BUSKEN HUETSTRAAT 8


BUSKEN HUETSTRAAT 8

In het bruisende Utrecht West gelegen ruime, sfeervolle en lichte 3-kamer bovenwoning met twee balkons (ZO & NW). Heerlijk centraal en op loopafstand van het centrum met Lombok om de hoek.

Mooie gevels met fraaie rollagen, statige, gemetselde togen en karakteristieke stalen hijsbalken; de Busken Huetstraat. Een straat die historie ademt met een bijzondere uitstraling. Busken Huetstraat 8 is een appartement waar historie en een modern afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd! Kenmerkend voor het appartement is uiteraard het prachtige gebouw waar het appartement onderdeel van uit maakt, het mooie lichtinval, de fijne indeling met o.a. een ruime woonkamer (kamer-en-suite met voor- en achterkamer), de ruime slaapkamer, de moderne badkamer (2016) en een balkon aan de voor- en achterzijde. Beide balkons zijn toegankelijk vanuit de woonkamer via openslaande deuren. Het balkon aan de voorzijde is op het zuidoosten gelegen en het balkon aan de achterzijde op het noordwesten. In 2016 is de woning flink opgeknapt waarbij o.a. de badkamer is vernieuwd en de houten lamel parketvloer is gelegd. Van buiten een woning uit 1923 maar van binnen een modern appartement waarbij veel karakteristieken elementen zijn behouden.

Het appartement is gelegen op de eerste verdieping en bereikbaar via een natuurstenen buitentrap. De woning is slim en praktisch ingedeeld met handige bergruimte. Vanuit de entree/hal loop je langs de moderne toiletruimte en ruime berg-/wasruimte de fijne en ruime woonkamer (kamer-en-suite) in. De sfeervolle en lichte woonkamer heeft een hoog plafond, mooie houten vloer, openslaande deuren naar beide balkons en toegang naar de semi-open keuken. De moderne badkamer is in 2016 vernieuwd en luxueus uitgevoerd met mooi tegelwerk en een ruime inloopdouche.

De woning is gelegen in dé wijk die grenst aan het centrum, nabij Lombok, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Op loopafstand liggen o.a. Restaurant West, Instock, Pizza Beppe, Café Lombok, Koffie & Ik, Van de Straat, Arabella en Jasmijn & Ik. Rust, maar tegelijkertijd ook energiek en levendig en genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Zo kun je voor de dagelijkse boodschappen terecht op de Damstraat of verderop in het winkelcentrum Groeneweg. In de Lombok zijn verder diverse winkels en bazaars te vinden. Openbaar vervoer is in de directe nabijheid te vinden en Utrecht Centraal is op loopafstand gelegen. De rondweg van Utrecht en diverse snelwegen zijn binnen 10 minuten bereikbaar. De Busken Huetstraat is een rustige straat met een gunstige ligging in het gewilde Utrecht West.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
BUSKEN HUETSTRAAT 8

WIJK
NIEUW ENGELAND

VRAAGPRIJS
€ 275.000,- K.K.

BOUWJAAR
1923

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
60 M2

BALKONS
5 M2

INHOUD
200 M3

AANTAL KAMERS
3 (1
 SLAAPKAMER)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 75,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 66242436

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / B / 7437 A2

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het bruisende Utrecht West gelegen ruime, sfeervolle en lichte 2-kamer bovenwoning met twee balkons (ZO & NW).

Heerlijk centraal en op loopafstand van het centrum met Lombok om de hoek.


Busken Huetstraat 8
€ 275.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Utrecht West (Nieuw Engeland/Lombok) wordt gezien als de hipste wijk in de stad Utrecht. Het bruisende karakter geeft de wijk een eigen karakter. Nieuw Engeland/Lombok grenzen aan het centrum waardoor je zo in de binnenstad bent. De centrale ligging en de hippe tentjes (Restaurant West, Instock, Pizza Beppe, Café Lombok, Kopi Susu, Koffie & Ik, Van de Straat, Arabella, Jasmijn & Ik etc.) maken West een geliefde wijk onder een breed publiek. De eerste bebouwing in West bestond uit industrie, gevestigd langs de Vleutense Vaart en de Leidse Rijn. Naast enkele molens stond er sinds 1866 de “NV de Koninklijke Lood- en Zinkpletterijen voorheen A.D. Hamburger”. Vanaf 1886 werd gebouwd aan de woonwijk. De hoofdstraten waren bestemd voor het kantoorpersoneel, de fabrieksarbeiders werden gehuisvest in de tussenliggende straten. De eerste woningen zijn om de industrie en enkele boomgaarden heen gebouwd. De meeste industriële en agrarische bebouwing, zoals de watertoren aan de Riouwstraat en molen ‘de Bijgeval’, zijn sindsdien gesloopt. Alleen De Ster, een houtzaagmolen uit 1739 staat er nog, beter gezegd: staat er weer. Deze molen werd tussen 1996 en 1998 herbouwd, bovenop de oorspronkelijke zagerij.

West staat bekend als een multiculturele wijk, met name vanwege de vele multiculturele winkels. De demografische samenstelling van de wijk is het afgelopen decennium flink veranderd. De wijk is voor starters en doorstromers in trek vanwege de karakteristieke straatjes en gunstige ligging. West staat bekend om haar vele bazaars, speciaalzaken en eetgelegenheden. Heerlijk nabij het centrum, maar ook dicht bij diverse uitvalswegen. Rust, maar tegelijkertijd ook energiek en levendig. Een bijzondere wijk. Het stadspark ‘Majellapark’ en het culturele ‘Molenpark’ liggen op wandelafstand. West is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de westelijke ringweg (A2). Ben je op zoek naar een woning in een van de meest bruisende wijken van Utrecht? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden