JACOB VAN DER BORCHSTRAAT 10 BIS

Midden in Tuinwijk aan de gewilde Jacob van der Borchstraat gelegen, sfeervolle, ruime en modern afgewerkte 5-kamer bovenwoning. Een bovenwoning uit de geliefde jaren ’30 met een heerlijk dakterras (± 19 m2) vol op het westen. Een rustige en fijne plek om te wonen met het centrum om de hoek.

Deze mooie bovenwoning ligt in de gewilde Jacob van der Borchstraat. Een straat waarbij de gevels in karakteristieke jaren ’30 bouwstijl veel eenheid en historie uitstralen. Een straat met een dorps karakter met veel groen en het oude centrum op loopafstand. De Jacob van der Borchstraat 10 BIS is een bovenwoning waarbij de plafonds op alle verdiepingen opvallend hoog (± 2,70 meter) zijn. Deze hoge plafonds in combinatie met de goede breedte van de woning (± 5.50 meter), de raampartijen, de lichtinval en de slimme indeling, ontstaat er een bijzonder ruimtelijk effect. We nemen je graag mee door de woning.

De mooie voorgevel met roodgebakken baksteen met donkere voeg en gave voordeur vallen direct op. Een gevel die veel karakter uitstraalt. Je komt binnen in de entree/hal met meterkastopstelling en trapopgang. Op de eerste verdieping valt direct de ruime opzet van deze woning op. De overloop is ruim uitgevoerd en voorzien van een mooie houten vloer die is doorgelegd in de woonkamer. Vanuit de overloop is de moderne toiletruimte, de handige (werk)kamer aan de voorzijde en de trapopgang naar de tweede verdieping toegankelijk. De woonkamer moet je komen ervaren. Ruim, licht en breed. De strakke wanden en plafonds, de glas-in-lood bovenlichten en de houten vloer geven een fijne en huiselijke sfeer. De moderne keuken is semi-open uitgevoerd en toegankelijk vanuit de woonkamer. De keuken is uitgevoerd in een moderne, tijdloze opstelling met apparatenwand en inbouwapparatuur. Mooi detail in de keuken is het plafondhoge raampartij waarbij de keuken optisch het balkon inloopt. Via de openslaande deuren heb je toegang tot het balkon. Het balkon ligt op het westen.

Terug naar de woonkamer. Via de ruime overloop is de tweede verdieping bereikbaar. Op de tweede verdieping kom je een overloop met, drie (slaap)kamers, een moderne badkamer en het gave dakterras tegen. Verder zal je opvallen dat, in tegenstelling tot veel bovenwoningen in Utrecht, het plafond op deze verdieping hoog is (± 2,70m). Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Beide slaapkamers zijn ruim uitgevoerd. De achtergevel is in een rechte lijn opgetrokken waardoor de slaapkamer aan de achterzijde praktisch en goed in te delen is. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een dakkapel en vaste kast. Vanuit de badkamer is de bergvliering bereikbaar. Volop bergruimte. De moderne badkamer met dakraam is o.a. voorzien van een ruime douche, ligbad, wastafel en tweede toilet. De derde kamer wordt nu gebruikt als was-/bergkamer. Via deze kamer is het dakterras bereikbaar. Ruim, zonnig, omringd door groen en pal op het westen. Zie het al voor je, heerlijk natafelen op je eigen terras…

De woning is grotendeels voorzien van dubbele belaging (HR++) en het plafond van de benedenwoning is geïsoleerd. Het energielabel is D. Het gasverbruik van de woning voor verwarming, koken en warm tapwater was vorig jaar 1213 m3. Dit komt overeen met het energieplafond van de overheid. De Vereniging van Eigenaars bestaat uit de beneden- en bovenwoning en is actief. De servicekosten bedragen € 100,- per maand.

De Jacob van der Borchstraat; een groene, fijne en rustige straat waar kinderen op straat kunnen spelen en bewoners een praatje met elkaar maken. Een straat waarbij de prachtige gevels en bouwstijlen eenheid en historie uitstralen. Tuinwijk ligt in Utrecht Noordoost en grenst aan Vogelenbuurt en het oude centrum. Heerlijk wonen nabij de singels, leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Gezellige plekken voor een hapje en een drankje zijn lopend bereikbaar. Op wandelafstand ligt het geliefde Majoor Bosshardt plantsoen. Scholen en de bieb liggen ook in de buurt. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Verderop in de wijk kun je terecht bij diverse winkels, speciaalzaken en supermarkten (Willem van Noortplein of Merelstraat) voor de dagelijkse boodschappen. Verschillende basisscholen en speeltuinen voor alle leeftijden maken de wijk compleet. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze sfeervolle en ruime bovenwoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
JACOB VAN DER BORCHSTRAAT 10 BIS

WIJK
TUINWIJK

VRAAGPRIJS
€ 495.000,- K.K.

BOUWJAAR
1931

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
96 M2

DAKTERRAS
19 M2

BALKON
4 M2

INHOUD
330 M3

AANTAL KAMERS
5 (3
 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & VLOERISOLATIE

ENERGIELABEL
D (GELDIG TOT 05/09/2032)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 100,- PER MAAND

KVK
JA, 59426160

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 7099 A2

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Midden in Tuinwijk aan de gewilde Jacob van der Borchstraat 10 BIS gelegen, sfeervolle, ruime en modern afgewerkte 5-kamer bovenwoning.

Een bovenwoning uit de geliefde jaren ’30 met een heerlijk dakterras (± 19 m2) vol op het westen. 

 


Jacob van der Borchstraat 10 BIS
€ 495.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Tuinwijk/Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (Badhuis, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Il Mulino) maken Vogelenbuurt/Tuinwijk een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park. Even wat geschiedenisles; Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.Tuinwijk/Vogenlenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Ben je op zoek naar een woning in Tuinwijk/Vogelenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden