Save the Children gelooft

dat ieder kind een toekomst verdient en geeft kinderen wereldwijd de gezondheidszorg, het onderwijs en de bescherming waar ze recht op hebben. Zij dragen bij aan verandering door voorlichting te geven en staan kinderen bij in tijden van nood. Save the Children is actief in meer dan 120 landen op zes continenten.
Zij blijven net zo lang bij de meest kwetsbare kinderen, totdat ook hun rechten nagekomen worden.

GEZONDHEIDSZORG
Save the Children zorgt ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn cruciaal.

LEES VERDER

ONDERWIJS
Onderwijs speelt een centrale rol. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.

LEES VERDER

BESCHERMING
In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting.

LEES VERDER

Save the Children red kinderen

Save the Children bewaakt de Rechten van het Kind en komt in actie wanneer deze geschonden worden. Want elk kind verdient een eerlijke kans op een toekomst. Gezondheid, de kans om te leren en een beschermde omgeving zijn hiervoor de basisvoorwaarden.

Altijd en overal werken zij aan de verbetering van de rechten van zelfs de moeilijkst bereikbare kinderen. En in geval van nood zijn zij als eerste aanwezig en vertrekken zij als laatste. Omdat zij altijd bij de kinderen zelf zijn, hebben zij een schat aan praktijkervaring. Want het is de keiharde dagelijkse werkelijkheid van kinderen die hen al 100 jaar vertelt wat zij nodig hebben. Zij luisteren naar de verhalen die kinderen hen vertellen. Dat leert hen dat ze bovenal kind zijn. Met hun eigen dromen, ambities en idealen.

Doneer mee!

Wij investeren mee in een fijne, gezonde en veilige toekomst voor kinderen. Als ouders van twee jonge kinderen is dit het belangrijkste in je leven. Wij gunnen dit niet alleen onze kinderen, maar zoveel mogelijk kinderen op de wereld!

 DONEER MEE!