PAUWSTRAAT 26


PAUWSTRAAT 26

In de binnenstad, in een rustige zijstraat van de Oudegracht gelegen goed onderhouden, leuke en lichte studio op de begane grond.

De Pauwstraat 26: een leuke en lichte studio met een goede indeling en moderne afwerking. En dat alles in hartje centrum. Samen met de rustige ligging combineer je prettig wonen met de dynamiek van het centrum. We nemen je mee door de studio waarbij aan de voorgevel het metselwerk met de mooie ronding en de indeling van de raampartijen direct opvallen. Gebouwd eind jaren ’70, maar je zou bijna zeggen in stijl van de ‘Amsterdamse school’.

Je komt het kleinschalig appartementencomplex binnen in een gemeenschappelijke entree/hal met trappenhuis. In de studio kom je binnen in een entree waarbij de ronding van het trappenhuis een speels effect geeft. De woonkamer met open keuken is opvallend licht dankzij meerdere raampartijen. De keuken (2016) is modern uitgevoerd en o.a. voorzien van een 4-pits gaskookplaat, een flatpanel afzuigkap, een inbouwkoelkast, veel kastruimte en een mooie kleurencombinatie tussen de houtlook en het donkere blad. De keuken staat vrij centraal in de ruimte, waardoor je een mooie verdeling krijgt tussen het eet- en zitgedeelte. Achterin de studio heb je de mogelijkheid om je bed te plaatsen. Door de breedte achterin de studio kun je het bed op verschillende manieren neerzetten. In de kast achter de keuken tref je de wasmachineaansluiting. De moderne badkamer (2021) met zwarte accenten is voorzien van een douche met regendouche, wastafel en toiletruimte.

De studio is gelegen in een klein appartementencomplex (6 appartementen) dat in 1978 is gebouwd. Als eigenaar van deze studio ben je lid van een een ‘Vereniging van Eigenaars’. De ‘Vereniging van Eigenaars’ zorgt voor het beheer en het onderhoud van het complex. Dankzij de locatie, de afwerking en de indeling is de studio geschikt voor een breed publiek. De studio is recent nog onder handen genomen waarbij de vloer is vernieuwd en de wanden zijn gesausd. Samen met een keuken uit 2016 en een badkamer uit 2021 kun je hier gemakkelijk intrekken zonder veel te hoeven doen. 

De studio is gunstig en centraal gelegen midden in de oude Binnenstad. Binnen een aantal minuten lopen ben je bij ieder restaurant of café in de stad. Op loopafstand ligt bijvoorbeeld de Hardebollenstraat. De Hardebollenstraat is een lief straatje tussen de Voorstraat en de Breedstraat en vernoemd naar een oud Utrechtse familie. In de straat kom je leuke winkels en fijne restaurants/horecazaken tegen zoals Life’s a Peach, Little Beershop en Pizza Beppe Quattro. Vroeger de rosse buurt van Utrecht, nu vind je er een hoop creatievelingen met leuke winkels en is de straat getransformeerd tot één van de hipste straten van Utrecht. Verschillende stadsparken zoals het Griftpark, Wilhelminapark en park Lepelenburg liggen op wandelafstand. De universiteitscampus ‘Science Park’ is bovendien goed met de fiets te bereiken. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten in de buurt of bij de diverse markten in het centrum. De uitvals- en rijkswegen (A2 en A12) zijn goed bereikbaar. Reis je liever met het openbaar vervoer? Busverbindingen zijn in de buurt en binnen een aantal minuten fietsen sta je op het Centraal Station.

Interesse in deze leuke studio?
Neem jouw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DOCUMENTEN

NVM LIJST VAN ZAKEN
Welke roerende zaken gaan mee, blijven achter of zijn ter overname?

LIJST VAN ZAKEN

NVM VRAGENLIJST
In de vragenlijst geeft verkoper aan wat hij/zij weet over de woning.

VRAGENLIJST

MEETCERTIFICAAT
De woning is ingemeten volgens de NVM Meetinstructie.

MEETCERTIFICAAT

VERKOOPVOORWAARDEN
De voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van deze woning.

VERKOOPVOORWAARDEN

KENMERKEN

ADRES
PAUWSTRAAT 26

WIJK
CENTRUM

VRAAGPRIJS
€ 195.000,- K.K.

BOUWJAAR
1978

GEBRUIKSOPPERVLAKTE
25 M2

INHOUD
83 M3

AANTAL KAMERS
1

ISOLATIE
DUBBEL GLAS

VVE
ACTIEF

SERVICEKOSTEN
€ 150,00 PER MAAND INCL. G/W/L

OPSTALVERZEKERING
COLLECTIEF

KVK
JA, 30275195

VERWARMING & WARM WATER
CENTRALE C.V.-KETEL

ENERGIELABEL
AANGEVRAAGD

KADASTER
UTRECHT / A / 3792 A1

EIGENDOMSSITUATIE
ERFPACHT

ERPACHTSCANON
€ 577,79 PER HALF JAAR

EERSTVOLGENDE HERZIENING
22 SEPTEMBER 2028

Bekijk de video!

In de binnenstad, in een rustige zijstraat van de Oudegracht gelegen goed onderhouden, leuke en lichte studio op de begane grond. 

De Pauwstraat 26: een leuke en lichte studio met een goede indeling en moderne afwerking. En dat alles in hartje centrum.


Pauwstraat 26
€ 195.000,- K.K. 

IN DE BUURT!

Het oude kerngebied van Utrecht lag vanaf omstreeks het jaar 50 middenin de Binnenstad rond het Domplein met de Zadelstraat. Militair, religieus, bestuurlijk en qua handel en ambachten concentreerden zich hier de diverse machten. In 1122 verkreeg Utrecht stadsrechten, waarop een 132 hectare groot grondgebied een stadswal/stadsmuur met verdedigingsgracht is aangelegd. Pas in de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich qua bebouwing grootschalig daarbuiten en zijn het merendeel van de verdedigingswerken gesloopt.

De huidige wijk Binnenstad beslaat grotendeels het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren en daarnaast aan de westzijde ervan het terrein tussen de oude binnenstad en het spoor, en het gebied rond het Centraal Station en de Jaarbeurs. Het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren is vandaag de dag vrijwel in zijn geheel een beschermd stadsgezicht. Hierin bevinden zich vele honderden monumenten met vanuit de middeleeuwen onder meer de Dom van Utrecht en een kilometerslange stadshaven voorzien van werfkelders.

Binnen een aantal minuten lopen ben je bij ieder restaurant of café in de stad. Het altijd levendige Griftpark ligt op wandelafstand. De universiteitscampus ‘De Uithof’ is bovendien goed met de fiets te bereiken. Voor de dagelijkse boodschappen kun je eenvoudig terecht bij verschillende supermarkten in de buurt of bij de diverse markten in het centrum. De uitvals- en rijkswegen (A2 en A12) zijn goed bereikbaar. Reis je liever met het openbaar vervoer? Busverbindingen zijn in de buurt en binnen een aantal minuten fietsen sta je op het Centraal Station.

Foto’s


Plattegronden