JOSEPH HAYDNLAAN 42

In de geliefde wijk Oog in Al gelegen licht en slim ingedeeld 2-kamer hoekappartement met ruime tuin rondom en ruime, eigen berging. Leuke en centrale plek om te wonen; op fietsafstand van het centrum en nabij uitvalswegen en openbaar vervoer.

Als je voor het gebouw staat vallen direct de karakteristieke gevel, de mooie erkers, de mooie balustrades en de grote raampartijen op. Karakter en uitstraling uit de jaren ’50 en niet voor niets een gemeentelijk monument. Eenmaal binnen in het appartement valt de lichtinval op dankzij de kenmerkende, grote raampartijen, de hoekligging met extra raam en de slimme en praktische indeling. Een fijn en ruim appartement op een centrale plek!

Door de jaren heen is het appartement qua onderhoud bijgehouden. De algehele afwerking van het appartement is echter eenvoudig waarbij wij dan ook verwachten dat een koper lekker aan de slag gaat. Wij kunnen ons voorstellen dat je de woning verder wilt moderniseren. Mede dankzij de ruimte, de praktische indeling, de royale tuin rondom het appartement en de locatie is dit meer dan de moeite waard! Het appartement beschikt reeds over een eigen C.V. ketel (onderhouden in september 2020) en dubbel glas. De ruime en lichte woonkamer, de heerlijke tuin rondom met een ligging op het oosten, zuiden en westen, de ruime slaapkamer en ruime berging maken het geheel compleet. Het appartement is gelegen in een appartementencomplex dat in 1952 is gebouwd en bestaat uit 8 appartementen en bergingen.

Het appartement is gunstig gelegen. Zo ben je met de fiets binnen een mum van tijd in hartje Utrecht met al haar leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Reis je veel met het openbaar vervoer? Utrecht CS is binnen fietsafstand en diverse busverbindingen zijn op loopafstand. Pak je toch vaker de auto? Dan zit je binnen 5 minuten op de ring, parkeren is gratis en je kunt je auto in de regel gemakkelijk kwijt. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij de Albert Heijn op de Händelstraat of fiets je naar Lombok voor verschillende speciaalzaken, bazaars en veel lekkers. Het gave Werkspoorkwartier met al haar levendigheid en horeca liggen op fietsafstand. In de zomer heerlijk relaxen bij Strand Oog in Al of Buurten in de Fabriek. Ook park Oog in Al is op loopafstand. Wie in Oog in Al woont, ervaart de aantrekkelijkheid van het stadse leven, heerlijk centraal, maar ook zo weer buiten de stad dankzij de gunstige uitvalswegen. 

Interesse in dit leuke appartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JOSEPH HAYDNLAAN 42

WIJK
OOG IN AL

VRAAGPRIJS
€ 275.000,- K.K.

BOUWJAAR
1952

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
58 M2

TUIN
± 138 M2

BERGING
10 M2

INHOUD
197 M3

AANTAL KAMERS
2 (1
 SLAAPKAMER)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
GEEN (VRIJSTELLING MONUMENT)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 120,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30269004

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / C / 8447 A1

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In de geliefde wijk Oog in Al gelegen licht en slim ingedeeld 2-kamer hoekappartement met ruime tuin rondom en ruime, eigen berging.

Leuke en centrale plek om te wonen; op fietsafstand van het centrum en nabij uitvalswegen en openbaar vervoer.


Joseph Haydnlaan 42
€ 275.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Oog in Al ligt in het populaire Utrecht West en wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht met een mix aan bebouwing en bewoners. De afwisseling tussen mooie jaren ’30 woningen in prachtige lanen en de fraaie jaren ’50 appartementencomplexen met karakteristieke gevels geven de wijk een dorps karakter met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging, de leuke tentjes in de buurt (Buurten in de Fabriek, Landhuis in de Stad, Smoesjes, SOIA, Koffie&Ik), iets verderop het nieuwe Werkspoorkwartier met o.a. de Werkspoorcafé en het Werkspoorkathedraal én een eigen stadspark ‘park Oog in Al’ maken Oog in Al een geliefde wijk onder een breed publiek.

Even wat geschiedenis; het gebied Oog in Al behoorde vanaf de 12e eeuw tot de zogenaamde ‘Trechter Weyde’, de stadsweide van de stad Utrecht. In 1381 werd het Oude Rijn kanaal gegraven, als verbinding tussen Utrecht en Leiden. Deze trekvaart liep vanaf de haven van het Leidseveer en de Vleutense Vaart (huidige Vleutenseweg) langs de huidige Billitonkade naar de Oude Rijn bij Harmelen. In 1666 werd door Everard Meyster de buitenplaats Oog in Al aangelegd op de plaats waar de nieuwe Leidse Rijn aansloot op de Oude Rijn. De splitsing is tegenwoordig nog net zichtbaar ten westen van het Merwedekanaal. Meyster was voorstander van de uitbreidingsplannen van Moreelse en verwachtte dat hij vanaf zijn landgoed uitzicht zou hebben op de toekomstige stadsuitbreiding. Daarom noemde Meijster zijn landgoed ‘Oog in Al’. In 1918 kocht de gemeente het landgoed aan voor verdere uitbreiding van de stad. In het stadsuitbreidingsplan van Berlage en Holsboer was ook een ontwerp opgenomen voor het gebied rond het landgoed Oog in Al. In 1921 werd door de woningbouwvereniging ‘Buiten Thuis’ aan de rand van het huidige park Oog in Al 381 ruime middenstandswoningen gebouwd die waren ontworpen door de architect Piet Klaarhamer. Hierdoor ontstonden de eerste straten van de zogenaamde Componistenbuurt: de Mozartlaan, de J.S. Bachstraat, de Richard Wagnerlaan en de Robert Schumannstraat.

Oog in Al wordt getypeerd door mooie appartementencomplexen uit de jaren ’50 en ruime eengezinswoningen uit de jaren ’30. Oog in Al is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en met de fiets ben je in een mum van tijd in de binnenstad of sta je op Utrecht CS. Met de auto zit je binnen 5 minuten op de ringweg. MOIB makelaars & taxateurs heeft regelmatig woningen en appartementen te koop in en rondom Oog in Al. Ben je op zoek naar een woning in Zuilen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden