JULIANAWEG 419

In de populaire Julianaweg aan de ‘stadszijde’ gelegen ruime 6-kamer tussenwoning met zonnige stadstuin op het westen. De Julianaweg 419; licht, ruimte en een moderne afwerking! Een uitgebouwde tussenwoning met dakopbouw uit de geliefde jaren ’30 met energielabel B!

Veel lichtinval, mooie raampartijen, ruime uitbouw, opgetrokken achtergevel, een moderne afwerking met een fijne indeling kenmerken deze gave jaren ’30 woning. In samenwerking met architectenbureau Urbanizer is de woning grondig aangepakt en uitgebreid. De woning is op de begane grond op een gave manier uitgebouwd en voorzien van een grote schuifpui en een brede lichtstraat. De grote schuifpui is met reden geplaatst en zorgt ervoor dat de uitbouw en stadstuin optisch met elkaar verbonden zijn en er een ruimtevergrotend effect ontstaat. De brede lichtstraat, de keuken in het ‘hart’ van het huis, de sfeervolle zit aan de voorzijde met erker met kleurrijk glas-in-lood, de strakke afwerking en de warme Tauari houten vloer maken het plaatje compleet. Ook op het vlak van duurzaamheid is er veel gedaan. De woning is voorzien van dubbel glas, dakisolatie en zonnepanelen en beschikt over energielabel B. 

Op de verdiepingen is de woning uitgebreid dankzij de opgetrokken achtergevel op de tweede verdieping. Hierdoor beschikt de woning over vier slaapkamers. Dankij deze uitbreidingen is de woning aanzienlijk gegroeid en behoort nu tot de grotere panden aan de Julianaweg. Het gebruiksoppervlak is 121 m2 en de breedtemaat ± 5 meter. Mooie getallen voor een jaren ’30 woning.  

We nemen je mee door de woning; je komt binnen in een ruime entree/gang met trapopgang, trapkast met meterkastopstelling en moderne toiletruimte. Tijdens de grote renovatie is de toegang naar de woonkamer via de entree/gang afgesloten, waardoor de woonkamer nu via de schuifdeur in de keuken toegankelijk is. Dit zorgt ervoor dat je indeling technisch veel meer mogelijkheden hebt in de woonkamer. Geen onhandig gepositioneerde deur midden in de muur, maar de vrijheid om je zithoek te plaatsen zoals je wil. De uitgebouwde woonkamer is opvallend licht en beschikt over een grote schuifpui naar de stadstuin. De leefkeuken met eiland ligt in het hart van de begane grond. De keuken is ruim uitgevoerd met veel werkblad en voorzien van inbouwapparatuur en Quooker. Door de positie van de keuken in het midden ontstaat er een zgn. tuingeoriënteerde woonkamer. Samen met de mooie vloer, de mooie lichtstraat en de strakke wand- en plafondafwerking ontstaat er een moderne afwerking met veel comfort. De zonnige stadstuin is gelegen op het westen. Heerlijk natafelen in de mooie zomeravonden in je eigen tuin. In de tuin tref je een handige, ruime berging en een achterom aan.

Op de eerste verdieping kom je twee slaapkamers, de moderne badkamer en de wasruimte (voormalige kamer) tegen. De moderne badkamer is compleet uitgevoerd en o.a. voorzien van een mooie inloopdouche, een ligbad, een tweede toilet en een brede wastafel. Beide slaapkamers zijn ruim waarbij de slaapkamer aan de achterzijde voorzien is van een brede kastenwand. De voormalige kamer aan de voorzijde is omgebouwd tot een handige wasruimte. De tweede verdieping is toegankelijk via een vaste trap. 

Op de tweede verdieping kom je een ruime verdieping tegen met twee slaapkamers en veel bergruimte. Deze verdieping is flink aangepakt met o.a. een opgetrokken achtergevel met Frans balkon. De slaapkamer aan de achterzijde is ruim, beschikt over een vaste kast en een wastafel. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt ook over een inbouwkast. Verder kom je handige bergruimte tegen op deze verdieping.

Hoograven wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Hoograven een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Hoograven ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. Binnen de wijk Hoograven is de Julianaweg zeer gewild. Mede door de brede groenstrook met diverse speelweiden en de brede opzet van de straat. De straat kenmerkt zich verder door de typische jaren ’30 gevels met erkers. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JULIANAWEG 419

WIJK
HOOGRAVEN

VRAAGPRIJS
€ 665.000,- K.K.

BOUWJAAR
1931

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
121 M2

BERGING
7 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
94 M2

STADSTUIN
± 24 M2

ZONLIGGING STADSTUIN
WESTEN

INHOUD
410 M3

AANTAL KAMERS
6 (4 SLAAPKAMERS)

ENERGIELABEL
B (GELDIG TOT 06/10/2032)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & DAKISOLATIE

ZONNEPANELEN
JA, 8 STUKS (EIGENDOM)

VERWARMING
HR C.V.-KETEL

WARM WATER
HR C.V.-KETEL

KADASTER
UTRECHT / P / 4112

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In de populaire Julianaweg aan de ‘stadszijde’ gelegen ruime 6-kamer tussenwoning met zonnige stadstuin op het westen.

De Julianaweg 419; licht, ruimte en een moderne afwerking! Een uitgebouwde tussenwoning met dakopbouw uit de geliefde jaren ’30 met energielabel B!


Julianaweg 419
€ 665.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; de wijk Hoograven werd in 1645 verkocht aan Utrecht en was voorheen, in de Bataafs-Franse tijd, ondergebracht bij de gemeente Jutphaas. De gemeente Jutphaas liet een groot deel van haar grondgebied, waaronder die van Hoograven, in gebruik voor landbouw en veeteelt. Wel stonden er rond de 200 kleine woningen voor de werknemers van de fabrieken langs de Vaartsche Rijn. In de jaren 30 ontstond behoefte aan nieuwe woningen in Utrecht, door toegenomen bevolkingsaantallen. Naast ‘nieuwbouw’ in wijken als Oog in Al was er behoefte aan meer gebieden die voor woningbouw geschikt waren. Het gebied van Tolsteeg en Hoograven, gelegen ten zuiden van de spoorlijnen naar ‘s-Hertogenbosch en Arnhem, was nog onbebouwd en het lijkt in eerste instantie logisch om het deel van deze boerenlanden wat tot de gemeente Utrecht behoorde, te bebouwen met woningen.

Hoograven wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Hoograven een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Hoograven ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand.

Binnen de wijk Hoograven is de Julianaweg zeer gewild. Mede door de brede groenstrook met diverse speelweiden en de brede opzet van de straat. De straat kenmerkt zich verder door de typische jaren ’30 gevels met erkers. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Hoograven? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden