BOLLENHOFSESTRAAT 123

Midden in Wittevrouwen, in het ruim opgezette en groene deel van de Bollenhofsestraat, gelegen sfeervolle tussen-/eindwoning (gebouwd ± 1893). Recht tegenover de ingang naar het mooie Veeartsenijterrein met o.a. twee (slaap)kamers, een stadstuin op het zuid/zuidwesten en ruime bergvliering.

Bollenhofsestraat 123: een tussen-/eindwoning uit ± 1893, gelegen in het doodlopende deel van de Bollenhofsestraat nabij het Veeartsenijterrein. Een gedeelte in Wittevrouwen dat zich kenmerkt door rust en groen. Een heerlijke plek om te wonen in Wittevrouwen.

We nemen je graag mee door de woning. Je komt binnen in een entree/hal met trapopgang en toegang naar de woonkamer. De woonkamer is dankzij het hoge plafond (± 2,95m) en de grote raampartij aan de voorzijde licht. Aan de voorzijde heb je een leuke zichtlijn op de ingang van het Veeartsenijterrein. Onder de trapopgang in de woonkamer is een slimme schuifkast gecreëerd. De keuken tref je in de aanbouw met vervolgens een bijkeuken met wasmachine opstelling. De stadstuin op het zuid/zuidwesten is toegankelijk vanuit de keuken. 

Op de eerste verdieping kom je de overloop, twee slaapkamers, de badkamer en toegang (vlizotrap) tot de ruime bergvliering tegen. De slaapkamer aan de voorzijde is over de volle breedte en beschikt over een vaste kast. Aan de voor- en achterzijde heeft de woning rechte gevels. Hierdoor zijn de verschillende ruimtes groter en praktischer dan bij een hellend dak. Aan de achterzijde kom je de tweede (slaap)kamer en badkamer tegen. De (slaap)kamer is nu in gebruik als werkkamer. De badkamer is voorzien van een hoekbad, een wastafel en het toilet. De bergvliering is toegankelijk vanuit de overloop. Hier kun je lekker veel spullen kwijt en hangt de C.V.-ketel.

In 2017 is het vliering afgetimmerd en het hoofddak geïsoleerd. In 2019 is de C.V.-ketel vernieuwd. De algehele afwerking van de woning is eenvoudig waarbij wij dan ook verwachten dat een koper lekker aan de slag gaat. De woning dient gemoderniseerd te worden. Er is een bouwkundig rapport opgesteld om het onderhoudsniveau in kaart te brengen. Mede dankzij de ruimte, de reeds aanwezige indeling en de locatie in Wittevrouwen is dit meer dan de moeite waard!

Dit deel van de Bollenhofsestraat is een begrip in Wittevrouwen. Het pleintje, weinig verkeer, ruimte. De Bollenhofsestraat is een fijne en rustige straat waar de mooie, klassieke gevels eenheid en historie uitstralen. Centraal gelegen in de wijk en op loopafstand van het oude centrum. Op wandelafstand is Goesting, Koffie75, de wereldberoemde Roberto Gelato, Gastmaal Café en een warme bakker gelegen. Op de Biltstraat kun je terecht bij diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Ook het Griftpark en Wilhelminapark zijn op loopafstand. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen zeer goed bereikbaar. Ook met de auto is de wijk goed te bereiken. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
BOLLENHOFSESTRAAT 123

WIJK
WITTEVROUWEN

VRAAGPRIJS
€ 315.000,- K.K.

BOUWJAAR
1893

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
55 M2

STADSTUIN
± 7 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
± 40 M2

INHOUD
220 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 (SLAAP)KAMERS)

ENERGIELABEL
E (GELDIG TOT 19/02/2026)

ISOLATIE
DEELS DUBBEL GLAS & DAKISOLATIE

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
ABSTEDE / B / 2249

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Midden in Wittevrouwen, in het ruim opgezette en groene deel van de Bollenhofsestraat, gelegen sfeervolle tussen-/eindwoning (gebouwd ± 1893).

Recht tegenover de ingang naar het mooie Veeartsenijterrein met o.a. twee (slaap)kamers, een stadstuin op het zuid/zuidwesten en ruime bergvliering.


Bollenhofsestraat 123
€ 315.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Wittevrouwen wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café) maken Wittevrouwen een geliefde wijk. De wijk is vernoemd naar het toenmalige klooster dat middenin de wijk stond. Het klooster werd in de volksmond Wittevrouwenklooster genoemd, naar de kleur habijt van de nonnen. Ondanks de sloop van het klooster in de 16e eeuw is de volksnaam gebleven.

Wittevrouwen heeft dankzij de hofjes, de binnentuinen, de herenhuizen en arbeiderswoningen een karakteristieke uitstraling met een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht. Grenzend aan de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in Wittevrouwen zelf zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast zit de wijk direct aan de Vogelenbuurt, Buiten-Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt. De Bilstraat vormt de zuidgrens van deze mooie wijk. De vele uitzendbureaus in de Biltstraat hebben door de jaren heen plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten.

Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen is in het park. Wittevrouwen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Zo loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht door de wijk. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Wittenvrouwen. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Wittevrouwen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden