JACOB VAN DER BORCHSTRAAT 2 BIS

Midden in Tuinwijk aan de gewilde Jacob van der Borchstraat gelegen, sfeervolle, ruime en hoogwaardig afgewerkte 5-kamer bovenwoning (energielabel C). Een luxueuze bovenwoning uit de geliefde jaren ’30 met zonnig en breed balkon (W) en een heerlijk dakterras (± 22 m2) op het hoofddak! Een rustige en fijne plek om te wonen met het centrum om de hoek én toch weinig verkeer.

Deze mooie bovenwoning ligt in de gewilde Jacob van der Borchstraat. Een straat waarbij de gevels in karakteristieke jaren ’30 bouwstijl veel eenheid en historie uitstralen. Een straat met een dorps karakter met veel groen en het centrum op loopafstand. De Jacob van der Borchstraat 2 BIS is een bovenwoning waarbij de plafonds op alle verdiepingen opvallend hoog (± 2,78 meter) zijn. Deze hoge plafonds in combinatie met de opvallende breedte van de woning (± 5.65 meter), de raampartijen, de lichtinval en de goede indeling, ontstaat er een bijzonder ruimtelijk effect. We nemen je graag mee door de woning.

De mooie voorgevel met roodgebakken baksteen met donkere voeg, gave voordeur en bijzondere erker vallen direct op. Een gevel die veel karakter en historie uitstraalt. Je komt binnen in de ruime entree/hal met granitovloer, meterkastopstelling en trapopgang. Op de eerste verdieping valt direct de ruime opzet van deze woning op. De overloop is ruim uitgevoerd en voorzien van een mooie houten vloer die is doorgelegd in de woonkamer. Vanuit de overloop is de moderne toiletruimte, de handige (werk)kamer aan de voorzijde en de trapopgang naar de tweede verdieping toegankelijk. De woonkamer, type kamer-en-suite, moet je komen ervaren. Ruim, licht en breed. De strakke wanden en plafonds, de prachtige en-suite deuren met kleurrijk glas-in-lood, de houten vloer en de kleurstellingen geven de woonkamer een fijne en huiselijke sfeer. De moderne keuken is semi-open uitgevoerd en toegankelijk vanuit de woonkamer. De keuken is uitgevoerd in een moderne, tijdloze opstelling met apparatenwand en inbouwapparatuur. Mooi detail in de keuken is de bijna plafondhoge doorbraak waarbij de keuken mooi verbonden is met de woonkamer. Via de openslaande deuren heb je toegang tot het balkon. Het balkon ligt op het westen en is over de volle breedte van de woning. Vanaf het balkon heb je prettig uitzicht over de mooie en groene achtertuinen. 

Terug naar de woonkamer. Via de ruime overloop is de tweede verdieping bereikbaar. De tweede verdieping is ingedeeld in een overloop met toegang tot drie (slaap)kamers, een luxueuze en ruime badkamer, separate toiletruimte en de vaste trapopgang naar het gave dakterras. Verder zal je opvallen dat, in tegenstelling tot veel bovenwoningen in Utrecht, het plafond op deze verdieping hoog is (± 2,78m). Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Beide slaapkamers zijn ruim uitgevoerd. De achtergevel is in een rechte lijn opgetrokken waardoor de slaapkamer aan de achterzijde praktisch en goed in te delen is. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een brede dakkapel. De luxueuze badkamer is o.a. voorzien van een ruime douche, vrijstaand ligbad, mooie wastafelmeubel met dubbele kraan en een raampartij. De toiletruimte is separaat van de badkamer. De derde kamer is in gebruik als was-/bergkamer. Ook deze verdieping is voorzien van een houten vloer. En nu door naar het dakterras; via een vaste trap is het dakterras (± 22 m2) bereikbaar. Een dakterras met de hele dag zon. Zie je het al voor je… heerlijk genieten tijdens mooie zomeravonden op je eigen dakterras met uitzicht over de stad… Kom het ervaren!

De Jacob van der Borchstraat; een groene, fijne en rustige straat waar kinderen op straat kunnen spelen en bewoners een praatje met elkaar maken. Een straat waarbij de prachtige gevels en bouwstijlen eenheid en historie uitstralen. Tuinwijk ligt in Utrecht Noordoost en grenst aan Vogelenbuurt en het oude centrum. Heerlijk wonen nabij de singels, leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Gezellige plekken voor een hapje en een drankje zijn lopend bereikbaar. Op wandelafstand ligt het geliefde Majoor Bosshardt plantsoen. Scholen en de bieb liggen ook in de buurt. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Verderop in de wijk kun je terecht bij diverse winkels, speciaalzaken en supermarkten (Willem van Noortplein of Merelstraat) voor de dagelijkse boodschappen. Verschillende basisscholen en speeltuinen voor alle leeftijden maken de wijk compleet. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze sfeervolle en ruime bovenwoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JACOB VAN DER BORCHSTRAAT 2 BIS

WIJK
TUINWIJK

VRAAGPRIJS
€ 645.000,- K.K.

BOUWJAAR
1931

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
± 106 M2

DAKTERRAS
± 22 M2

BALKON
± 7 M2

INHOUD
355 M3

AANTAL KAMERS
5 (2
 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
C (GELDIG TOT 20/09/2033)

VvE
SEMI-ACTIEF

KVK
JA, 60322055

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 7058 A2

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Midden in Tuinwijk aan de gewilde Jacob van der Borchstraat gelegen, sfeervolle, ruime en hoogwaardig afgewerkte 5-kamer bovenwoning.

Een luxueuze bovenwoning uit de geliefde jaren ’30 met zonnig en breed balkon (W) en een heerlijk dakterras (± 22 m2) op het hoofddak! 


Jacob van der Borchstraat 2 BIS
€ 645.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Tuinwijk/Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (Badhuis, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Il Mulino) maken Vogelenbuurt/Tuinwijk een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park. Even wat geschiedenisles; Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.Tuinwijk/Vogenlenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Ben je op zoek naar een woning in Tuinwijk/Vogelenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden