DRAAIWEG 50

In het gewilde Tuinwijk gelegen sfeervolle en gave eindwoning (± 1903) met stadstuin en ruime woon- en slaapkamers! Een eindwoning uit de bouwperiode begin 1900 gelegen op een leuke plek in Tuinwijk. Een fijne en centrale plek in Tuinwijk op loopafstand van de binnenstad.

Sfeer, ruimte, de hoekligging en een moderne afwerking met een praktische indeling kenmerken deze sfeervolle woning. De woonkamer is ruim opgezet en is opvallend licht dankzij het grote raampartij aan de voorzijde, de ramen in de achtergevel en de lichtinval vanuit de semi-open keuken. Het perceel van de woning is ± 55 m2 en de stadstuin is ± 10 m2 groot. In de stadstuin heb je zomers van ± 11.00 tot ± einde van de middag zon. Daarna ga je lekker op het bankje aan de voorzijde zitten om nog lang na te genieten van de zon. De stadstuin is toegankelijk via de loopdeur vanuit de keuken.

Opvallend aan deze woning zijn de ruime slaapkamers over de volledige breedte van de woning. De eerste verdieping is praktisch ingedeeld met aan de voor- en achterzijde de slaapkamers. Tussen beide slaapkamers is de moderne badkamer (2016) geplaatst. De moderne badkamer is toegankelijk via een schuifdeur en voorzien van betonstuc, een mooie inloopdouche, het tweede toilet en een op maat gemaakte houten wastafelmeubel. Het betonstuc geeft de badkamer een warme en tegelijkertijd minimalistische uitstraling. De wasmachine-opstelling is slim weggewerkt op de overloop. Dankzij de opgetrokken voorgevel en grote dakkapel aan de achterzijde is de eerste verdieping ruim uitgevoerd.

De woning is gelegen in dé wijk die grenst aan het centrum, nabij de Bemuurde Weerd, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. het Griftpark, de Neude, gezellige tentjes in de Vogelenbuurt en het steeds populairder wordende Zijdebalen. Genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht in de Merelstraat of verderop aan het Willem van Noortplein. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op fietsafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. Tenslotte bevindt het Universiteitscentrum De Uithof zich ook op fietsafstand.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
DRAAIWEG 50

WIJK
TUINWIJK

VRAAGPRIJS
€ 325.000,- K.K.

BOUWJAAR
1903

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
67 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
55 M2

INHOUD
233 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 7566

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het gewilde Tuinwijk gelegen sfeervolle en gave eindwoning (± 1903) met stadstuin en ruime woon- en slaapkamers!


Draaiweg 50
€ 325.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Tuinwijk/Vogelenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorpse allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes (‘t Koffieboontje, Rocking Chair, het Muzieklokaal, Badhu, Il Mulino) maken Vogelenbuurt/Tuinwijk een geliefde plek om te wonen. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. Er is altijd wel iets te beleven en te doen op het park. Even wat geschiedenisles; Tuinwijk, Vogelenbuurt en Tuindorp besloegen in de Middeleeuwen de polders Zeshoeven en Twaalfhoeven. De loop van de oude Vecht door dit gebied is tot op heden af te lezen aan de Koekoeksvaart en de waterlopen in het Griftpark. Ten behoeve van de afwatering van de veengronden werd bovendien de Veengracht gegraven. Deze liep langs de tegenwoordige Keizersgracht, Zaagmolenkade, door Park Tuinwijk via de Leonhard Fuchslaan om uit te komen in een wetering ter hoogte van de Prof. Jordanlaan. Vanwege zijn belang voor de turfvaart werd deze gracht het ‘Zwarte Water’ genoemd. In de omgeving stonden molens, watergebonden bedrijfjes en boerderijen zoals de zeventiende-eeuwse hoeve De Koekoek.

Toen Utrecht vanaf ca. 1850 buiten de vestingwerken kon gaan bouwen, vestigden zich op de singels vermogende burgers in grote villa’s met uitzicht op het water. De Vogelenbuurt was de eerste woonwijk die buiten de Stadsbuitengracht werd gerealiseerd en had een volstrekt ander karakter. Langs bestaande waterlopen en wegen als Hopakker en Draaiweg realiseerden particulieren hier grote series woningen. In 1865 kwam de Koekoekstraat gereed langs het traject van het vroegere Molenaarspad, dat de molens in dit gebied met de Biltsche Straatweg (Biltstraat) verbond. In 1907 waren de Nieuwe Koekoekstraat, Kievitstraat, Adelaarstraat en Havikstraat gerealiseerd. De molens waren intussen verdwenen, met uitzondering van de korenmolen Rijn en Zon waarin tegenwoordig een slagerij is gevestigd.Tuinwijk/Vogenlenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Ben je op zoek naar een woning in Tuinwijk/Vogelenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden