JAN VAN DEN DOEMSTRAAT 99

In het gewilde en gezellige Tuinwijk gelegen ruime en lichte 3-kamer benedenwoning met ‘slaaptoren’. Deze woning ligt op loopafstand van het centrum, het Griftpark ligt om de hoek. Een benedenwoning met een fijne tuin op het oost/zuidoosten. Genieten dus!

De Jan van den Doemstraat 99: een sfeervolle woning met een net afwerkingsniveau. Een woning met een ruime woonkamer, fijne stadstuin, ruime keuken en twee slaapkamers. De woning is slim en praktisch ingedeeld. Je wordt verwelkomd door een mooie, eikenhouten voordeur met glas-in-lood bovenlicht. Via de ruime entree/gang loop je langs een handige kast de fijne en ruime woonkamer in. De sfeervolle en lichte woonkamer heeft een hoog plafond, een mooie houten vloer, strakke wanden en openslaande deuren naar de tuin. Zie je het al voor je; heerlijk tafelen en tot laat genieten tijdens de mooie nazomeravonden in je eigen tuin? In de tuin staat een eigen berging.

Vanuit de entree/gang is de trapopgang naar de ‘slaaptoren’ bereikbaar, evenals de toiletruimte en de keuken. De keuken is opvallend ruim en geeft eveneens toegang tot de tuin. Via de trapopgang bereik je de eerste verdieping met overloop en vaste trapopgang naar de tweede verdieping. Op zowel de eerste als de tweede verdieping vind je de slaapkamers, beiden met grote openslaande ramen. Op de tweede verdieping heb je door de lichtkoepel mooi lichtinval in het trappenhuis, en kom je de moderne badkamer met inloopdouche tegen. Vanuit de bovenste slaapkamer heb je vrij uitzicht op het Majoor Bosshardt plantsoen.

De woning is gelegen in de wijk die grenst aan Vogelenbuurt en het centrum, nabij de Bemuurde Weerd, gezellige restaurantjes, koffietentjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. het Majoor Bosshardt plantsoen, het Griftpark, gezellige tentjes in de Vogelenbuurt, het steeds populairder wordende Zijdebalen en de Neude. De woning ligt gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht aan het Willem van Noortplein of de verderop geleden de Merelstraat. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op fietsafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. Tenslotte bevindt het Universiteitscentrum De Uithof zich ook op fietsafstand.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JAN VAN DEN DOEMSTRAAT 99

WIJK
TUINWIJK

VRAAGPRIJS
€ 350.000,- K.K.

BOUWJAAR
1931

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
77 M2

ACHTERTUIN
± 22 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
86 M2

INHOUD
268 M3

BERGING
5 M2

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
D (GELDIG TOT 04/12/2030)

VvE
SEMI-ACTIEF

SERVICEKOSTEN
GEEN

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 56380038

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 7107 A1

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het gewilde en gezellige Tuinwijk gelegen ruime en lichte 3-kamer benedenwoning met ‘slaaptoren’.

Deze woning ligt op loopafstand van het centrum, het Griftpark ligt om de hoek. Een benedenwoning met een fijne tuin op het oost/zuidoosten. Genieten dus!


Jan van den Doemstraat 99
€ 350.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Tuinwijk/Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (Tijm, Guusjes, Meneer Peer, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Badhuis) maken Tuinwijk/Vogelenbuurt een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark, op 600 meter afstand, is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldige oase van rust in de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park.

Even wat geschiedenisles: Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.

Tuinwijk/Vogelenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27).

Foto’s


Plattegronden