JOHANNES UITENBOGAERTSTRAAT 14

In één van de mooiere straten in Zuilen gelegen ruime en slim ingedeelde 4-kamer tussenwoning met zonnige stadstuin op het zuid/zuidwesten! Heerlijk centraal met het mooie Julianapark om de hoek en het centrum van Utrecht op nog geen 3 km afstand.

Johannes Uitenbogaertstraat 14: een tussenwoning uit de geliefde jaren ’20 waar een handige indeling en een modern afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd! Kenmerkend voor deze mooie woning is de slimme en fijne indeling met o.a. een heerlijke woonkeuken, slaapkamers van goede grootte, een ruime 2e verdieping, een moderne keuken, badkamer en toiletruimte en een zonnige stadstuin. En dit alles met het mooie Julianapark op wandelafstand.

We nemen je graag mee door de woning. De mooie voorgevel met karakteristiek metselwerk valt direct op. De Johannes Uitenbogaertstraat is een rustige straat voor bestemmingsverkeer waarbij de gevels en bouwstijlen eenheid en historie uitstralen. Een straat van bijna 100 jaar oud met een dorps karakter. Eenmaal binnen word je verwelkomd door de entree/hal met trapopgang en nette toiletruimte. De woonkamer is uitgebouwd met een ruime woonkeuken. Dankzij de rechthoekige vorm van de woonkamer kun je gemakkelijk je meubels kwijt. De keuken is een echte ‘eyecatcher’ in de ruimte en een fijne ontmoetingsplek in de woning. Opgesteld in een hoekopstelling met veel werkblad en inbouwapparatuur. De speels geplaatste raampartijen in de uitbouw geven de keuken leuke zichtlijnen naar buiten. De keuken is in 2017 geplaatst.

De zonnige stadstuin (± 18 m2) is toegankelijk via de keukendeur. De stadstuin ligt op het zuid/zuidwesten! De stadstuin is klein maar fijn en dankzij de ligging zonnig en beschut, waardoor je bij de eerste straaltjes zon in maart al heerlijk buiten kunt zitten. Dankzij de zuidwestelijke ligging kun je ook genieten van de zon als je thuiskomt van je werk. Zie je het al voor je: heerlijk natafelen in je eigen tuin! De stadstuin is mooi aangelegd en beschikt over een ruime, eigen berging.

Op de eerste verdieping vind je twee slaapkamers, een vaste trapopgang naar de tweede verdieping en een nette badkamer. De slaapkamers zijn van een goed formaat. Dankzij de rechte voor- en achtergevel op deze verdieping zijn de slaapkamers goed in te richten. De grote slaapkamer beschikt over grote inbouwkasten. De badkamer is modern uitgevoerd en voorzien van een douche, een wastafelmeubel en het tweede toilet (sanibroyeur). De badkamer is aan de voorzijde gelegen en beschikt over een raam.

Door naar de tweede verdieping. Daar vind je de derde slaapkamer en een ruime voorzolder met de stook-/wasruimte en veel bergruimte. Wat opvalt op deze verdieping is het licht en de ruimte dankzij de ruime dakopbouw en wederom de rechte achtergevel.

De woning is door de jaren heen goed bijgehouden en flink verduurzaamd. De woning beschikt over energielabel C, dubbel glas, een duurzame HRE C.V.-ketel (energielabel A) aangelegd in 2022, deels spouwmuurisolatie (BioFoampearls® HR++ in de spouw van de voor- en achtergevel) en deels dakisolatie. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Het gasverbruik per jaar bedraagt slechts 876 m3 en het elektra jaarverbruik bedraagt 2.316 KWu.

Deze woning is centraal en gunstig gelegen. Zo fiets je in een klein kwartier naar hartje Utrecht (Neude) met al haar leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Een ideale ligging met op wandelafstand het mooie Julianapark. Het nabijgelegen Cartesiusgebied is volop in ontwikkeling en ook qua horeca en cultureel leven is dit deel van Utrecht steeds meer een hotspot aan het worden. Naast al die stadse gemakken heb je hier ook het voordeel dat je in mum van tijd buiten in het groen bent: hardlopen langs de Vecht of wandelen bij Slot Zuylen.

Reis je veel met het openbaar vervoer? Zuilen heeft een eigen station en diverse busverbindingen zijn op loopafstand waarmee je elke 7 minuten naar de stad of station reist. Utrecht Centraal is op nog geen 3 km afstand. Pak je toch vaker de auto? Je zit binnen een mum van tijd op de ring en je kunt je auto gemakkelijk kwijt (parkeren is gratis). Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten, winkels of bij diverse markten in de buurt en in het centrum.

Kortom: de Johannes Uitenbogaertstraat is een gezellige, knusse straat, van waaruit je tegelijkertijd in een mum van tijd naar het stadsleven van Utrecht reist.
Kom kijken, vergeet je aankoopmakelaar niet en laat je verrassen!

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JOHANNES UITENBOGAERTSTRAAT 14

WIJK
ZUILEN/JULIANAPARK

VRAAGPRIJS
€ 425.000,- K.K.

BOUWJAAR
1926

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
95 M2

STADSTUIN
± 18 M2

ZONLIGGING ACHTERTUIN
ZUID/ZUIDWESTEN

PERCEELOPPERVLAKTE
73 M2

INHOUD
318 M3

BERGING
7 M2

AANTAL KAMERS
4 (3 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, DEELS DAK- & DEELS SPOUWMUURISOLATIE

ENERGIELABEL
C (GELDIG TOT 19-01-2033)

VERWARMING
HRE C.V.-KETEL (ENERGIELABEL A)

WARM WATER
HRE C.V.-KETEL (ENERGIELABEL A)

KADASTER
ZUILEN / C / 1669

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In één van de mooiere straten in Zuilen gelegen ruime en slim ingedeelde 4-kamer tussenwoning met zonnige stadstuin op het zuid/zuidwesten!

Heerlijk centraal met het mooie Julianapark om de hoek en het centrum van Utrecht op nog geen 3 km afstand.


Johannes Uitenbogaertstraat 14
€ 425.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Zuilen wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht met een mix aan bebouwing en bewoners. De grote afwisseling in type straten geven de wijk een dorps karakter met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging, de leuke tentjes (het Werkspoorcafé, het Werkspoorkathedraal, The Colour Kitchen, de Kleine Baron, Fort de Klop) en het nieuwe Werkspoorkwartier maken Zuilen een geliefde wijk onder starters.

Even wat geschiedenis; Zuilen vormde tot 1954 samen met o.a. het dorp Oud-Zuilen de zelfstandige gemeente Zuilen. De huidige wijk Zuilen ontstond aan het begin van de twintigste eeuw door uitbreiding van het oude dorp ten behoeve van arbeiders van de bedrijven Werkspoor en Demka die zich aan het Amsterdam-Rijnkanaal vestigden. De monumentale ‘As van Berlage’ en de Amsterdamsestraatweg zijn zeer bepalend voor de ruimtelijke structuur van de wijk.

Zuilen wordt getypeerd door arbeiderswoningen uit de jaren 1910 tot en met 1935 en veel beneden-/bovenwoningen uit de jaren ‘30 bouwperiode. Zuilen wordt enerzijds begrensd door de rivier Vecht en het spoor, door het Amsterdam-Rijnkanaal, de Marnixlaan, en de gemeentegrens aan de noordkant. Een deel van de wijk Zuilen is een beschermd stadsgezicht. Zuilen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en beschikt zelfs over een eigen treinstation! Fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 5 minuten op de ringweg. MOIB makelaars & taxateurs heeft regelmatig woningen en appartementen te koop in en rondom Zuilen. Ben je op zoek naar een woning in Zuilen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden