JULIANAWEG 229A

Aan de ‘stadszijde’, in de populaire Julianaweg gelegen leuke 3-kamer bovenwoning met ruim en zonnig dakterras van maar liefst ± 34 m2! De Julianaweg 229A; licht, ruim, sfeervol, een slimme indeling met o.a. twee slaapkamers en gebouwd in de geliefde jaren ’30. Kom gauw kijken!

Aan de geliefde Julianaweg, de bekendste straat in Hoograven met mooie groenstrook en kenmerkende jaren ’30 gevels met erkers, ligt deze leuke bovenwoning. Een bovenwoning verdeeld over twee verdiepingen waarbij het dakterras, in tegenstelling tot veel andere bovenwoningen in de stad, toegankelijk is vanuit de woonkamer. Dankzij de toegang naar het dakterras vanuit de woonkamer zul je het dakterras vele malen meer gebruiken en ervaren als een flink verlengstuk van de woonkamer. Het dakterras is maar liefst ± 34 m2 groot. Een formaat dakterras dat je niet snel tegenkomt in de stad in deze prijsklasse. Dankzij de ‘vrije’ ligging van het dakterras heb je in de zomer de hele dag zon. Zie je het al voor je… heerlijk genieten tijdens mooie zomeravonden op je eigen dakterras met uitzicht op de Julianaweg… And last, en zeker not least, dit is het enige dakterras in het blok waardoor je veel privacy ervaart.

We nemen je graag mee door de woning; via de eigen voordeur kom je binnen in de entree met trapopgang. Op de eerste verdieping kom je op de woonverdieping. De indeling van de woning is prettig, aan de voorzijde koken en aan de achterzijde wonen. De raampartijen, de nette wand- en plafondafwerking, de nette vloer en de openslaande deuren geven de woonkamer een fijne en huiselijke sfeer. De keuken is semi-open uitgevoerd en is op een leuke manier verbonden met de woonkamer. De keuken beschikt over veel werkblad en inbouwapparatuur. Naast de keuken is de badkamer met toilet gelegen. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van douche, wastafel en zwevend toilet. Het dakterras is via openslaande deuren toegankelijk vanuit de woonkamer. Een heerlijke ruimte die je moet komen ervaren. Een grote plus bij deze woning.

Door naar de tweede verdieping. De overloop op de tweede verdieping geeft toegang tot twee slaapkamers en de bergvliering. Op de overloop is de wasmachine-aansluiting gecreëerd. Dankzij de flinke verbouwing in 2020 is deze verdieping vergroot door middel van een zij-uitbouw. De slaapkamer aan de achterzijde is hierdoor vergroot. Verder zal je opvallen dat ook hier de afwerking goed is met o.a. gestucte wanden en plafonds. De diagonale lijnen van de kapconstructie geven deze verdieping veel sfeer en karakter. Ook aan bergruimte is gedacht. Op deze verdieping kom je veel op maat gemaakte kasten tegen. Ideaal voor opslag. Ruimtebesparend, efficiënt en het ziet er ook nog eens mooi uit!

Nog even een aantal jaartallen op een rij: in 2020 is slaapverdieping flink aangepakt. In 2021 is het buitenschilderwerk uitgevoerd. De VvE is actief en beschikt over een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) waarbij de servicekosten € 50,- per maand bedragen. Het energieverbruik van het appartement is laag, 567 m3 gas (verwarming, koken en warm tapwater) en 1.398 kWh.

Hoograven wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Hoograven een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Hoograven ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. Binnen de wijk Hoograven is de Julianaweg zeer gewild. Mede door de brede groenstrook met diverse speelweiden en de brede opzet van de straat. De straat kenmerkt zich verder door de typische jaren ’30 gevels met erkers. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12.

Interesse in deze leuke bovenwoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JULIANAWEG 229A

WIJK
HOOGRAVEN

VRAAGPRIJS
€ 315.000,- K.K.

BOUWJAAR
1931

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
59 M2

DAKTERRAS
34 M2

INHOUD
200 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & DAKISOLATIE

ENERGIELABEL
E (GELDIG TOT 16/02/2033)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 50,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 71431705

WARM WATER
C.V.-KETEL

VERWARMING
C.V.-KETEL

KADASTER
UTRECHT / P / 4109 A2

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Aan de ‘stadszijde’, in de populaire Julianaweg gelegen leuke 3-kamer bovenwoning met ruim en zonnig dakterras van maar liefst ± 34 m2!

De Julianaweg 229A; licht, ruim, sfeervol, een slimme indeling met o.a. twee slaapkamers en gebouwd in de geliefde jaren ’30. Kom gauw kijken!


Julianaweg 229A
€ 315.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; de wijk Hoograven werd in 1645 verkocht aan Utrecht en was voorheen, in de Bataafs-Franse tijd, ondergebracht bij de gemeente Jutphaas. De gemeente Jutphaas liet een groot deel van haar grondgebied, waaronder die van Hoograven, in gebruik voor landbouw en veeteelt. Wel stonden er rond de 200 kleine woningen voor de werknemers van de fabrieken langs de Vaartsche Rijn. In de jaren 30 ontstond behoefte aan nieuwe woningen in Utrecht, door toegenomen bevolkingsaantallen. Naast ‘nieuwbouw’ in wijken als Oog in Al was er behoefte aan meer gebieden die voor woningbouw geschikt waren. Het gebied van Tolsteeg en Hoograven, gelegen ten zuiden van de spoorlijnen naar ‘s-Hertogenbosch en Arnhem, was nog onbebouwd en het lijkt in eerste instantie logisch om het deel van deze boerenlanden wat tot de gemeente Utrecht behoorde, te bebouwen met woningen.

Hoograven wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Hoograven een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Hoograven ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand.

Binnen de wijk Hoograven is de Julianaweg zeer gewild. Mede door de brede groenstrook met diverse speelweiden en de brede opzet van de straat. De straat kenmerkt zich verder door de typische jaren ’30 gevels met erkers. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Hoograven? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden