GILDSTRAAT 121

Sfeer, licht, ruim en een stadstuin vol op het zuid/zuidwesten! In een van de rustige straten, midden in Wittevrouwen, gelegen sfeervolle, monumentale tussenwoning (eind 1800) met zonnige stadstuin en mooie tweede verdieping die je als vierde kamer kunt gebruiken.

De Gildstraat 121; een ruime, sfeervolle en lichte tussenwoning uit ± 1881 gelegen in het brede deel van de Gildstraat. Een straat met karakteristieke gevels met mooie gevellijsten met monumentale panden en een mooie bomenrij. Een fijne en rustige straat waar kinderen ouderwets op straat spelen. Een woning met een praktische en slimme indeling met in totaal 5 kamers waarvan 3 slaapkamers. We nemen je mee door de woning. Je komt binnen in een entree/hal met trapopgang en toegang naar de sfeervolle woonkamer. De woonkamer is opvallend licht dankzij het opvallend hoge plafond (± 3.09m), het grote raampartij aan de voorzijde en de fraaie openslaande deuren aan de achterzijde. De houten vloer (met vloerisolatie), de compacte trapopgang waardoor de woonkamer over meer vloeroppervlak beschikt, de balkenpartij in het plafond en de paneeldeur geven de woning een warme en huiselijke sfeer.

De semi-open keuken beschikt over een dubbele opstelling en de C.V-/wasmachine-opstelling. De achtertuin is toegankelijk via de openslaande deuren in de woonkamer en via de loopdeur in de keuken. Het perceel van de woning is ± 64 m2. Een voor de wijk Wittevrouwen ruim perceel met zomers veel zon! Heerlijk natafelen dus tijdens de mooie zomeravonden in je eigen tuin. De achtertuin voelt als een mini oase midden in de stad vanwege het vele groen.

Op de eerste verdieping kom je drie slaapkamers, een vaste trapopgang naar een vierde (slaap)kamer en een tweede toilet tegen. De slaapkamer aan de voorzijde is over de volle breedte en beschikt over een hoog plafond en een ruime kastenwand. Aan de voorzijde beschikt de woning over een opgetrokken voorgevel, aan de achterzijde over een brede dakkapel. Aan de achterzijde van de woning zijn twee slaapkamers aanwezig. De badkamer van de woning is op de begane grond. Op de slaapverdieping is een tweede toiletruimte gecreëerd. De tweede verdieping is toegankelijk via een vaste trap. De nokhoogte op de tweede verdieping is ± 1.78m. Echter dankzij het dakraam en de vaste trapopgang een ruimte die je kunt gebruiken als kamer. 

Door de jaren heen is de woning keurig bijgehouden. In 2013 zijn de openslaande deuren in de woonkamer geplaatst en in 2014 is de C.V.-ketel vernieuwd. In 2015 is de trap naar de eerste verdieping gerenoveerd en in 2017 is er dubbel glas geplaatst in beide slaapkamers aan de achterzijde. In 2018 is het extern schilderwerk uitgevoerd en is in de ouderslaapkamer het stucwerk en elektra gedaan en het plafond vervangen.

De Gildstraat is een begrip in Wittevrouwen. Leuk weetje, om de hoek, op de Ooftstraat 14, is de bekende Utrechtse meubelmaker/architect Gerrit Rietveld geboren. De Gildstraat is een fijne en rustige straat met eenrichtingsverkeer. Een straat waarbij de mooie, klassieke gevels eenheid en historie uitstralen. Centraal gelegen in Wittevrouwen en op loopafstand van het oude centrum. Op wandelafstand is ‘Goesting’, ‘Koffie75’, de wereldberoemde ‘Roberto Gelato’, ‘Gastmaal Café’ en een warme bakker gelegen. Verderop in de wijk, op de hoek Klaverstraat/Goedestraat zit de bekende groenteboer ‘Ganseman’. Op de Biltstraat kun je terecht bij diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Ook het Griftpark is op loopafstand gelegen. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Ook met de auto is de wijk goed te bereiken. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
GILDSTRAAT 121

WIJK
WITTEVROUWEN

VRAAGPRIJS
€ 469.500,- K.K.

BOUWJAAR
1881

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
79 M2 (EXCL. 2E VERDIEPING)

2E VERDIEPING
6 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
64 M2

LIGGING STADSTUIN
ZUID/ZUIDWESTEN

INHOUD
341 M3

AANTAL KAMERS
5 (3 SLAAPKAMERS)

ENERGIELABEL
AANGEVRAAGD

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & VLOERISOLATIE

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
ABSTEDE / B / 910

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Sfeer, licht, ruim en een stadstuin vol op het zuid/zuidwesten!

In een van de rustige straten, midden in Wittevrouwen, gelegen sfeervolle, monumentale tussenwoning (eind 1800) met zonnige stadstuin en mooie tweede verdieping die je als vierde kamer kunt gebruiken.


Gildstraat 121
€ 469.500,- K.K. 

IN DE BUURT!

Wittevrouwen wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café) maken Wittevrouwen een geliefde wijk. De wijk is vernoemd naar het toenmalige klooster dat middenin de wijk stond. Het klooster werd in de volksmond Wittevrouwenklooster genoemd, naar de kleur habijt van de nonnen. Ondanks de sloop van het klooster in de 16e eeuw is de volksnaam gebleven.

Wittevrouwen heeft dankzij de hofjes, de binnentuinen, de herenhuizen en arbeiderswoningen een karakteristieke uitstraling met een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht. Grenzend aan de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in Wittevrouwen zelf zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast zit de wijk direct aan de Vogelenbuurt, Buiten-Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt. De Bilstraat vormt de zuidgrens van deze mooie wijk. De vele uitzendbureaus in de Biltstraat hebben door de jaren heen plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten.

Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen is in het park. Wittevrouwen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Zo loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht door de wijk. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Wittenvrouwen. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Wittevrouwen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden