TIJMSTRAAT 45

In de Bloemenbuurt gelegen sfeervolle en lichte eindwoning (± 1915) met diepe en zonnige stadstuin in de gewilde Tijmstraat! Een fijne en rustige straat met karakteristieke woningen en weinig verkeer.

De Tijmstraat 45; sfeer, licht en ruimte! Een fijne indeling met veel lichtinval kenmerken deze leuke woning. Vanuit de lichte en ruime woonkamer (type voor-  en achterkamer) heb je toegang tot de moderne keuken met dubbele opstelling (2016) en diepe stadstuin. De zonnige stadstuin (zomers van ± 09.30 tot ± 17.30 uur zon) is gelegen op het noordwesten en toegankelijk via openslaande deuren vanuit de woonkamer en via een loopdeur in de keuken. In de stadstuin staat de ruime berging met o.a. de wasmachine-/drogeropstelling. Via de trap in de entree/gang kom je op de eerste verdieping met ruime overloop en twee slaapkamers. Beide slaapkamers zijn ruim uitgevoerd en voorzien van een dakkapel. Naast de goede indeling, het fijne lichtinval en de zonnige stadstuin beschikt de woning o.a. over dubbel glas en een recente vernieuwde C.V.-ketel (2016).

Eind jaren ‘90 is de woning cascomatig gerenoveerd in het kader van stadsvernieuwing. Er zijn o.a de dakbedekkingen en dakpannen vernieuwd, kozijnen vervangen en uitgevoerd met dubbel glas en de gevel gereinigd waarbij de mooie rollagen en sierstenen weer zichtbaar zijn. In 2015 is de badkamer vernieuwd en modern uitgevoerd. In 2016 is de keuken vervangen en slim uitgevoerd met een dubbele opstelling. De keuken is modern uitgevoerd met inbouwapparatuur. 

De Tijmstraat is een rustige en kindvriendelijke straat met een centrale ligging. Met de fiets ben je in ongeveer 5 tot 10 minuten in hartje Utrecht. Even een drankje doen in de stad hoeft geen moeite meer te kosten. Andere leuke tentjes zoals The Food Club, GYS en Satriales Pizzabar liggen zelfs op loopafstand. Een lekker ontbijt, lunch of diner kun je al lopend doen. Het levendige Julianapark ligt om de hoek. Reis je veel met het openbaar vervoer? Het station Utrecht Zuilen is op loopafstaand en Utrecht CS is een paar minuten fietsen. Diverse uitvals- en snelwegen zijn goed bereikbaar. Daarnaast kun je de auto altijd goed kwijt in de straat waar je gratis parkeert. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij diverse winkels en supermarkten op de Amsterdamsestraatweg of bij diverse markten in de buurt en in het centrum.

Interesse in deze woning?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
TIJMSTRAAT 45

WIJK
BLOEMENBUURT

VRAAGPRIJS
€ 275.000,- K.K.

BOUWJAAR
1915

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
60 M2

BERGING
6 M2

PERCEELOPPERVLAKTE
60 M2

INHOUD
234 M3

AANTAL KAMERS
3 (2 SLAAPKAMERS)

ISOLATIE
DAKISOLATIE, DUBBEL GLAS

VERWARMING
C.V.-KETEL

WARM WATER
C.V.-KETEL

KADASTER
CATHARIJNE / B / 4031

EIGENDOMSSITUATIE
VOL EIGENDOM

Bekijk de video!

In de Bloemenbuurt gelegen sfeervolle en lichte eindwoning (± 1915) met diepe en zonnige stadstuin in de gewilde Tijmstraat!

Een fijne en rustige straat met karakteristieke woningen en weinig verkeer.


Tijmstraat 45
€ 275.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

De Bloemenbuurt wordt gezien als een van de leukere wijken van de stad Utrecht met een mix aan bebouwing en bewoners. De gezellige straten geven de wijk een dorps karakter met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. De centrale ligging en de leuke tentjes (Familie Van Rijk, The Food Club, Satriale Pizzabar en Bagels & Beans) maken de Bloemenbuurt een geliefde plek onder starters. De Bloemenbuurt is een kleine buurt aan de Amsterdamsestraatweg, grenzend aan Ondiep en nabij de Cartesiusweg/Marnixlaan en het Julianapark.

De Amsterdamsestraatweg is in 1812 in opdracht van Napoleon aangelegd als weg van de hoogste categorie, de zogenaamde “Route Imperiale”. Hiermee ontstond er een aantrekkelijke en makkelijke verbinding tussen Amsterdam en Parijs. De Bloemenbuurt wordt getypeerd door karakteristieke arbeiderswoningen, die in het begin van de 20e eeuw door particulieren zijn opgezet. De huizen waren bestemd voor arbeiders van de verschillende spoorwegmaatschappijen, die zich vanaf 1860 ten zuiden van de Daalsedijk langs het spoor Utrecht-Amsterdam vestigden. In het midden van de buurt staat een opvallende watertoren De Bloemenbuurt is perfect te bereiken met het openbaar vervoer; station Zuilen is op steenworp afstand. Fietsend ben je in een mum van tijd in de binnenstad en met de auto zit je binnen 10 minuten op de snelweg. Ben je op zoek naar een woning in Bloemenbuurt e.o.? Neem dan contact met ons op.

Foto’s


Plattegronden