KEIZERSTRAAT 23

Midden in het bruisende Universiteitskwartier, hartje binnenstad, ligt deze gave en sfeervolle 3-kamer bovenwoning met energielabel C. Een mooie bovenwoning uit de 16e eeuw, met een aparte woon- en slaapverdieping, balkon én dakterras. Een heerlijke, stadse plek om te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.

De Keizerstraat 23: een sfeervolle bovenwoning met een praktische indeling op een fantastische plek! In het Universiteitskwartier, in de geliefde oude binnenstad met Janskerhof en de Singel om de hoek. Gezellige restaurants, zonnige terrassen, de gracht; een heerlijke plek om te wonen en te genieten van al hetgeen de stad te bieden heeft. Een bovenwoning verdeeld over twee verdiepingen met een dakterras dat je moet komen ervaren. Knus, zonnig en met uitzicht over de charmante schoorsteen van Edelsmidse Brom en de Utrechtse trots, de Dom. We nemen je graag mee door de woning.

Voor de gevel valt het karakter en de mooie bouwstijl met speklagen op. Via de eigen voordeur kom je binnen in een entree met vervolgens de hal met trapopgang en toegang naar de ruime kelder van ± 14 m2. Onder de trapopgang kom je de wasmachine-opstelling tegen. Op de eerste verdieping betreed je de sfeervolle woonkamer met open leefkeuken. De indeling van de woning is prettig, één ruimte voor wonen en koken. De raampartijen aan de voor- en achterzijde, de diepe vensterbank in de woonkamer, het balkenplafond en de houten vloer geven de woonverdieping een fijne en huiselijke sfeer. De moderne keuken is open en in een rechte opstelling uitgevoerd en staat op een mooie manier in verbinding met de woonkamer. De keuken beschikt over inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer heb je stads uitzicht over de mooie Utrechtse daken.

Op de tweede verdieping tref je een overloop met lichtkoepel, twee slaapkamers, de badkamer en een vaste steektrap naar het dakterras. Beide slaapkamers zijn ruim en goed in te delen. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een handige en ruime kastenwand over de volledige breedte van de kamer en biedt toegang naar een leuk balkon. Een heerlijk balkon op het oosten voor ochtendkoffie. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een dakkapel en dakraam. Een ideale kamer die je kunt gebruiken voor logés of als werkplek. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, zwevend toilet en wastafelmeubel. Dan door naar het dakterras…

Via een vaste steektrap is het dakterras (± 8 m2) bereikbaar. Een dakterras met de hele dag zon. Zie je het al voor je… heerlijk genieten tijdens mooie zomeravonden op je eigen dakterras met uitzicht over de stad… Kom het ervaren!

De Vereniging van Eigenaars bestaat uit twee bovenwoningen en één garage, is actief en beschikt over een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De servicekosten bedragen € 127,50 per maand. De servicekosten zijn afgestemd op de kosten voor de opstalverzekering en alle onderhoudskosten vanuit het MJOP. Het energieverbruik van het appartement is uitzonderlijk laag, 334 m3 gas in 2022 en 355 m3 gas in 2021 (verwarming, koken en warm tapwater) en 1621 kWh in 2022 en 1843 kWh in 2021. Het energielabel is C.

De Keizerstraat is een straat met veel historie. Op de hoek Keizerstraat en de Wittevrouwenstraat 7-11 bevindt zich het voormalig paleis van Lodewijk Napoleon, de broer van Napoleon Bonaparte dat tegenwoordig in gebruik is als de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Dit deel van de Binnenstad staat bekend om de vele oude architectuur, historie en de nabijheid van leuke en gezellige restaurantjes. Ondanks de ligging in het centrum zijn de uitvals- en rijkswegen (A2, A12 en A27) goed bereikbaar. Reis je liever met het openbaar vervoer? Je kunt te voet of met de fiets naar Centraal Station.

Interesse in deze bijzondere bovenwoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
KEIZERSTRAAT 23

WIJK
BINNENSTAD

VRAAGPRIJS
€ 475.000,- K.K.

BOUWJAAR
± 1650 (gesplitst in 1990)

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
± 67 M2

DAKTERRAS
± 8 M2

BALKON
± 3 M2

KELDER
± 14 M2

INHOUD
± 239 M3

AANTAL KAMERS
3 (2
 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
GEVEL-, DAKISOLATIE & DUBBEL GLAS (WAARONDER MONUMENTENGLAS)

ENERGIELABEL
C (GELDIG TOT 16/04/2029)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 127,50 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 53880226

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
UTRECHT / A / 3975 A2

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Midden in het bruisende Universiteitskwartier, hartje binnenstad, ligt deze gave en sfeervolle 3-kamer bovenwoning met energielabel C. Een mooie bovenwoning uit de 16e eeuw, met een aparte woon- en slaapverdieping, balkon én dakterras.

Een heerlijke, stadse plek om te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.    


Keizerstraat 23
€ 475.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Het oude kerngebied van Utrecht lag vanaf omstreeks het jaar 50 middenin de Binnenstad rond het Domplein met de Zadelstraat. Militair, religieus, bestuurlijk en qua handel en ambachten concentreerden zich hier de diverse machten. In 1122 verkreeg Utrecht stadsrechten, waarop een 132 hectare groot grondgebied een stadswal/stadsmuur met verdedigingsgracht is aangelegd. Pas in de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich qua bebouwing grootschalig daarbuiten en zijn het merendeel van de verdedigingswerken gesloopt.

De Binnenstad beslaat grotendeels het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren en daarnaast aan de westzijde ervan het terrein tussen de oude binnenstad en het spoor, en het gebied rond het Centraal Station en de Jaarbeurs. Het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren is vandaag de dag vrijwel in zijn geheel een beschermd stadsgezicht. Hierin bevinden zich vele honderden monumenten met vanuit de middeleeuwen onder meer de Dom van Utrecht en een kilometerslange stadshaven voorzien van werfkelders.

Binnen een aantal minuten lopen ben je bij ieder restaurant of café in de stad. Het altijd levendige Griftpark ligt op wandelafstand. De universiteitscampus ‘De Uithof’ is bovendien goed met de fiets te bereiken. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten in de buurt of bij de diverse markten in het centrum. De uitvals- en rijkswegen (A2 en A12) zijn goed bereikbaar. Reis je liever met het openbaar vervoer? Busverbindingen zijn in de buurt en binnen een aantal minuten fietsen sta je op het Centraal Station.

Foto’s


Plattegronden