In 6 stappen jouw woning succesvol verkopen!


01.

GOED GESPREK
We beginnen bij het begin. Wij bereiden ons voor en we spreken bij jou thuis af om jouw gedachten en wensen te bespreken. We bekijken samen de woning en zullen je slimme (styling)tips geven, zodat we jouw woning straks goed kunnen presenteren en verkopen. We meten de woning in en leggen je uit hoe we werken en wat je van ons kunt verwachten. Misschien heb je ook hulp nodig bij het zoeken en kopen van een woning. Hier kunnen we je ook heel goed bij helpen!

Na ons gesprek beginnen we met het berekenen van de vraagprijs en wat jouw woning waard is. Tijdens het gesprek bij jou thuis geven wij je ook aan wanneer je onze uitgebreide offerte zult ontvangen. Hierin staan de waardes, de onderbouwing van de waardes en ons voorstel met betrekking tot de verkoopkosten.

02.

START VERKOOP
Je hebt onze offerte bekeken en we mogen voor je aan de slag. Gaaf! Dank voor het vertrouwen! Nadat je ons schriftelijk de opdracht hebt gegeven, gaan wij aan de slag om alles op papier te zetten. De gemaakte afspraken zetten we in de ‘NVM opdracht tot dienstverlening’ die je digitaal ter ondertekening ontvangt. Je ontvangt ook digitale (vragen)lijsten die je moet invullen t.b.v. de verkoop. 

Achter de schermen zijn wij druk bezig om het dossier op te bouwen. Zo verrichten wij o.a. recherche bij het Kadaster en vragen wij uittreksels, kaarten en het eigendomsbewijs op om een goed beeld te krijgen bij de eigendomssituatie. Vervolgens brengen we je in contact met onze fotograaf en stemmen we samen af wanneer jouw woning op Funda staat en de wijze waarop we de bezichtigingen gaan uitvoeren.

03.

DE PERFECTE PRESENTATIE #SOCIAL
Wij hechten veel waarde aan een goede presentatie en streven naar een perfecte presentatie! Wij werken met een gespecialiseerde woningfotograaf die o.a. prachtige en realistische foto’s zal maken van jouw woning. Hierbij is het vastleggen van de sfeer van de woning voor ons het uitgangspunt. Met 41.7 miljoen bezoeken per maand op Funda wil je dat jouw woning goed op Funda staat en vooral opvalt. Funda brengt jouw woning namelijk maar één keer als ‘nieuw’ onder de aandacht bij huizenzoekers. Dit is dus je kans om jouw woning goed in de schijnwerpers te zetten. Om jouw woning extra aandacht te geven op Funda laten we niets aan het toeval over. Al onze woningen worden standaard voorzien van het Funda Compleet Pakket. Dit pakket bevat de drie best presterende presentatieproducten van funda: interactieve plattegronden, 360° foto(‘s) en de woningvideo. Mede dankzij dit pakket wordt jouw woning langer bekeken en wordt er meer contact met ons opgenomen.

LANDINGSPAGE & INSTAGRAM
Naast de plaatsing op Funda wordt jouw woning vanzelfsprekend ook op onze site gezet. Wij werken met een zgn. ‘landingspage’ op jouw woning vol in de aandacht te brengen. Op moib.nl benadrukken we namelijk het visuele aspect en de kerneigenschappen van jouw woning. Wij proberen jouw woning op een andere manier te presenteren zodat de focus op jouw woning blijft. Bekijk hier een voorbeeld hoe dat eruit ziet. Wij plaatsen daarnaast meerdere posts op Instagram waarbij onze posts gemiddeld 200 keer worden bekeken. Dit betekent een maximale en brede presentatie en daar zetten wij ons voor in. Aanvullend kunnen we in overleg een campagne draaien op Instagram om het bereik nog meer te vergroten.

04.

HET IS ZOVER!
Jouw woning staat op Funda, in het landelijke NVM systeem, op moib.nl en Instagram. Wij bazuinen het rond en vertellen het aan iedereen… kortom jouw woning staat nu echt te koop! We hebben samen van tevoren een planning gemaakt m.b.t. de bezichtigingen. De telefoon staat nu hopelijk roodgloeiend en de mailbox puilt uit van de contactaanvragen. We plannen de bezichtingen zoals we dat hebben afgesproken en voeren deze uit.

TIPS VOOR DE BEZICHTIGINGEN
Hoe meer ruimte in de woning hoe beter. Indien je dus de mogelijkheid hebt om overtollige meubels elders op te slaan dan is dat verstandig om te doen. Zet ook wanneer het weer het toelaat één of meerdere ramen open. Het oog wil ook wat. Zorg dat alles opgeruimd, schoon en netjes is. Dit hoeft ook niet overdreven te worden. De kijker mag tenslotte best zien dat er prettig wordt geleefd. Natuurlijk is de badkamer schoon en de ingebouwde kasten opgeruimd. Schone ramen zorgen voor helder licht. Een ‘gekke’ tip: houdt rekening met wat je die dag kookt. De geur van gekookte groente kan lang blijven hangen. Zorg er überhaupt voor dat het fris ruikt. Een woning bezichtigen met een dichtgeklemde neus is niet ideaal voor de ‘vibe’. Het ruiken van verse koffie of vers gebakken brood, geven evenals een bloemetje op tafel een welkom gevoel. Heel cliché, maar het werkt wel.

TUIN & VERLICHTING
Het is slim om wat extra planten in de tuin of bij de voordeur te zetten. Een potentiële koper rijdt of loopt vaak eerst langs één of meerdere woningen die te koop staan, voordat er besloten wordt om wel of niet te bezichtigen. Wanneer de bezichtiging op een donkere dag of tegen de avond plaatsvindt, vergeet dan niet het licht binnen en buiten aan te doen. Dat geeft sfeer en staat gastvrij.

05.

DE BESTE DEAL
Het is vanzelfsprekend dat we voor de beste deal gaan. Onze stijl van onderhandelen is transparant, integer en duidelijk voor alle partijen. Wij onderhandelen met veel respect en emphatie. Wij proberen partijen tot overeenstemming te brengen zodat iedereen het juiste gevoel heeft bij de deal. Laat duidelijk zijn dat ons eerste belang jouw belang is! Wij zullen dan ook in goed en nauw overleg daadkrachtig de onderhandeling voeren namens jou. Afhankelijk van de belangstelling kan het zijn dat we van tevoren samen een verkoop-/onderhandelingsstrategie kiezen.

DE KOOPOVEREENKOMST
Gefeliciteerd! Je hebt jouw woning verkocht! Een heugelijk moment. Nu het papierwerk. De dag dat partijen elkaar mondeling feliciteren is in veel gevallen voor de wet niet bindend. Wij gaan aan de slag om de overeenstemming zo spoedig mogelijk zwart op wit te hebben. Dit houdt in dat wij een koopakte opstellen en deze in concept naar jou en de koper sturen. Wij nodigen jullie beide uit om de koopakte bij ons op kantoor te tekenen. Nu is de koop formeel gesloten.

ONTBINDENDE VOORWAARDEN
Het kan zijn dat de koper een hypotheek nodig heeft en daar een ontbindende voorwaarde voor heeft opgenomen in de koopakte. Of de woning bouwkundig wil laten keuren. Eventuele ontbindende voorwaarden hebben we samen besproken tijdens de onderhandeling en al dan niet geaccepteerd. Uiteraard adviseren wij jou hierin. Geaccepteerde ontbindende voorwaarden staan in de koopakte. De 3 dagen bedenktijd is bij wet geregeld en bij een particuliere koper vrijwel altijd van toepassing.

06.

DE GROTE DAG
Het inpakken en verhuizen is achter de rug. Puf… toch altijd weer een aderlating. Enfin, tijd om jouw woning te leveren! We hebben in de tussentijd meerdere mails en documenten ontvangen van de notaris. De stukken die wij ontvangen van de notaris zullen we voor jou controleren. Hierin staat onder andere het tijdstip van het transport/eigendomsoverdacht. M.a.w. het moment dat jij en de koper bij de notaris een handtekening zetten. Voordat we naar de notaris gaan inspecteren we samen de woning. De zgn. eindinspectie. We controlen of de woning geleverd wordt zoals we dat samen hebben afgesproken (inclusief eventuele roerende zaken die zijn meeverkocht) en we noteren de meterstanden. Nadat iedereen tevreden is met de oplevering vertrekken we richting de notaris.

Eenmaal aangekomen bij de notaris nemen we gezamenlijk de akte van levering/het eigendomsbewijs door. Deze akte zorgt ervoor dat de koper eigenaar wordt. Nadat jullie beide hebben getekend overhandig je de sleutels. De verkoop is hierbij rond!

WAAROM
KIEZEN
VOOR
MOIB?

Je hebt de knoop doorgehakt; je gaat je woning verkopen. Je speelt al langer met de gedachte en je probeert het geheel op een rij te krijgen. Je probeert het proces en jouw kansen in te schatten en keuzes te maken… Vragen, vragen, vragen. Waar ga ik zelf naar toe? Ga ik eerst kopen en dan verkopen of juist omgekeerd? Hoe pak ik dit dan het beste aan? Wat is mijn woning eigenlijk waard? Hoe is de markt voor mijn woning? Waar moet ik op letten?

Een hele spannende fase in je leven met veel vragen. Vragen die je niet dagelijks beantwoordt. Supercliche; wij wel! Wij onderscheiden ons van andere makelaars door onze deskundigheid, creativiteit en presentatie én onze persoonlijke begeleiding met veel aandacht voor jou. Bij het verkopen van je woning komt een hoop kijken, het is dan heel fijn als je hier goed in wordt begeleid. We nemen jou alles uit handen, maar verkopen jouw woning wel samen. Zo zorgen we er samen voor dat we jouw woning tegen de beste prijs verkopen.

MOIB MAKELAARS & TAXATEURS verkoopt jouw woning sneller en beter doordat we 24/7 boven op de ontwikkelingen in de markt zitten, door ons grote netwerk aan actieve aankoopmakelaars en zoekers, door onze manier van presenteren en creativiteit en de inzet van onze website en Instagram, door onze mooie en uitgebreide presentatie van de woningen op onze website en Funda en omdat we snel schakelen en handelen!

Verkocht!

Verkopers die wij bij de verkoop hebben geholpen. Schakel ons in als jouw verkoopmakelaar om je ook te begeleiden bij de verkoop van jouw woning!


Reviews op Funda!

#moibverkoopmakelaar

Happy cliënten :)!

Dat is onze motivatie! Dag in dag uit proberen wij ons volledig in te zetten voor onze clienten. Daar halen wij onze energie en voldoening uit! Het gaat ons om de mensen en niet om de stenen.


160+ beoordelingen
9.5 gemiddeld
#trots!

Reviews op Funda!
 

 

Koffie doen?

Ons kantoor is gevestigd in hartje Wittevrouwen aan de Griftstraat 122 in Utrecht.

Onder het genot van heerlijke koffie en thee bespreken wij graag wat we voor je kunnen doen. Omdat wij vaak in afspraken zitten, is het handig om even te laten weten wanneer je langs wilt komen. Zo weet je zeker dat wij er zijn en alle tijd voor je hebben.

Bel, mail ons of stuur even een WhatsApp bericht!


WhatsApp!