GRUTTERSDIJK 59 BIS A

Op één van de leukste plekken in Lauwerecht, met uitzicht op het Zwarte Water en de molen Rijn en Zon gelegen ruime en moderne 3-kamer bovenwoning (± 1934, ±88 m2, energielabel C) met zonnig terras (± 17 m2) op het westen en ruime, eigen berging (± 11 m2).

Een rustige en groene straat waarvandaan je via de Bemuurde Weerd en Weerdsingel zo de oude binnenstad in wandelt.

De Gruttersdijk 59 BIS A: een goed onderhouden bovenwoning met veel sfeer, licht en ruimte. Een bovenwoning waarbij de plafonds op alle verdiepingen opvallend hoog zijn (± 2,74 meter en ± 2,83 meter). Deze hoge plafonds in combinatie met de lichtinval en de goede indeling zorgen voor een ruimte vergrotend effect. De woning ligt aan de gewilde Gruttersdijk, grenzend aan de Vogelenbuurt en de oude binnenstad. Een straat dichtbij de binnenstad met opvallend veel groen en nauwelijks verkeer omdat dit deel van de straat doodlopend is. We nemen je graag mee door de woning.  

De karakteristieke voorgevel met verdiepte voeg en gave voordeur vallen direct op. Een gevel waar een industriële sfeer de begin 1900 bouwperiode ontmoet. Een gevel met karakter! Je komt binnen in de ruime entree/hal met meterkastopstelling en trapopgang en hoog plafond van ± 3,55 meter. Op de eerste verdieping zie je direct al de fijne indeling van deze woning. De overloop, met originele granitovloer, biedt toegang tot een modern toilet en de woonkamer. De ruime en sfeervolle woonkamer, voormalig en-suite, moet je komen ervaren. Ruim, licht, breed en sfeervol. Met een prachtige raampartij met origineel glas-in-lood, een houtkachel en groen uitzicht over het Zwarte Water. Een fijne huiselijke sfeer. Door de dubbele toegang vanuit de hal is indien gewenst de en-suite terug te halen of een glazen wand te plaatsen. Aan de achterzijde bevindt zich de ruime eethoek met openslaande deuren naar het zonnige dakterras. Het terras is, in tegenstelling tot veel andere bovenwoningen in de stad, toegankelijk vanuit de woonkamer. Je zult hierdoor het terras veel vaker gebruiken en ervaren als een verlengstuk van de woonverdieping. Zie je het al voor je: heerlijk genieten tijdens mooie zomerdagen/-avonden op je eigen terras…

De moderne keuken is in 2022 volledig vernieuwd. De koel-vriescombinatie, vaatwasser, wasmachine, combi-oven zijn allemaal geïntegreerd. Een goede indeling waarbij alle ruimte wordt benut, met veel werkblad en voldoende bergruimte. Het zonnige en ruime terras op is ook toegankelijk vanuit de keuken. Het terras is ± 17 m2 groot beschikt ook nog eens over een ruime schuur van ± 11 m2. Aan bergruimte geen gebrek.

Op de tweede verdieping tref je een overloop naar twee slaapkamers en de badkamer. De grootste slaapkamer (maar liefst ± 19 m2) bevindt zich aan de voorzijde en is over de volle breedte van de woning. De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en beschikt, net als de andere slaapkamer, over een handige inbouwkast. Een ideale kamer die je kunt gebruiken voor logés, kinderkamer of als werkplek. De vernieuwde en ruime badkamer is voorzien van een grote doucheruimte, zwevend toilet en wastafel.

In 2022 is de woning flink aanpakt en volledig gerenoveerd. Een aantal uitgevoerde werkzaamheden op een rij; alle muren zijn gestuct en al het houtwerk is geschuurd en dubbel gelakt. De vloeren zijn voorzien van isolatie en ook de muur (59 Bis-zijde) is volledig geluidïsoleerd uitgevoerd. De keuken is geheel vernieuwd met apparatuur van AEG en Bosch, wederom met geïsoleerde wanden en een nieuw geïsoleerd plafond. Ook alle plafonds van de 1e en 2e verdieping zijn vernieuwd en op de 2e verdieping grotendeels geïsoleerd. Alle kozijnen en bijbehorende deuren zijn vervangen door Hardhouten FSC gekeurde kozijnen, HR++ glas en inbraakwerende scharnieren en sloten. Om het karakter van de woning te behouden is het bestaande glas en lood aan de voorzijde ingezet binnen het nieuwe HR++ glas. Een nieuwe houtkachel (van het kwaliteitsmerk Dovre uit Noorwegen) is geplaatst, inclusief nieuw rookkanaal en renovatie van de schoorsteen. Tot slot zijn het toilet op de 1e verdieping en de badkamer op de 2e verdieping geheel vernieuwd. Instapklaar dus!

De Vereniging van Eigenaars bestaat uit twee bovenwoningen en één garage/souterrain, is actief en beschikt over een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De servicekosten bedragen € 100,- per maand. De servicekosten zijn afgestemd op de kosten voor de opstalverzekering en onderhoudskosten vanuit het MJOP. Het energieverbruik van het appartement is door de verbouwing in 2022 flink gedaald van 1160 m3 gas in 2021 naar 691 m3 gas in 2022 en 1860 kWh in 2021 en 1367 kWh in 2022. Energielabel C heeft een range van 250-190 kWh/m2 en de woning is ingeschat op 192,57 kWh/m2 en zit dus vlak bij de grens van energielabel B. De woning staat klaar voor de volgende stap naar duurzame energie.

De woning is gelegen in de wijk die grenst aan Vogelenbuurt en het centrum, nabij de Bemuurde Weerd, gezellige restaurantjes, koffietentjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. het Griftpark, gezellige tentjes in de Vogelenbuurt, het steeds populairder wordende Zijdebalen en de Neude. De woning ligt gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht aan het Willem van Noortplein of de verderop geleden de Merelstraat. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op fietsafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. Tenslotte bevindt het universiteitscentrum Science Park zich ook op fietsafstand.

Interesse in deze mooie bovenwoning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
GRUTTERSDIJK 59 BIS A

WIJK
LAUWERECHT

VRAAGPRIJS
€ 500.000,- K.K.

BOUWJAAR
1934

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
± 88 M2

TERRAS
± 17 M2

BERGING
± 11 M2

ZONLIGGING TERRAS
WESTEN

INHOUD
± 280 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & DAKISOLATIE

ENERGIELABEL
C (GELDIG TOT 19/01/2033)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 100,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 58528849

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 7194 A3

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Op één van de leukste plekken in Lauwerecht, met uitzicht op het Zwarte Water en de molen Rijn en Zon gelegen ruime en moderne 3-kamer bovenwoning (± 1934, ±88 m2, energielabel C) met zonnig terras (± 17 m2) op het westen en ruime, eigen berging (± 11 m2).

Een rustige en groene straat waarvandaan je via de Bemuurde Weerd en Weerdsingel zo de oude binnenstad in wandelt.


Gruttersdijk 59 BIS A
€ 500.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Lauwerecht wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (Tijm, Guusjes, Meneer Peer, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Badhuis) maken Lauwerecht een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark, op ± 1 km afstand, is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldige oase van rust in de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park.

Even wat geschiedenisles: Lauwerecht, Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.

Lauwerecht is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27).

Foto’s


Plattegronden