JULIANAWEG 383

In de populaire Julianaweg aan de ‘stadszijde’ gelegen ruime 6-kamer tussenwoning met zonnige achtertuin op het westen. De Julianaweg 383; licht, ruimte en een moderne afwerking! Een uitgebouwde tussenwoning uit de geliefde jaren ’30 gelegen in een kindvriendelijke straat in Hoograven.

Veel lichtinval, mooie raampartijen, ruime uitbouw, brede dakkapel voorzijde, opgetrokken achtergevel en een moderne afwerking met een fijne indeling kenmerken deze mooie woning. De woning is niet alleen uitgebouwd op de begane grond en voorzien van een opgetrokken achtergevel; de woning is oorspronkelijk boven de poort doorgebouwd. Je treft hierdoor een breedte aan van ruim 6 meter op de eerste en tweede verdieping. Heerlijk ruim! Op de begane grond is de woning bijna 5 meter breed.

We nemen je mee door de woning; je komt binnen in een ruime entree/hal met moderne, ruime toiletruimte en trapopgang. De uitgebouwde woonkamer (2011) is opvallend licht en beschikt over openslaande deuren naar de achtertuin. De moderne keuken ligt aan de voorzijde van de woning. De keuken is ruim uitgevoerd en voorzien van inbouwapparatuur met een apparatenwand. Naast de mooie opstelling van de keuken behoeft de keuken wel wat aandacht en zijn een aantal apparaten verouderd. Door de positie van de keuken aan de voorzijde ontstaat er een zgn. tuingeoriënteerde woonkamer. Samen met de lichte vloer, de prachtige lichtstraat en de strakke wand- en plafondafwerking ontstaat er een moderne afwerking met veel comfort. De zonnige achtertuin is gelegen op het westen. Heerlijk natafelen in de mooie zomeravonden in je eigen tuin. Achterin de tuin tref je een handige bergkast en aan de achterkant de achterom.

Op de eerste verdieping kom je drie (slaap)kamers, de moderne badkamer en een wasruimte tegen. Hier valt direct op dat de woning breder is dan op de begane grond. De slaapkamer aan de achterzijde is hierdoor een stuk groter dan gebruikelijk op de Julianaweg. Dit geldt ook voor de badkamer. De overige twee slaapkamers zijn ook ruim uitgevoerd. De moderne badkamer is compleet uitgevoerd en o.a. voorzien van een mooie inloopdouche, een extra groot ligbad, een tweede toilet en een dubbele wastafel. In 2009 is de badkamer vernieuwd. De tweede verdieping is toegankelijk via een vaste trap. Op de tweede verdieping kom je een ruime verdieping tegen met o.a. een ruime slaapkamer, een walk-in closet en een werkkamer. In 2009 is ook deze verdieping flink aangepakt en uitgebreid d.m.v. een brede dakkapel aan de voorzijde en een opgetrokken achtergevel. De slaapkamer aan de achterzijde is ruim en beschikt over een walk-in closet. De werkkamer aan de voorzijde is dankzij de grote dakkapel ook goed om te toveren tot slaapkamer. Verder kom je handige bergruimte tegen op deze verdieping.

Hoograven wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Hoograven een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Hoograven ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. Binnen de wijk Hoograven is de Julianaweg zeer gewild. Mede door de brede groenstrook met diverse speelweiden en de brede opzet van de straat. De straat kenmerkt zich verder door de typische jaren ’30 gevels met erkers. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12..

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JULIANAWEG 383

WIJK
HOOGRAVEN

VRAAGPRIJS
€ 595.000,- K.K.

BOUWJAAR
1931

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
145 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
113 M2

ZONLIGGING ACHTERTUIN
WESTEN

INHOUD
483 M3

AANTAL KAMERS
6 (5 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, VLOER- & DAKISOLATIE

ENERGIELABEL
AANGEVRAAGD

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
UTRECHT / P / 3367

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In de populaire Julianaweg aan de ‘stadszijde’ gelegen ruime 6-kamer tussenwoning met zonnige achtertuin op het westen.

De Julianaweg 383; licht, ruimte en een moderne afwerking! Een uitgebouwde tussenwoning uit de geliefde jaren ’30 gelegen in een kindvriendelijke straat in Hoograven.


Julianaweg 383
€ 595.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; de wijk Hoograven werd in 1645 verkocht aan Utrecht en was voorheen, in de Bataafs-Franse tijd, ondergebracht bij de gemeente Jutphaas. De gemeente Jutphaas liet een groot deel van haar grondgebied, waaronder die van Hoograven, in gebruik voor landbouw en veeteelt. Wel stonden er rond de 200 kleine woningen voor de werknemers van de fabrieken langs de Vaartsche Rijn. In de jaren 30 ontstond behoefte aan nieuwe woningen in Utrecht, door toegenomen bevolkingsaantallen. Naast ‘nieuwbouw’ in wijken als Oog in Al was er behoefte aan meer gebieden die voor woningbouw geschikt waren. Het gebied van Tolsteeg en Hoograven, gelegen ten zuiden van de spoorlijnen naar ‘s-Hertogenbosch en Arnhem, was nog onbebouwd en het lijkt in eerste instantie logisch om het deel van deze boerenlanden wat tot de gemeente Utrecht behoorde, te bebouwen met woningen.

Hoograven wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Hoograven een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Hoograven ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand.

Binnen de wijk Hoograven is de Julianaweg zeer gewild. Mede door de brede groenstrook met diverse speelweiden en de brede opzet van de straat. De straat kenmerkt zich verder door de typische jaren ’30 gevels met erkers. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Hoograven? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden