LIJSTERSTRAAT 61


LIJSTERSTRAAT 61

In één van de mooiste straten in de gewilde wijk Vogelenbuurt gelegen lichte en sfeervolle benedenwoning met kamer-en-suite, kelder en ruime en zonnige achtertuin. Leuke en centrale plek om te wonen; op loopafstand van het centrum en nabij uitvalswegen en openbaar vervoer.

Mooie gevels met fraaie rollagen, statige, gemetselde togen en karakteristieke balkons; de Lijsterstraat. Een eenrichtingsstraat in hartje Vogelenbuurt die historie ademt met een bijzondere uitstraling. De Lijsterstraat 61 is een sfeervolle benedenwoning waar historie en een modern afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd! Het appartement is slim en praktisch ingedeeld en dankzij de grote raampartijen heerlijk licht. Kenmerkend voor het appartement is uiteraard het mooie pand waar de benedenwoning onderdeel van uit maakt, de mooie lichtinval, de fijne indeling met o.a. een en-suite woonkamer, de ruime slaapkamer, de kelder, de speelse keuken, de slim ingedeelde badkamer en de opvallend ruime en zonnige achtertuin. De achtertuin is toegankelijk vanuit de keuken en via openslaande deuren vanuit de slaapkamer. De achtertuin is op het oosten gelegen met zomers van ± 08.00 tot ±15.00 veel zon. In 2015 is de woning opgeknapt waarbij o.a. de keuken en de C.V.-ketel zijn vernieuwd. In 2012 (conform opgave vorige eigenaar) zijn de houten kozijnen vervangen en uitgevoerd met dubbel glas. Het mooie aan deze houten kozijnen is dat de authentieke stijl is aangehouden. Van buiten een woning uit begin 1900 maar van binnen een modern appartement waarbij karakteristieken elementen zijn behouden.

De woning is gelegen op de begane grond en slim en praktisch ingedeeld met handige bergruimte (kelder). Vanuit de entree/gang loop je de fijne en ruime woonkamer (en-suite) in. De sfeervolle en lichte woonkamer heeft een hoog plafond, mooie houten vloer, mooie raampartij aan de voorzijde en en-suite deuren naar de ruime slaapkamer. Vanuit de entree/gang is de badkamer, de kelder en ‘split-level’ keuken toegankelijk. In de kelder kom je naast bergruimte ook de wasmachine aansluiting tegen. De ruime en zonnige achtertuin is toegankelijk vanuit de keuken en via openslaande deuren vanuit de slaapkamer.

De woning is gelegen in dé wijk die grenst aan het centrum, nabij de Bemuurde Weerd, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. het Griftpark, de Neude, de grachten en gezellige tentjes in de wijk. Genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht in de Merelstraat, Adelaarstraat of verderop aan het Willem van Noortplein. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op fietsafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. Tenslotte bevindt het Universiteitscentrum De Uithof zich ook op fietsafstand.

Interesse in dit leuke appartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
LIJSTERSTRAAT 61

WIJK
VOGELENBUURT

VRAAGPRIJS
€ 275.000,- K.K.

BOUWJAAR
1904

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
47 M2

ACHTERTUIN
26 M2

KELDER
5 M2

INHOUD
199 M3

AANTAL KAMERS
2 (1
 SLAAPKAMER)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 20,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30273513

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 8538 A1

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In één van de mooiste straten in de gewilde wijk Vogelenbuurt gelegen lichte en sfeervolle benedenwoning met kamer-en-suite, kelder en ruime en zonnige achtertuin.

Leuke en centrale plek om te wonen; op loopafstand van het centrum en nabij uitvalswegen en openbaar vervoer.


Lijsterstraat 61
€ 275.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (MØS Coffee Bar, ‘t Koffieboontje, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Badhu, Il Mulino) maken Vogelenbuurt een geliefde plek om te wonen. Het nabijgelegen Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park. Even wat geschiedenisles; Vogelenbuurt, Tuinwijk en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd. Vogenlenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Ben je op zoek naar een woning in Vogelenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden