BEMUURDE WEERD O.Z. 11B

Midden op de gewilde en historische Bemuurde Weerd Oostzijde, met fantastisch uitzicht op De Vecht, de vernieuwde kade en de Weerdsluis gelegen ruim en luxueus 4-kamer appartement (123 m2, energielabel B) in het herenhuis ‘Vechtlust’. Een heerlijke, stadse plek om te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. 

Bemuurde Weerd O.Z. 11B: een bijzonder appartement op een fantastische plek! Een plek die zich kenmerkt door veel historie, het ‘binnenstadgevoel’, het water, de bomen, de vernieuwde kade, de steiger en de diversiteit in bouwstijlen. Een bovenwoning die is gelegen in een herenhuis dat in 2004 is herontwikkeld naar vier luxueuze appartementen. Een herontwikkeling die is uitgevoerd met veel aandacht voor en behoud van karakter en uitstraling. Dit zal je direct opvallen als je voor het pand staat. Een ruim appartement, verdeeld over één verdieping, waar sfeer, indeling en een hoog afwerkingsniveau op een mooie manier zijn gecombineerd. 

We nemen je graag mee door de woning… nadat de statige voorgevel je is opgevallen loop je via de fraaie voordeur de gemeenschappelijke entree/gang in met meterkasten, gemeenschappelijke fietsenberging en het trappenhuis. Op de tweede verdieping word je verwelkomd door een ruime entree/gang met leuke zichtlijnen en mooie deuren. De indeling van de woning is prettig, aan de voorzijde wonen en koken, aan de achterzijde slapen en baden. De ruime, sfeervolle en opvallend brede woonkamer van bijna zes meter is aan de voorzijde gelegen. Vanuit de woonkamer en het balkon heb je vrij en weids uitzicht op o.a. de Vecht. Een bijzonder mooi uitzicht. De positionering van het appartement in het herenhuis (tweede verdieping) en de positionering van het herenhuis op de Bemuurde Weerd maakt dat je precies op de kromming van De Vecht uitkijkt. Hierdoor kijk je ver en weids weg en heb je zelfs uitzicht op de ‘historische’ Stadskraan, de Weerdsingel Westzijde en de Monicabrug. Kom het uitzicht ervaren. Terug naar de woonkamer… de mooie raampartijen, de strakke wanden en plafonds, de warme houten vloer, de open haard met fraaie schouw geven de woonkamer een fijne en huiselijke sfeer. De moderne keuken is open uitgevoerd en staat om een mooie manier verbonden met de woonkamer. De keuken beschikt over veel werkblad en inbouwapparatuur.

Vanuit de ruime gang zijn de overige (slaap)kamers en ruimtes bereikbaar. De moderne toiletruimte is voorzien van een zwevend toilet en fontein. Er is een separate, ruime was-/stookruimte aanwezig met volop bergruimte. De luxueuze badkamer voelt als een ware spa. Luxueus tegelwerk, patronen en kleuren zijn gecombineerd met alle voorzieningen. Een whirlpool, vloerverwarming, ingebouwde kranen, een ruime douche, een tweede toilet, een urinoir en een luxueus wastafelmeubel met dubbele waskom. De eerste slaapkamer is naast de badkamer gelegen. Vanuit de gang met op maat gemaakte kastenwand is de tweede en derde slaapkamer bereikbaar. De derde slaapkamer is royaal uitgevoerd en beschikt over drie openslaande deuren naar het balkon. Het balkon is over de volle breedte van de woning en gelegen op het oosten. Een rustige plek om in de ochtendzon van een kopje koffie te genieten en op zomeravonden een drankje te doen. De vernieuwde kade en de brede steiger aan de Vechtzijde van de Weerdsluis is een andere, hele fijne plek om op zomeravonden te genieten van de ondergaande zon.

De woning is gelegen in een klein appartementencomplex (vier appartementen). Als eigenaar van dit appartement ben je lid van een Vereniging van Eigenaars. De VvE zorgt voor het beheer en het onderhoud van het complex.

De Bemuurde Weerd; een bijzondere straat waarbij mooie gevels, bouwstijlen, de kade, de sluis en de Vecht veel historie uitstralen. De Bemuurde Weerd ligt in Utrecht Noordoost en grenst aan de binnenstad. Heerlijk wonen nabij de gracht, leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Gezellige plekken voor een hapje en een drankje zijn lopend bereikbaar. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het Centraal Station is lopend of per fiets goed bereikbaar. Verder ligt de woning gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Verderop in de wijk kun je terecht bij diverse winkels, speciaalzaken en supermarkten (Merelstraat of het centrum) voor de dagelijkse boodschappen. Het is een rustige en prettige woonomgeving en dat zo dicht op de binnenstad!

Interesse in deze bijzondere woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
BEMUURDE WEERD O.Z. 11B

WIJK
BINNENSTAD/LAUWERECHT

VRAAGPRIJS
€ 725.000,- K.K.

BOUWJAAR
± 1900 (gesplitst in 2004)

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
123 M2

BALKONS
10 M2

INHOUD
407 M3

AANTAL KAMERS
4 (3
 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DUBBEL GLAS, VLOER- & GEVELISOLATIE

ENERGIELABEL
B (GELDIG TOT 01/11/2032)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 125,00 PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30284101

VERWARMING
HR C.V.-KETEL (2021)

WARM WATER
HR C.V.-KETEL (2021)

KADASTER
LAUWERECHT / C / 8555 A3

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

Midden op de gewilde en historische Bemuurde Weerd Oostzijde, met fantastisch uitzicht op De Vecht, de vernieuwde kade en de Weerdsluis gelegen ruim en luxueus 4-kamer appartement (123 m2, energielabel B) in het herenhuis ‘Vechtlust’.

Een heerlijke, stadse plek om te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. 


Bemuurde Weerd O.Z. 11B
€ 725.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Het oude kerngebied van Utrecht lag vanaf omstreeks het jaar 50 middenin de Binnenstad rond het Domplein met de Zadelstraat. Militair, religieus, bestuurlijk en qua handel en ambachten concentreerden zich hier de diverse machten. In 1122 verkreeg Utrecht stadsrechten, waarop een 132 hectare groot grondgebied een stadswal/stadsmuur met verdedigingsgracht is aangelegd. Pas in de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich qua bebouwing grootschalig daarbuiten en zijn het merendeel van de verdedigingswerken gesloopt.

De Binnenstad beslaat grotendeels het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren en daarnaast aan de westzijde ervan het terrein tussen de oude binnenstad en het spoor, en het gebied rond het Centraal Station en de Jaarbeurs. Het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren is vandaag de dag vrijwel in zijn geheel een beschermd stadsgezicht. Hierin bevinden zich vele honderden monumenten met vanuit de middeleeuwen onder meer de Dom van Utrecht en een kilometerslange stadshaven voorzien van werfkelders.

Binnen een aantal minuten lopen ben je bij ieder restaurant of café in de stad. Het altijd levendige Griftpark ligt op wandelafstand. De universiteitscampus ‘De Uithof’ is bovendien goed met de fiets te bereiken. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten in de buurt of bij de diverse markten in het centrum. De uitvals- en rijkswegen (A2 en A12) zijn goed bereikbaar. Reis je liever met het openbaar vervoer? Busverbindingen zijn in de buurt en binnen een aantal minuten fietsen sta je op het Centraal Station.

Foto’s


Plattegronden