CORNELIS HOUTMANSTRAAT 10

Cornelis Houtmanstraat 10; ruimte, licht, wonen aan water en originele details! In het gewilde Zeeheldenbuurt gelegen sfeervolle en ruime bele-tage/souterrainwoning (± 1912) met waanzinnige tuin aan het water. Een woning uit de bouwperiode begin 1900 gelegen op een rustige plek in Zeeheldenbuurt. Een fijne plek die zich kenmerkt door weinig verkeer.

De woning is slim en praktisch ingedeeld. Vanuit de vestibule en ruime gang loop je langs de trap naar het souterrain de ruime woonkamer in. De karakteristieke kamer-en-suite woonkamer straalt veel sfeer en historie uit. Dankzij de hoogte van ± 3.10m, de doorbraak naar de keuken en de vele raampartijen is de bel-etage opvallend licht. De lichtinval samen met de en-suite glas-in-looddeuren, de paneeldeuren, de architraven, de mooie ornamenten op het plafond, de dubbele natuurstenen schouwen en het uitzicht op water ontstaat een bijzondere sfeer. De huidige eigenaren hebben de authentieke sfeer op een mooie wijze gecombineerd met een hoog afwerkingsniveau qua vloeren, wanden en sanitair. De mooi aangelegde en ruime achtertuin moet je komen ervaren! Zie je het al voor je; heerlijk natafelen en tot laat genieten tijdens de mooie nazomeravonden in je eigen tuin aan het water? Een tuin waar je in de zomer geniet van rust en privacy in je eigen groene oase midden in de stad. Naast de achtertuin beschikt de woning ook over een fijn balkon/terras toegankelijk vanuit de woonkamer.

De woning beschikt over twee verdiepingen. Het souterrain is ruim uitgevoerd en beschikt over drie (slaap)kamers. De moderne badkamer is in 2012 vernieuwd en ruim uitgevoerd. De berging beschikt over een eigen entree aan de voorzijde. Heel praktisch als je even snel iets uit de berging moet pakken. 

De woning is gunstig gelegen ten opzichte van veel voorzieningen, het centrum en uitvalswegen. Binnen enkele minuten fietsen zit je gezellig op een terras in de binnenstad, maar ook in het nabijgelegen Wittevrouwen zijn steeds meer terrasjes te vinden. In de Bilstraat hebben de vele uitzendbureaus plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen en te beleven is in het park. Nog dichterbij kun je een fijne wandeling maken in de Voorveldse Polder. Zeeheldenbuurt is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Aan het einde van de Buys Ballotstraat, op de Biltstraat, loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27).

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
CORNELIS HOUTMANSTRAAT 10

WIJK
ZEEHELDENBUURT

VRAAGPRIJS
€ 650.000,- K.K.

BOUWJAAR
1912

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
133 M2 INCL. DE BIJKEUKEN 

De bijkeuken is meegeteld (ingemeten) als GO Wonen en niet als overig inpandige ruimte.

BIJKEUKEN
7 M2

BALKON
9 M2

INHOUD
433 M3

PERCEELOPPERVLAKTE
146 M2

AANTAL KAMERS
4 (2
 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 100,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 63861992

VERWARMING
STADSVERWARMING

WARM WATER
STADSVERWARMING

KADASTER
ABSTEDE / C / 7859 A1

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Ruimte, licht, wonen aan water en originele details! In het gewilde Zeeheldenbuurt gelegen sfeervolle en ruime bele-tage/stouterrainwoning (± 1912) met waanzinnige tuin aan het water.


Cornelis Houtmanstraat 10
€ 650.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Zeeheldenbuurt wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De mooie en statige panden geven Zeeheldenbuurt een chique allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de hippe tentjes in de buurt (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café) maken Zeeheldenbuurt een geliefde wijk onder een breed publiek. Zeeheldenbuurt heeft dankzij de de bel etage/souterrainwoningen, de vrijstaande stadsvilla’s en de statige herenhuizen met fraaie bouwstijlen een karakteristieke uitstraling. Zeeheldenbuurt heeft een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht.

Op wandel-/fietsafstand van de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in het nabijgelegen Wittevrouwen zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast grenst de wijk aan Wittevrouwen. In de Bilstraat hebben de vele uitzendbureaus plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten. Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen en te beleven is in het park. Zeeheldenbuurt is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Aan het einde van de F.C. Dondersstraat, op de Biltstraat, loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in de Zeeheldenbuurt. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Zeeheldenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden