GRIFTSTRAAT 121

Op zoek naar een grotere woning in Wittevrouwen die je naar eigen smaak kunt verbouwen, maar dan wel met de juiste meters? Zoek niet verder en kom kijken! Midden in Wittevrouwen ligt deze ruime en uitgebouwde tussenwoning (± 132 m2) met opgetrokken voor- en achtergevel, een ruim perceel (109 m2) en een stadstuin van ± 39 m2 pal op het zuiden

De Griftstraat 121: een grote en brede (± 4.75m) tussenwoning uit de bouwperiode eind 1800 in een rustig deel van de Griftstraat. Een woning die door de jaren heen op een aantal punten is onderhouden, maar eenvoudig is afgewerkt. Wij verwachten dan ook dat je lekker aan de slag gaat. De woning dient namelijk gerenoveerd/gemoderniseerd te worden. Echter mede dankzij de meters, de ruimte, de reeds aanwezige opgetrokken voor- en achtergevel, de breedte van de woning, het grote perceel, de tuin op het zuiden en de locatie is dit meer dan de moeite waard! In de plattegronden hebben wij per verdieping een mogelijke verbouwingen uitgetekend om je van inspiratie te voorzien.

We nemen je graag mee door de woning. Bij binnenkomst valt direct op dat je in een grotere type tussenwoning staat dan doorgaans gebouwd in Wittevrouwen. De Griftstraat staat bekend om bredere en grotere woningen dan andere straten in Wittevrouwen. Via de ruime entree/gang loop je de woonkamer in. De woonkamer beschikt over veel ruimte en is zelfs met een verlaagd plafond al ± 2.84m hoog. Onder de trap is een ruime trapkast aanwezig. De eenvoudige keuken is opgesteld in de ruime uitbouw. De eenvoudige douche-/toiletruimte is toegankelijk vanuit de keuken. De zonnige stadstuin pal op het zuiden is ook toegankelijk vanuit de keuken. Dit deel van de Griftstraat grenst met de tuin aan de diepere percelen van de panden aan de Zandhofsestraat. 

De eerste verdieping is ingedeeld in een royale overloop en drie slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde is over de volle breedte en met een rechte voorgevel. Hierdoor een slaapkamer die goed in te delen is. De tussenkamer is nu in gebruik als werkkamer. De derde slaapkamer is in gebruik als slaapkamer. Één van de voordelen van deze woning is dat de plafondhoogte op deze verdieping ook hoog (± 2.52m). Dit in tegenstelling tot veel andere tussenwoningen in de wijk. Via een steektrap is de tweede verdieping bereikbaar. Deze verdieping is vanaf 1.50m gemeten ± 25 m2 groot. De nokhoogte is is maar liefst ± 3.01m. Een verdieping met veel mogelijkheden. De tweede verdieping (vliering) is meegeteld als GO (gebruiksoppervlak) Wonen terwijl dit GO Overig inpandige ruimte is. Dit heeft o.a. te maken met de toegankelijk d.m.v. een steektrap i.p.v. een vaste trap. De tweede verdieping is nu in gebruik als werk-/hobbyruimte met volop bergruimte en beschikt over twee grote dakramen. 

De Griftstraat is een begrip in Wittevrouwen! Een fijne straat waarbij de mooie gevels van historische panden eenheid en karakter uitstralen. Een straat waar bewoners een praatje met de buren maken of een drankje doen aan de gemeenschappelijke picknicktafel. Een straat centraal in Wittevrouwen en op loopafstand van het oude centrum. Op wandelafstand is CoffeeBar 75, de wereldberoemde Roberto Gelato, Goesting, Lokaal Wittevrouwen en een warme bakker gelegen. Verderop in de wijk kun je terecht bij supermarkten op de Biltstraat voor de dagelijkse boodschappen. Het mooie Griftpark ligt aan het einde van straat. Even naar het Griftpark kost geen moeite meer. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke uitdaging?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
GRIFTSTRAAT 121

WIJK
WITTEVROUWEN

VRAAGPRIJS
€ 495.000,- K.K.

BOUWJAAR
1894

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
132 M2
INCL. DE 2E VERDIEPING

DE 2E VERDIEPING (VLIERING) VAN ± 25 M2 IS MEEGETELD ALS GO (GEBRUIKSOPPERVLAK) WONEN TERWIJL DIT GO OVERIG INPANDIGE RUIMTE IS.

STADSTUIN
± 39 M2

ZONLIGGING STADSTUIN
ZUID

PERCEELOPPERVLAKTE
109 M2

INHOUD
467 M3

AANTAL KAMERS
5 (3 SLAAPKAMERS)

ENERGIELABEL
AANGEVRAAGD

ISOLATIE
D (GELDIG TOT 26/04/2033)

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
ABSTEDE / B / 2850

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Op zoek naar een grotere woning in Wittevrouwen die je naar eigen smaak kunt verbouwen, maar dan wel met de juiste meters? Zoek niet verder en kom kijken!

Midden in Wittevrouwen ligt deze ruime en uitgebouwde tussenwoning (± 132 m2) met opgetrokken voor- en achtergevel, een ruim perceel (109 m2) en een stadstuin van ± 39 m2 pal op het zuiden. 


Griftstraat 121
€ 495.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Wittevrouwen wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café) maken Wittevrouwen een geliefde wijk. De wijk is vernoemd naar het toenmalige klooster dat middenin de wijk stond. Het klooster werd in de volksmond Wittevrouwenklooster genoemd, naar de kleur habijt van de nonnen. Ondanks de sloop van het klooster in de 16e eeuw is de volksnaam gebleven.

Wittevrouwen heeft dankzij de hofjes, de binnentuinen, de herenhuizen en arbeiderswoningen een karakteristieke uitstraling met een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht. Grenzend aan de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in Wittevrouwen zelf zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast zit de wijk direct aan de Vogelenbuurt, Buiten-Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt. De Bilstraat vormt de zuidgrens van deze mooie wijk. De vele uitzendbureaus in de Biltstraat hebben door de jaren heen plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten.

Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen is in het park. Wittevrouwen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Zo loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht door de wijk. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Wittenvrouwen. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Wittevrouwen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden