AMSTERDAMSESTRAATWEG 158


AMSTERDAMSESTRAATWEG 158

De Amsterdamsestraatweg 158; een pand met mogelijkheden! In de gewilde Amsterdamsestraatweg gelegen winkel/woonhuis (± 1925) met stadstuin (ZW) op loopafstand van het centrum en nabij uitvalswegen en openbaar vervoer. Een winkel/woonhuis uit de gewilde bouwperiode begin 1900.

In 2002 is het pand cascomatig gerenoveerd. Het pand is verdeeld over drie verdiepingen waarbij de begane grond als kapsalon is gebruik is geweest. In de Verklaring Bestemming en Gebruik staat de verschillende doeleinden aangegeven hoe de begane grond kan worden ingevuld. Wonen is daar uiteraard ook één van. De gemeente Utrecht werkt aan een andere inrichting van de Amsterdamsestraatweg tussen Paardenveld en de Marnixlaan. Bewoners en ondernemers werken al lange tijd met de gemeente samen aan een conceptontwerp om een straat te creëren waar het prettig wonen, werken, winkelen en verblijven is, en die veilig is voor verkeer. Dit plan is onderdeel maakt onderdeel uit van de aanpak van de Amsterdamsestraatweg. 

GEWILDE LOCATIE DICHTBIJ HET CENTRUM
Het pand is gunstig gelegen. Zo loop je in ongeveer 10 minuten naar hartje Utrecht met al haar leuke winkels, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Zuilen staat bekend om haar centrale ligging en beschikt over een eigen treinstation en diverse busverbindingen. De uitvalswegen zijn goed bereikbaar en binnen een mum van tijd zit je op de ring. Op de Amsterdamsestraatweg zijn meerdere supermarkten en een breed winkelaanbod. Het gave Werkspoorkwartier met al haar levendigheid en horeca en het mooie Julianapark liggen op fietsafstand. Wie in Zuilen woont of werkt, ervaart de aantrekkelijkheid van het stadse leven en tegelijkertijd een wijk die haar geborgenheid heeft behouden die ze had toen ze nog een dorp was.

VERKOOPCLAUSULES
In de koopovereenkomst worden aanvullende clausules opgenomen die staan omschreven in de ‘verkoopvoorwaarden’ bij het kopje ‘documenten’ op deze pagina.

Interesse in dit pand met mogelijkheden?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

BESTEMMING & GEBRUIK
Wat zijn de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan?

VERKLARING

OMGEVINGSVERGUNNING
Wat zijn de indicatieve mogelijkheden van het pand?

INDICATIEAANVRAAG

MEETCERTIFICAAT
Het pand is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van dit pand.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
AMSTERDAMSESTRAATWEG 158

WIJK
ZUILEN

VRAAGPRIJS
€ 350.000,- K.K.

BOUWJAAR
1925

TOTALE OPPERVLAKTE
85 M2

WINKELRUIMTE
34 M2

BOVENWONING
51 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
45 M2

INHOUD
281 M2

BESTEMMING
GEMENGD-2

AANTAL KAMERS
4 (1 SLAAPKAMER)

VERWARMING
GASKACHEL(S)

WARM WATER
BOILER

KADASTER
CATHARIJNE / B / 1606

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Kom kijken!

In de gewilde Amsterdamsestraatweg gelegen winkel/woonhuis (± 1925) met stadstuin (ZW) op loopafstand van het centrum en nabij uitvalswegen en openbaar vervoer!


Amsterdamsestraatweg 158
€ 350.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Zuilen wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht met een mix aan bebouwing en bewoners. De grote afwisseling in type straten geven de wijk een dorps karakter met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging, de leuke tentjes (het Werkspoorcafé, het Werkspoorkathedraal, The Colour Kitchen, de Kleine Baron, Fort de Klop) en het nieuwe Werkspoorkwartier maken Zuilen een geliefde wijk onder starters.

Even wat geschiedenis; Zuilen vormde tot 1954 samen met o.a. het dorp Oud-Zuilen de zelfstandige gemeente Zuilen. De huidige wijk Zuilen ontstond aan het begin van de twintigste eeuw door uitbreiding van het oude dorp ten behoeve van arbeiders van de bedrijven Werkspoor en Demka die zich aan het Amsterdam-Rijnkanaal vestigden. De monumentale ‘As van Berlage’ en de Amsterdamsestraatweg zijn zeer bepalend voor de ruimtelijke structuur van de wijk.

Zuilen wordt getypeerd door arbeiderswoningen uit de jaren 1910 tot en met 1935 en veel beneden-/bovenwoningen uit de jaren ‘30 bouwperiode. Zuilen wordt enerzijds begrensd door de rivier Vecht en het spoor, door het Amsterdam-Rijnkanaal, de Marnixlaan, en de gemeentegrens aan de noordkant. Een deel van de wijk Zuilen is een beschermd stadsgezicht. Zuilen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer en beschikt zelfs over een eigen treinstation! Fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 5 minuten op de ringweg. MOIB makelaars & taxateurs heeft regelmatig woningen en appartementen te koop in en rondom Zuilen. Ben je op zoek naar een woning in Zuilen e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden