TOLSTEEGPLANTSOEN 44 I

In het gewilde Tolsteegplantsoen gelegen licht en goed onderhouden 3-kamer appartement met vrij en groen uitzicht aan de voor- en achterzijde, twee balkons en eigen berging. 

De Tolsteegplantsoen 44 I, een slim ingedeeld appartement waar afwerking, licht en sfeer op een mooie manier zijn gecombineerd. Rustig en centraal gelegen; op loopafstand van het centrum en nabij gunstige uitvalswegen en openbaar vervoer. Het appartement is gelegen in het gewilde Tolsteegplantsoen in een portiek dat aan de voor- en achterzijde vrij uitzicht heeft. De appartementengebouwen zijn ontworpen door de Amsterdamse architect G. Leeuwenberg. In 2016 zijn de acht identieke appartementengebouwen aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de rijke architectuur en de bijzonder ensemble door hun stedenbouwkundige opzet en daarmee beeldbepalend als entree tot de wijk.

We nemen je mee door het appartement; via een bordestrap kom je in de entree/hal met trappenhuis en toegang naar de bergingen. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping. Via de ruime entree/hal met meterkast en nette toiletruimte loop je de woonkamer in. De woonkamer is ruim, licht en beschikt over veel natuurlijke lichtinval. Het brede en zonnige balkon is toegankelijk vanuit de woonkamer. Het balkon is ± 5 m2 groot en ligt op het zuid/zuidwesten. Zie je het al voor je, heerlijk natafelen op je eigen balkon… Aan de achterzijde grenst het complex aan een brede groenstrook. 

De slaapkamer is toegankelijk vanuit de entree/hal. Heb je liever twee slaapkamers? Een groot voordeel van dit appartement is dat de eetkamer gemakkelijk om te zetten is in een slaapkamer. De keuken is ruim en beschikt over een dubbele opstelling. Je hebt hierdoor veel werkblad tot je beschikking. Het balkon aan de voorzijde is toegankelijk vanuit de keuken en ligt op het noordoosten. Ideaal voor de ochtendkoffie met uitzicht op de Utrechtse trots, de Domtoren! Aan de voorzijde kijkt het appartement ook vrij en groen weg. De badkamer is ook toegankelijk vanuit de keuken. De badkamer is modern en voorzien van modern tegelwerk, een wastafel met marmer planchet en een hoekbad met douche. In het souterrain beschikt het appartement over een ruime, eigen berging. 

Als eigenaar van dit appartement ben je lid van een actieve ‘Vereniging van Eigenaars’. De ‘Vereniging van Eigenaars’ zorgt voor het beheer en het onderhoud van het complex. Zo is bijvoorbeeld in 2020 de riolering gerenoveerd. De servicekosten bedragen circa € 112,- per maand. 

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum en veel groen. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Tolsteeg grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, winkelcentrum Smaragdplein met meerdere supermarkten en diverse winkels, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12.. 

Interesse in dit fijne appartement?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
TOLSTEEGPLANTSOEN 44 I

WIJK
TOLSTEEG

VRAAGPRIJS
€ 295.000,- K.K.

BOUWJAAR
1958

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
60 M2

BALKONS
7 M2

BERGING
5 M2

INHOUD
193 M3

AANTAL KAMERS
3 (1 SLAAPKAMER)

GEMEENTELIJK MONUMENT
JA

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

ENERGIELABEL
D (07/12/2030)

VvE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 112,- PER MAAND

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30272114

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
TOLSTEEG / B / 2292 A18

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In het gewilde Tolsteegplantsoen gelegen licht en goed onderhouden 3-kamer appartement met vrij en groen uitzicht aan de voor- en achterzijde, twee balkons en eigen berging.

Rustig en centraal gelegen; op loopafstand van het centrum en nabij gunstige uitvalswegen en openbaar vervoer.


Tolsteegplantsoen 44 I
€ 295.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Eerst even wat geschiedenis; vrijwel direct na het verkrijgen van stadsrechten in 1122 werd de stad Utrecht omgracht en omwald/ommuurd. De toegang tot de stad over land zou voortaan via stadspoorten geschieden. Direct buiten de zuidelijke stadspoort, de Tolsteegpoort, ontwikkelde zich reeds in de middeleeuwen een voorstadje. Per 1 januari 1818 werd er een gemeente Tolsteeg gevormd, die niet alleen uit het voormalige gerecht Tolsteeg of Klein Kovelswade, maar ook uit de voormalige gerechten Soestbergen of de Ganssteeg, Oost Raven (Hoog Raven en Laag Raven) en West Raven bestond. Op 1 augustus 1823 werd de gemeente opgeheven en verdeeld. Tolsteeg en Soesbergen werden weer bij Utrecht gevoegd en Oost en West Raven werden opnieuw verbonden met Jutphaas. Tolsteeg was gunstig gelegen aan een knooppunt van waterwegen, gevormd door de Stadsbuitengracht, Oudegracht, Kromme Rijn en Vaartsche Rijn.

Vanaf 1573 tot 1795 was Tolsteeg tevens een wijk onder deze noemer, die in de jaren erna Wijk K heette. De huidige subwijk onder de naam Tolsteeg ligt in het voormalige buitengerecht. Het heeft tot na de Tweede Wereldoorlog (1956) geduurd voordat de woningen van de subwijk Tolsteeg werden gebouwd. Bij deze woningbouw ligt het accent op middelhoge flatbouw zonder lift, kenmerkend voor de architectuur van de wederopbouw.

Tolsteeg wordt gezien als een van de leukste wijken in Utrecht. Een centrale ligging nabij het centrum met een kenmerkende bouwstijl. De centrale ligging en de leuke tentjes (Koffiezaak Ohøj, Vis Dock, Klein Berlijn, WT Urban Kitchen, LE:EN, BROEI, Orloff aan de kade, het Ledig Erf, Koffie Leute Brauhaus, etc.) in Rotsoord maken Tolsteeg een geliefde wijk onder een breed publiek. Tolsteeg ligt in het zuidwesten van Utrecht en grenst aan Watervogelbuurt/Rotsoord. Rotsoord is de afgelopen jaren flink veranderd waarbij er diverse hippe tentjes zijn geopend en nieuwbouw appartementen zijn gerealiseerd. Hoograven grenst vrijwel aan het centrum. Op fietsafstand zijn vele gezellige restaurants en café’s te vinden. Voor film- en cultuurliefhebbers bevindt zich op het Ledig Erf het Louis Hartlooper Complex op wandel-/fietsafstand. In de buurt zijn station Vaartsche Rijn, diverse winkels, supermarkten, restaurants, scholen en kinderopvang. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A12. Ben je op zoek naar een woning in Tolsteeg? Neem dan contact met ons op. 

Foto’s


Plattegronden