BEMUURDE WEERD W.Z. 2


BEMUURDE WEERD W.Z. 2

Midden op de historische Bemuurde Weerd Westzijde, met uitzicht op De Vecht, de vernieuwde kade en de Weerdsluis gelegen ruime 3-kamer tussenwoning uit de 17e eeuw. Een stadse plek om te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. Op zoek naar een woning in de binnenstad of op zoek naar een pand met een mogelijk ruimere bestemming?

Bemuurde Weerd W.Z. 2: een bijzonder woonhuis op een plek die zich kenmerkt door veel historie, het ‘binnenstadgevoel’, het water, de bomen, de vernieuwde kade, de steiger en de diversiteit in bouwstijlen. Een woonhuis die in de afgelopen jaren is gerenoveerd met behoud van karakter, originele details en uitstraling. Een van oorsprong 17e eeuws eenlaags woonhuis met tegenwoordig twee verdiepingen en een kelder. De voorgevel was een wit gepleisterde lijstgevel die tot in de 19e eeuw was uitgevoerd als trapgevel. De rechts in de gevel liggende voordeur heeft een rijk geprofileerd kozijn. Links in de voorgevel bevindt zich een deur naar een overbouwde gang. De kozijnen op de begane grond en de ‘zolder’ bevatten 19e eeuwse T-ramen. Eind 19e/begin 20e eeuw is de kap afgebroken en de zolder uitgebouwd tot een verdieping. De muurankers in de gevel geven nog de plaats van de muurplaten aan. We nemen je graag mee door de woning.

Voor de gevel valt het karakter en de historie van het pand direct op. Achter de statige voordeur kom je binnen in de entree/hal met meterkastopstelling en toegang tot de toiletruimte. In de woonkamer, type kamer-en-suite met opkamer, zullen je de ruimte, de sfeer en de lichtinval direct opvallen. Heel gaaf! Het bijzondere balkenplafond met 300 jaar oude balken, de grote raampartijen aan de voorzijde met mooie paneelluiken, de houten vloer en het uitzicht op de De Vecht geven de woonkamer veel sfeer. De keuken is open uitgevoerd, met een kook- en spoeleiland. De keuken is centraal gepositioneerd in de voorkamer en staat daarmee op een mooie manier in verbinding met de voor- en opkamer. De opkamer aan de achterzijde is dankzij de raampartijen in de zijgevel en het glas in het dakterras opvallend licht voor een kamer aan de achterzijde in de binnenstad. De voor- en opkamer wordt gesplitst door de kamer-en-suite met hoge en-suite deuren. 

De ruime kelder met middeleeuwse kloostermoppen is toegankelijk via een vaste trap onder de trapopgang. De kelder is in 2007 gerenoveerd. Een grote ruimte waar je verschillende kanten mee op kunt. Door naar de tweede verdieping; op de tweede verdieping kom je in een grote, open ruimte die loft-achtig aanvoelt. Een tweede woonkamer aan de voorzijde met mooi zicht op De Vecht en de sluis en aan de achterzijde een slaapruimte met badkamer-en-suite. Een verdieping die je kunt herindelen in twee (slaap)kamers. Het ruime en zonnige dakterras is toegankelijk vanuit de slaapruimte.

Geluidsoverlast vanuit Poppodium EKKO
De woning grenst aan poppodium EKKO. Er is periodiek overleg met de buurt, EKKO en de gemeente over de geluidsoverlast van EKKO en om de levendigheid en leefbaarheid in de buurt.

Ruimere bestemming dan wonen?
Er zijn ook gesprekken gaande met de gemeente om naast de functie wonen de bestemming van de woning te verruimen. De gemeente staat hiervoor open, echter is er meer informatie en afstemming nodig met een mogelijke koper om hier een definitief oordeel op te kunnen geven.

De Bemuurde Weerd; een bijzondere straat waarbij mooie gevels, bouwstijlen, de kade, de sluis en de Vecht veel historie uitstralen. De Bemuurde Weerd ligt in Utrecht Noordoost en grenst aan de binnenstad. Heerlijk wonen nabij de gracht, leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Gezellige plekken voor een hapje en een drankje zijn lopend bereikbaar. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is lopend of per fiets goed bereikbaar. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Verderop in de wijk kun je terecht bij diverse winkels, speciaalzaken en supermarkten (Merelstraat of het centrum) voor de dagelijkse boodschappen.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
BEMUURDE WEERD W.Z. 2

WIJK
BINNENSTAD/PIJLSWEERD

VRAAGPRIJS
€ 525.000,- K.K.

BOUWJAAR
± 1700

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
114 M2

DAKTERRAS
32 M2

ZONLIGGING DAKTERRAS
WESTEN/ZUIDWESTEN

PERCEELOPPERVLAKTE
71 M2

INHOUD
499 M3

AANTAL KAMERS
3 (1
SLAAPKAMER)

ISOLATIE
MONUMENTENGLAS, DUBBEL GLAS, DEELS VLOER- & DAKISOLATIE

ENERGIELABEL
G (GELDIG TOT 11/05/2033)

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
LAUWERECHT / C / 1149

EIGENDOMSSITUATIE
ERFPACHT (ONBEPAALDE TIJD)

CANON
EEUWIGDUREND AFGEKOCHT

Bekijk de video!

Midden op de historische Bemuurde Weerd Westzijde, met uitzicht op De Vecht, de vernieuwde kade en de Weerdsluis gelegen ruime 3-kamer tussenwoning uit de 17e eeuw. Een stadse plek om te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.

Op zoek naar een woning in de binnenstad of op zoek naar een pand met een mogelijk ruimere bestemming? 


Bemuurde Weerd W.Z. 2
€ 525.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Het oude kerngebied van Utrecht lag vanaf omstreeks het jaar 50 middenin de Binnenstad rond het Domplein met de Zadelstraat. Militair, religieus, bestuurlijk en qua handel en ambachten concentreerden zich hier de diverse machten. In 1122 verkreeg Utrecht stadsrechten, waarop een 132 hectare groot grondgebied een stadswal/stadsmuur met verdedigingsgracht is aangelegd. Pas in de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich qua bebouwing grootschalig daarbuiten en zijn het merendeel van de verdedigingswerken gesloopt.

De Binnenstad beslaat grotendeels het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren en daarnaast aan de westzijde ervan het terrein tussen de oude binnenstad en het spoor, en het gebied rond het Centraal Station en de Jaarbeurs. Het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren is vandaag de dag vrijwel in zijn geheel een beschermd stadsgezicht. Hierin bevinden zich vele honderden monumenten met vanuit de middeleeuwen onder meer de Dom van Utrecht en een kilometerslange stadshaven voorzien van werfkelders.

Binnen een aantal minuten lopen ben je bij ieder restaurant of café in de stad. Het altijd levendige Griftpark ligt op wandelafstand. De universiteitscampus ‘De Uithof’ is bovendien goed met de fiets te bereiken. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten in de buurt of bij de diverse markten in het centrum. De uitvals- en rijkswegen (A2 en A12) zijn goed bereikbaar. Reis je liever met het openbaar vervoer? Busverbindingen zijn in de buurt en binnen een aantal minuten fietsen sta je op het Centraal Station.

Foto’s


Plattegronden