GROEN VAN PRINSTERERSTRAAT 1

Wonen in een vrijstaande woning uit de geliefde jaren ’30 in Utrecht met een tuin van ± 16 meter diep? Zoek niet verder en kom kijken in deze bijzondere woning midden in de stad!

In het verlengde van de Oppenheimplein met de prachtige voormalige Rijkslandbouwwinterschool en nabij de prachtig getransformeerde Watertoren gelegen ruime en uitgebouwde 5-kamer vrijstaande woning met zonnige en diepe achtertuin. Centraal in Zuilen, met het mooie Julianapark om de hoek en het centrum van Utrecht op nog geen 3 km afstand.

De Groen van Prinstererstraat 1: een vrijstaande woning uit de gewilde jaren ’30 met een topgevel aan de voor- en achterzijde waar een handige indeling en een net afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd. Kenmerkend voor deze mooie woning is de ruimte op de begane grond dankzij de zij-uitbouw, de open keuken, het aantal slaapkamers, de ruime 2e verdieping en de royale en zonnige achtertuin. En dit alles met het mooie Julianapark op wandelafstand.

Een woning met een fraaie combinatie tussen een net afwerkingsniveau en authentieke details. We nemen je graag mee door de woning. De mooie voorgevel met karakteristiek mansardedak valt direct op. De Groen van Prinstererstraat is een rustige straat voor bestemmingsverkeer waarbij de gevels en verschillende bouwstijlen diversiteit en historie uitstralen. Verderop in de straat de prachtige, voormalige Rijkslandbouwwinterschool. Eenmaal binnen word je verwelkomd door de ruime entree/hal met trapopgang, trap-/kelderkast, mooie jaren ’30 paneeldeuren en moderne en ruime toiletruimte. De woonkamer is beschikt over een zij-uitbouw waardoor de woonkamer ruim 6 meter breed is. Dankzij de zij-uitbouw kun je gemakkelijk je meubels kwijt. De keuken is open uitgevoerd en een fijne ontmoetingsplek in de woning. Opgesteld in een hoekopstelling met veel werkblad en inbouwapparatuur. De slim geplaatste raampartijen in de voorgevel zorgen voor veel lichtinval. De kleurrijke glas-in-lood bovenlichten, de openslaande deuren met roede-verdeling en de plafondornamenten geven de ruimte veel sfeer en karakter.

Via de openslaande deuren is de fraai aangelegde, ruime en zonnige achtertuin van ruim 100 m2 bereikbaar. De achtertuin ligt op het oosten, maar is dankzij de diepte zowel zuidelijk als westelijk georiënteerd. Dit zorgt ervoor dat je vrijwel de gehele dag van de zon, maar ook van schaduwplekjes kunt genieten. De tuin voelt als een ‘kleine’ oase midden in de stad dankzij het groen en de fijne ligging. De zij-ingang, de handige berging én jacuzzi maken het plaatje compleet. Terug naar de woning…

Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers, een vaste trap naar de tweede verdieping en een nette badkamer. De slaapkamers zijn van een goed formaat. Dankzij de rechte voor- en achtergevel op deze verdieping zijn de slaapkamers goed in te richten. Tussen de slaapkamer aan de voor- en achterzijde zit een dubbele inbouwkast. De badkamer is eenvoudig uitgevoerd en voorzien van een wastafelmeubel en een bad-/douchecombinatie. De badkamer ligt aan de voorzijde en beschikt over een raam.

Door naar de tweede verdieping. Een gave en ruime verdieping dankzij de topgevel aan de voor- en achterzijde. Hier vind je de vierde slaapkamer en veel (berg)ruimte en de stook-/wasruimte. Aan de achterzijde zou je een vijfde slaapkamer kunnen realiseren. Wat opvalt de ruimte en goede nokhoogte dankzij de rechte voor- en achtergevel.

De woning is in 2008 volledig verbouwd en grondig gerenoveerd, waarbij de voormalige garage is toegevoegd aan de woonkamer. De elektrische installatie en leidingen zijn vernieuwd en er is een nieuwe groepenkast incl. krachtstroom voor de jacuzzi geplaatst. De keuken is doorgebroken, vernieuwd en toegevoegd aan de woonkamer en ook het toilet en de badkamer zijn vernieuwd. In 2009 is vervolgens de tuin aangepakt en is ook de overkapping vernieuwd. In 2013 is er op zolder een extra slaapkamer gecreëerd. De woning beschikt over dubbel glas, behalve het glas-in-loodraam en de tuindeuren (die hebben voorzetramen), een HR C.V.-ketel en dakisolatie. Het gasverbruik per jaar bedraagt 1.285 m3 en het elektra jaarverbruik bedraagt 2.368 KWu bij veel thuiswerken (o.b.v. tweepersoonshuishouden).

Deze woning is centraal en gunstig gelegen. Zo fiets je in een klein kwartier naar hartje Utrecht (Neude) met al haar leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Een ideale ligging met op wandelafstand het mooie Julianapark. Het nabijgelegen Cartesiusgebied is volop in ontwikkeling en ook qua horeca en cultureel leven is dit deel van Utrecht steeds meer een hotspot aan het worden. Naast al die stadse gemakken heb je hier ook het voordeel dat je in mum van tijd buiten in het groen bent: hardlopen langs de Vecht of wandelen bij Slot Zuylen.

Reis je veel met het openbaar vervoer? Zuilen heeft een eigen station en diverse busverbindingen zijn op loopafstand waarmee je elke 7 minuten naar de stad of station reist. Utrecht Centraal is op nog geen 3 km afstand. Pak je toch vaker de auto? Je zit binnen een mum van tijd op de ring en je kunt je auto gemakkelijk kwijt (parkeren is gratis). Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten, winkels of bij diverse markten in de buurt en in het centrum.

Kortom: de Groen van Prinstererstraat is een gezellige, knusse straat, van waaruit je tegelijkertijd in een mum van tijd naar het stadsleven van Utrecht reist.
Kom kijken, vergeet je aankoopmakelaar niet en laat je verrassen!

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
GROEN VAN PRINSTERERSTRAAT 1

WIJK
ZUILEN

VRAAGPRIJS
€ 625.000,- K.K.

BOUWJAAR
1930

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
130 M2

ACHTERTUIN
± 110 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
181 M2

BERGING
8 M2

INHOUD
486 M3

AANTAL KAMERS
5 (4 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
F (GELDIG TOT 13-03-2033)

VERWARMING
HR C.V.-KETEL

WARM WATER
HR C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / B / 3596, 6126 & 6132 

EIGENDOMSSITUATIE
ERFPACHT

CANON
AFGEKOCHT (AV1989)

Bekijk de video!

Wonen in een vrijstaande woning uit de geliefde jaren ’30 in Utrecht met een tuin van ± 16 meter diep?

Zoek niet verder en kom kijken in deze bijzondere woning midden in de stad!


Groen van Prinstererstraat 1
€ 625.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Zuilen wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht met een mix aan bebouwing en bewoners. De grote afwisseling in type straten geven de wijk een dorps karakter met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging, de leuke tentjes (het Werkspoorcafé, het Werkspoorkathedraal, The Colour Kitchen, de Kleine Baron, Fort de Klop) en het nieuwe Werkspoorkwartier maken Zuilen een geliefde wijk onder starters.

Even wat geschiedenis; Zuilen vormde tot 1954 samen met o.a. het dorp Oud-Zuilen de zelfstandige gemeente Zuilen. De huidige wijk Zuilen ontstond aan het begin van de twintigste eeuw door uitbreiding van het oude dorp ten behoeve van arbeiders van de bedrijven Werkspoor en Demka die zich aan het Amsterdam-Rijnkanaal vestigden. De monumentale ‘As van Berlage’ en de Amsterdamsestraatweg zijn zeer bepalend voor de ruimtelijke structuur van de wijk.

Zuilen wordt getypeerd door arbeiderswoningen uit de jaren 1910 tot en met 1935 en veel beneden-/bovenwoningen uit de jaren ‘30 bouwperiode. Zuilen wordt enerzijds begrensd door de rivier Vecht en het spoor, door het Amsterdam-Rijnkanaal, de Marnixlaan, en de gemeentegrens aan de noordkant. Een deel van de wijk Zuilen is een beschermd stadsgezicht. Zuilen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en beschikt zelfs over een eigen treinstation! Fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 5 minuten op de ringweg. MOIB makelaars & taxateurs heeft regelmatig woningen en appartementen te koop in en rondom Zuilen. Ben je op zoek naar een woning in Zuilen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden