BLADSTRAAT 2

De Bladstraat 2; sfeer, licht en een heerlijke tuin! In een van de rustige straten, midden in Wittevrouwen, gelegen sfeervolle tussenwoning (± 1893) met mooie en zonnige achtertuin.

Prachtig gevelbeeld met mooi voegwerk, opvallend veel lichtinval, mooie raampartijen, hoge plafonds en een moderne afwerking zijn een aantal kenmerken van deze sfeervolle woning. Een woning die je moet komen bekijken, want het ruimtelijk gevoel in de woning gecombineerd met een diepe tuin komt niet vaak voor. Je komt binnen in een hal met de trapopgang en toegang naar de sfeervolle woonkamer. De woonkamer is opvallend licht dankzij het hoge plafond, het grote raampartij aan de voorzijde en de fraaie openslaande deuren aan de achterzijde met veel ruitoppervlak. De mooie houten vloer (met Tonzon vloerisolatie), de compacte trapopgang waardoor de woonkamer over meer vloeroppervlak beschikt, de strak vormgegeven haard en de glas-in-lood bovenramen geven de woning een warme en huiselijke sfeer. De houtkachel is in 2015 geplaatst waarbij er een nieuwe flexibele pijp is geplaatst in het rookkanaal. 

De semi-open, moderne keuken is slim gepositioneerd. De doorbraak naar de keuken is groot waarbij je in de woonkamer een diepte ervaart van ruim 11 meter! Door de keuken een klein deel de woonkamer in te plaatsen ontstaat een mooie verbinding tussen koken en wonen. Daarbij zorgt de grotere doorbraak naar de keuken voor nog meer lichtinval dankzij het raampartij en de deur in de keuken. De keuken is in 2013 vernieuwd inclusief de granito vloer met elektrische vloerverwarming. Het raam- en deurkozijn zijn toen ook vernieuwd. De achtertuin is toegankelijk via de openslaande deuren in de woonkamer en via de loopdeur in de keuken. Het perceel van de woning is maar liefst ± 81 m2. Een voor de wijk Wittevrouwen ruim perceel met zomers de hele dag zon! De achtertuin voelt als een groene oase midden in de stad en is in 2018 opnieuw bestraat met een mooie klassieke uitstraling. De tuin is slim ingedeeld waarbij er een mooie mix is aan groen en waarbij je dankzij de diepte van de tuin een goede tuintafel kwijt kunt. Heerlijk natafelen dus tijdens de mooie zomeravonden in je eigen tuin.

Op de eerste verdieping kom je twee ruime slaapkamers tegen en een vaste trapopgang naar de derde (slaap)kamer. Beide slaapkamers zijn over de volledige breedte en daardoor makkelijk in te delen. Zowel aan de voor- als de achterzijde loopt de gevel recht. De ruime inbouwkasten in beide kamers zijn ook uitermate handig. Op de tweede verdieping is de derde (slaap)kamer gecreëerd. Dankzij de dakkapel aan de achterzijde een ruime en fijne kamer met veel bergruimte (knieschotten).

De Bladstraat is een begrip in Wittevrouwen! Een fijne en rustige straat, met een brede stoep, waar kinderen ouderwets op straat kunnen spelen en iedereen een bankje voor de deur heeft en bewoners een praatje met de buren maken. Een straat waarbij de mooie gevels eenheid en historie uitstralen. Centraal gelegen in Wittevrouwen en op loopafstand van het oude centrum. Op wandelafstand is ‘Goesting’, ‘Koffie75’, de wereldberoemde ‘Roberto Gelato’, ‘Gastmaal Café’ en een warme bakker gelegen. Verderop in de wijk, op de hoek Klaverstraat/Goedestraat zit de bekende groenteboer ‘Ganseman’. Op de Biltstraat kun je terecht bij diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Ook het Griftpark is op loopafstand gelegen. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is per fiets of met meerdere busverbindingen goed bereikbaar. Op loopafstand zijn beide locaties van de Jenaplanschool, de Poortstraat en de Oude Kerkstraat, gelegen. Het is een gewilde, rustige en zeer prettige woonomgeving.

Interesse in deze leuke woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
BLADSTRAAT 2

WIJK
WITTEVROUWEN

VRAAGPRIJS
€ 450.000,- K.K.

BOUWJAAR
1893

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
85 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
81 M2

ZONLIGGING
WESTEN

INHOUD
312 M3

AANTAL KAMERS
4 (3 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS & VLOERISOLATIE (TONZON)

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
ABSTEDE / B / 2290

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

De Bladstraat 2; sfeer, licht en een heerlijke tuin!

In een van de rustige straten, midden in Wittevrouwen, gelegen sfeervolle tussenwoning (± 1893) met mooie en zonnige achtertuin.


Bladstraat 2
€ 450.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Wittevrouwen wordt gezien als een van de leukste wijken van de stad Utrecht. De smalle straatjes geven de wijk een dorps allure met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffie75, Roberto’s, Goesting, Gastmaal Café) maken Wittevrouwen een geliefde wijk. De wijk is vernoemd naar het toenmalige klooster dat middenin de wijk stond. Het klooster werd in de volksmond Wittevrouwenklooster genoemd, naar de kleur habijt van de nonnen. Ondanks de sloop van het klooster in de 16e eeuw is de volksnaam gebleven.

Wittevrouwen heeft dankzij de hofjes, de binnentuinen, de herenhuizen en arbeiderswoningen een karakteristieke uitstraling met een perfecte ligging in het noordoosten van Utrecht. Grenzend aan de binnenstad zit je zomers binnen enkele minuten gezellig op het terras, maar ook in Wittevrouwen zelf zijn steeds meer terrasjes te vinden. Daarnaast zit de wijk direct aan de Vogelenbuurt, Buiten-Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt. De Bilstraat vormt de zuidgrens van deze mooie wijk. De vele uitzendbureaus in de Biltstraat hebben door de jaren heen plaatsgemaakt voor gezellige restaurants, hippe koffietentjes en andere unieke winkelconcepten.

Het Griftpark is een modern stadspark voor jong en oud. Het Griftpark en zijn mooie stadsnatuur bieden een geweldig uitzicht over de stad. De kinderboerderij en de speelplaatsen maken dit park ook erg geschikt voor jonge kinderen. De verschillende geplande activiteiten maakt dat er altijd wel iets te doen is in het park. Wittevrouwen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Zo loopt een belangrijke busroute tussen Centraal Station en de Uithof met de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht door de wijk. Ook stoppen veel andere buslijnen op de Biltstraat zoals de bus richting Zeist of de Utrechtse Heuvelrug. Lopend of fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de oostelijke ringweg (A27). Regelmatig heeft MOIB woningen en appartementen te koop in Wittenvrouwen. Ben je op zoek naar een woning/appartement in Wittevrouwen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden