zijn stedenbouwkundige structuur en de ruime aandacht voor fietser en voetganger. De fiets is meer dan in andere gemeenten een ideaal vervoermiddel in Houten. De brede fietspaden leiden langs mooie plekjes binnen en buiten Houten. Een uitgekiend routenet. Scholen liggen allemaal aan of dichtbij een vrijliggende fietsroute, zodat kinderen veilig naar school kunnen fietsen. De Rondweg leidt de auto om Houten heen. De wijken zijn alleen bereikbaar via de Rondweg. In de woonwijken, waar voornamelijk bestemmingsverkeer rijdt, geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Zo blijft Houten rustig, veilig en schoon.

De Hoeve is een fijne en rustige wijk. Centraal gelegen in Houten en op loopafstand ligt het oude centrum, het theater, de bioscoop, de bibliotheek en het Oude Dorp en het Wulvense Bos. Het mooie Imkerspark ligt op wandelafstand. Mooie wandelpaden met veel water en veel groen. Een heerlijke plek om even te ontstressen. NS-station Houten ligt op ± 2 minuten lopen waarbij je Utrecht centrum binnen 10 minuten kunt bereiken. Hier vind je ook meerdere busverbindingen. Met een E-bike ben je binnen een kwartier zelfs in Utrecht. De Hoeve ligt aan de goede kant van Houten qua fiets- of rijafstand naar Utrecht. In het Rond kun je ook terecht bij diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. De wijk is ook goed te bereiken met de auto. Het is een gewilde, rustige en prettige wijk.

Foto’s


Plattegronden