GRIFTSTRAAT 106

In het gewilde Wittevrouwen gelegen lichte en ruime tussenwoning met een opgetrokken voor- en achtergevel en een ruim perceel (92 m2)! Een tussenwoning uit de bouwperiode begin 1900 gelegen op een rustige plek in de Griftstraat.

De woning is omstreeks 1920 gebouwd en beschikt nog over een aantal originele details als de vestibule, openslaande deuren naar de tuin met een glas-in-lood bovenraam, trap- en balkonspijlen en wellicht nog meer. Door de jaren heen is de woning qua onderhoud grotendeels bijgehouden. De algehele afwerking van de woning is echter eenvoudig waarbij wij dan ook verwachten dat een koper lekker aan de slag gaat. De woning dient namelijk gemoderniseerd te worden. Mede dankzij de ruimte, de reeds aanwezige opgetrokken voor- en achtergevel, de breedte van de woning en de locatie is dit meer dan de moeite waard!

De Griftstraat is een begrip in Wittevrouwen! Een fijne straat waar kinderen ouderwets op straat kunnen spelen en bewoners een praatje met de buren maken. Een straat waarbij de mooie gevels eenheid en historie uitstralen. Centraal gelegen in Wittevrouwen en op loopafstand van het oude centrum. Op wandelafstand is ‘Goesting’, ‘Koffie75’, de wereldberoemde ‘Roberto Gelato’, ‘Gastmaal Café’ en een warme bakker gelegen. Op de hoek Klaverstraat/Goedestraat zit de bekende groenteboer ‘Ganseman’. Verderop in de wijk kun je terecht bij supermarkten op de Biltstraat voor de dagelijkse boodschappen. Ook het Griftpark is op loopafstand gelegen. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
GRIFTSTRAAT 106

WIJK
WITTEVROUWEN

VRAAGPRIJS
€ 450.000,- K.K.

BOUWJAAR
1920

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
115 M2

BERGING
4 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
92 M2

INHOUD
438 M3

AANTAL KAMERS
4 (3 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DEELS DUBBEL GLAS

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
GEISER (HUUR)

KADASTER
ABSTEDE / B / 2771

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het gewilde Wittevrouwen gelegen lichte en ruime tussenwoning met een opgetrokken voor- en achtergevel en een ruim perceel (92 m2)!

Een tussenwoning uit de bouwperiode begin 1900 gelegen op een rustige plek in de Griftstraat.


Griftstraat 106
€ 450.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Wittevrouwen wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café) maken Wittevrouwen een geliefde wijk. De wijk is vernoemd naar het toenmalige klooster dat middenin de wijk stond. Het klooster werd in de volksmond Wittevrouwenklooster genoemd, naar de kleur habijt van de nonnen. Ondanks de sloop van het klooster in de 16e eeuw is de volksnaam gebleven.

Wittevrouwen heeft dankzij de hofjes, de binnentuinen, de herenhuizen en arbeiderswoningen een karakteristieke uitstraling met een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht. Grenzend aan de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in Wittevrouwen zelf zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast zit de wijk direct aan de Vogelenbuurt, Buiten-Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt. De Bilstraat vormt de zuidgrens van deze mooie wijk. De vele uitzendbureaus in de Biltstraat hebben door de jaren heen plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten.

Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen is in het park. Wittevrouwen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Zo loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht door de wijk. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Wittenvrouwen. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Wittevrouwen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden