LOOPLANTSOEN 30


LOOPLANTSOEN 30

In de gewilde Tolsteeg, op wandelafstand van het centrum, gelegen opvallend lichte en goed onderhouden 3-kamer hoekappartement met zonnig balkon en handige, eigen berging.

Binnen het Looplantsoen wat ons betreft de mooiste plek om te wonen met weids en vrij uitzicht, waar je de seizoenen ziet veranderen!

Het Looplantsoen 30, een goed ingedeeld hoekappartement op de vierde verdieping met een fijne indeling, een goed afwerkingsniveau, opvallend veel lichtinval en een heerlijk, zonnig balkon met zomers zuidwesten/westen zon. Centraal en prettig gelegen; op loopafstand van het centrum, vlakbij groen, het bruisende Rotsoord en treinstation Vaartsche Rijn en uitvalswegen. We nemen je graag mee door het appartement.

Via een open portiek kom je in de afgesloten, gemeenschappelijke entree met trappenhuis en toegang naar de bergingen. Een mooi trappenhuis met bordestrappen. Het appartement is gelegen op de vierde/bovenste verdieping. Via de entree/hal, waarvandaan meerdere ruimtes bereikbaar zijn, loop je de woonkamer in. De woonkamer is sfeervol en opvallend licht dankzij de hoekligging en grote raampartijen. Dankzij deze hoekligging heb je vanuit het appartement weids uitzicht over het plantsoen en over alle daken. Vanuit de woonkamer is de eerste slaapkamer bereikbaar met handige inbouwkast. Een groot voordeel aan dit appartement is dat er een ruime keuken aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je in de keuken de eettafel kwijt kunt en je de slaapkamer toegankelijk vanuit de woonkamer niet hoeft toe te voegen aan de woonkamer. Ben je op zoek naar een ruimere woonkamer, dan kun je de slaapkamer gemakkelijk toevoegen aan de woonkamer. De keuze is aan jou! 

De hoofdslaapkamer is toegankelijk vanuit de entree/hal en is van een goed formaat. De badkamer is modern uitgevoerd, volledig betegeld en voorzien van een douche en wastafelmeubel. De toiletruimte is separaat uitgevoerd. De keuken, met inbouwapparatuur, is ook toegankelijk vanuit de entree/hal en biedt volop ruimte om lekker te kokkerellen en na te tafelen. Vanuit de keuken is het balkon toegankelijk. Het balkon ligt op het noorden, maar is oostelijk, westelijk en zuidwestelijk georiënteerd. Dit zorgt ervoor dat je zomers veel zon hebt. Zie je het al voor je, heerlijk genieten en natafelen op je eigen balkon…

Op de begane grond is er een eigen berging aanwezig. Ideaal om bijvoorbeeld je (race)fiets binnen te zetten.  

Als eigenaar van dit appartement ben je lid van een actieve ‘Vereniging van Eigenaars’ (VvE). De VvE zorgt voor het beheer en voert actief onderhoud uit aan het complex. De servicekosten bedragen circa € 114,72 per maand.  

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum en veel groen. De centrale ligging en de leuke tentjes (Kaffeetaria, Vis Dock, Klein Berlijn, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in de nabije omgeving maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse leuke horeca is geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Tolsteeg grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers liggen Louis Hartlooper Complex en poppodium de Helling op wandelafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, winkelcentrum Smaragdplein met meerdere supermarkten en diverse winkels, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. 

Interesse in dit fijne hoekappartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
LOOPLANTSOEN 30

WIJK
TOLSTEEG

VRAAGPRIJS
€ 325.000,- K.K.

BOUWJAAR
1957

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
± 61 M2

BALKONS
± 5 M2

BERGING
± 4 M2

INHOUD
± 205 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & DAKISOLATIE

ENERGIELABEL
G (GELDIG TOT 28/11/2033)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 114,72 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30267185

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
TOLSTEEG / B / 2371 A7

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In de gewilde Tolsteeg gelegen opvallend lichte en goed onderhouden 3-kamer hoekappartement met zonnig balkon en handige, eigen berging.

Binnen het Looplantsoen wat ons betreft de mooiste plek om te wonen met weids en vrij uitzicht, waar je de seizoenen ziet veranderen!


Looplantsoen 30
€ 325.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; vrijwel direct na het verkrijgen van stadsrechten in 1122 werd de stad Utrecht omgracht en omwald/ommuurd. De toegang tot de stad over land zou voortaan via stadspoorten geschieden. Direct buiten de zuidelijke stadspoort, de Tolsteegpoort, ontwikkelde zich reeds in de middeleeuwen een voorstadje. Per 1 januari 1818 werd er een gemeente Tolsteeg gevormd, die niet alleen uit het voormalige gerecht Tolsteeg of Klein Kovelswade, maar ook uit de voormalige gerechten Soestbergen of de Ganssteeg, Oost Raven (Hoog Raven en Laag Raven) en West Raven bestond. Op 1 augustus 1823 werd de gemeente opgeheven en verdeeld. Tolsteeg en Soestbergen werden weer bij Utrecht gevoegd en Oost en West Raven werden opnieuw verbonden met Jutphaas. Tolsteeg was gunstig gelegen aan een knooppunt van waterwegen, gevormd door de Stadsbuitengracht, Oudegracht, Kromme Rijn en Vaartsche Rijn.

Vanaf 1573 tot 1795 was Tolsteeg tevens een wijk onder deze noemer, die in de jaren erna Wijk K heette. De huidige subwijk onder de naam Tolsteeg ligt in het voormalige buitengerecht. Het heeft tot na de Tweede Wereldoorlog (1956) geduurd voordat de woningen van de subwijk Tolsteeg werden gebouwd. Bij deze woningbouw ligt het accent op middelhoge flatbouw zonder lift, kenmerkend voor de architectuur van de wederopbouw.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met een kenmerkende bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Tolsteeg? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden