COORNHERTSTRAAT 1 + 1 BIS

In één van de sfeervolste straten van de Dichterswijk, met de binnenstad om de hoek, ligt deze bijzondere, karakteristieke en grote eindwoning (± 139 m2). Een samengevoegde en volledig geïsoleerde beneden-/bovenwoning uit begin 1900 met zonnig terras en dakterras, veel ruimte en zonnepanelen.

Een veelzijdige woning met veel mogelijkheden op een heerlijke plek om te wonen; rust, maar ook dicht bij het centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen.

De Coornhertstraat 1 + 1 BIS: een ruime eindwoning (± 139 m2 exclusief de inpandige berging van ± 6 m2) waar een flexibele indeling en een goed afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd. Een sfeervolle benedenwoning met eigen ingang en een ruime bovenwoning verdeeld over twee verdiepingen. Een woning waarbij de plafonds op alle verdiepingen opvallend hoog zijn en daardoor extra ruimte geven. Gelegen in de geliefde en groene Coornhertstraat tegen de binnenstad aan. Een omgeving die zich kenmerkt door rust, bomen en een diversiteit aan rijke bouwstijlen. Mooie panden die gelukkig behouden zijn gebleven en veel historie en karakter uitstralen.  

Als je voor het pand staat valt het karakter direct op. De gevel is kenmerkend voor de bouw begin 1900. De verschillende rollagen, de mooie daklijnen, de bijzondere dakkapel met trapgevel geven de gevel veel karakter. Via de mooie voordeuren kom je binnen in de dubbele entree. Hiervandaan is via de gang met Portuguese vloertegel de sfeervolle en lichte woonkamer op de begane grond bereikbaar. De woonkamer, die je ook goed als werk- of slaapkamer zou kunnen gebruiken, heeft dankzij de hoekligging veel lichtinval. De mooie originele schouw met houtkachel geven de ruimte een fijne en huiselijke sfeer. De hoge plafonds met originele kastanje bladornamenten dragen daar aan bij. Via een luik is een kleine kelder bereikbaar. Vanuit de gang met ruimte gangkast is de ruime slaap-/woonkamer bereikbaar thans in gebruik als werk-/logeerkamer. De keuken en badkamer op de begane grond zijn beide van een goed formaat, waarbij de badkamer op de begane grond o.a. voorzien is van een bad. De inpandige berging is zowel van binnenuit als van buiten toegankelijk, ideaal om bijvoorbeeld je (race) fiets of gereedschap binnen te stallen en op te slaan.

Vanuit de dubbele entree is via de trapopgang de eerste verdieping bereikbaar. Je wordt op deze verdieping verwelkomd door een ruime, sfeervolle en lichte woonkamer. Dankzij het groen op de gevel en het rijk beplante straatbeeld kijk je vanuit de woonkamer via de verschillende raampartijen bijzonder weg. Het hoge plafond met originele plafondornamenten, de originele schouwen met houtkachel, de gespijkerde houten dekvloer en de lichtinval geven de ruimte een magische sfeer… dit voelt direct aan als ’thuis’! Vanuit de woonkamer hoor en zie je veel vogeltjes zoals staartmeesjes, een puttertje, boomkruiper, bonte specht en zelfs tortelduiven. De woonkamer is bijna 10 meter diep en ruim 4 meter breed: een mooi formaat woonkamer. Het Franse balkon in de woonkamer heeft een handgesmeed hekwerk. De sfeer van de woning en deze verdieping is doorgetrokken in de opmaat gemaakte keuken. Een fijne ruimte met prettige lichtinval en ook hier weer mooi en groen zicht, in dit geval op het terras. De tweede badkamer is toegankelijk vanuit de keuken en is o.a. voorzien van een douchecabine, wasmachine-aansluiting en tweede toilet.

Het terras en dakterras zijn, in tegenstelling tot veel andere bovenwoningen in de stad, toegankelijk vanuit de woonkamer. Je zult hierdoor het terras en dakterras vaker gebruiken en ervaren als een verlengstuk van de woonkamer. Het terras is ± 9 m2 groot en het dakterras ± 11 m2. Dankzij de ‘vrije’ ligging van het terras heb je het hele jaar door veel zon. Er is altijd de keuze voor een zonnig of juist beschut schaduwplekje. Aan het eind van de zomer pluk je zelfs je eigen druiven. Dankzij de beplanting en de beschutte ligging van het terras ervaar je veel privacy. Zie je het al voor je… heerlijk genieten tijdens mooie zomerdagen/-avonden op je eigen (dak)terras… Door naar de tweede verdieping.

Dankzij een lichtkoepel in het hoofddak valt er prettig licht in de trapopgang. Op de tweede verdieping kom je een ruime 3e en 4e slaapkamer tegen. Op deze verdieping zal het je opvallen dat, in tegenstelling tot veel bovenwoningen in Utrecht, het plafond op deze verdieping hoog is (± 2,76m). Twee sfeervolle kamers met de kapconstructie en balkenplafond in zicht.

Nog even een aantal jaartallen op een rij: in 2017 zijn de dakbedekking van het hoofddak en keukendak en de dakgoten vernieuwd. Het hoofddak is toen ook gelijk geïsoleerd. In 2019 zijn de zonnepanelen geplaatst en in 2020 is het extern schilderwerk uitgevoerd. In 2023 zijn de schoorstenen zijn geveegd. In de woningen is één, gezamenlijke C.V.-installatie aanwezig. Er zijn in de woningen nog wel twee gas-, elektra en watermeters aanwezig.  

Dichterswijk grenst aan de binnenstad en wordt omringd door water en begrensd door de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De centrale ligging en de leuke tentjes in de buurt (koffiezaak Ohøj, De Pomp, Camping Ganspoort, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) maken Dichterswijk een gewilde wijk onder een breed publiek. Tevens is er een groot aanbod van (eet)winkels en zijn supermarkten en winkels in het centrum dichtbij. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex. Dichterswijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer en heeft sinds 2016 op loopafstand een trein- en tramstation, station Vaartsche Rijn. Fietsend ben je in een mum van tijd op Utrecht CS en met de auto zit je binnen 10 minuten op de ringweg.

Interesse in deze bijzondere en veelzijdige woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
COORNHERTSTRAAT 1 + 1 BIS

WIJK
DICHTERSWIJK

VRAAGPRIJS
€ 687.500,- K.K.

BOUWJAAR
1906

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
± 139 M2 (EXCL. INPANDIGE BERGING)

TERRAS
± 9 M2

DAKTERRAS
± 11 M2

ZONORIËNTATIE (DAK)TERRAS(SEN)
ZUIDELIJK EN WESTELIJK

INPANDIGE BERGING
± 6 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
± 67 M2

INHOUD
± 568 M3

AANTAL KAMERS
5 (4 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, DAK-, GEVELISOLATIE & DEELS VLOERISOLATIE

ZONNEPANELEN
JA, 8 STUKS (2019)

ENERGIELABEL BOVENWONING
A (GELDIG TOT 15/11/2030)

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / D / 3670

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In één van de sfeervolste straten van de Dichterswijk, met de binnenstad om de hoek, ligt deze bijzondere, karakteristieke en grote eindwoning (± 139 m2). Een samengevoegde en volledig geïsoleerde beneden-/bovenwoning uit begin 1900 met zonnig terras en dakterras, veel ruimte en zonnepanelen.


Coornhertstraat 1 + 1 BIS
€ 687.500,- K.K. 

IN DE BUURT!

Dichterswijk wordt gezien als één van de leukere wijken van de stad Utrecht. De nabijheid van het oude centrum en de afwisseling in type straten en bebouwing geven de wijk een leuk karakter met het grote voordeel dat je zo in de binnenstad bent. Dichterswijk wordt omringd door water en begrensd door de Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De centrale ligging en de leuke tentjes (koffiezaak Ohøj, De Pomp, Camping Ganspoort, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) maken Dichterswijk een gewilde wijk onder een breed publiek.

Dichterswijk is een buurt in de wijk Zuidwest in Utrecht. De buurt ligt direct naast de Rivierenwijk, en over de kanalen heen grenst het aan o.a. aan Tolsteeg/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. De bebouwing is verder divers en verschilt van arbeiderswoningen tot woningen met een meer tuindorp-achtige stijl. Dichterswijk grenst aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Tevens is er een groot aanbod van (eet)winkels. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex.

Kortom, een sfeervolle en gezellige woonomgeving voor iedereen die wil genieten van de stad. Tenslotte is Dichterswijk goed te bereiken met het openbaar vervoer en bij het begin van de Vaartsche Rijn is een nieuw treinstation gelegen, station Vaartsche Rijn. Fietsend ben je in een mum van tijd op Utrecht CS en met de auto zit je binnen 10 minuten op de ringweg. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Dichterswijk e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden